EMBRACE THE PARADOX στο Rock Overdose:”Η Metal μουσική δεν πεθαίνει”

Το Rock Overdose είχε μια συνομιλία με τους Embrace the Paradox, οι οποίοι είπαν πολλά και διάφορα για αυτούς, καθώς και για τον δίσκο τους “Eve’s Mind Prevail”.

 

 

Rock Overdose: Καταρχήν ποιοι είναι οι Embrace the Paradox, πως αποφάσισαν να δημιουργήσουν μπάντα και πως προέκυψε η ονομασία σας;

 

EtP: Οι Embrace The Paradox είναι μια πενταμελής metalcore μπάντα που δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2014 και αποτελείται απο τους: Θάνο Παπαγγελή (φωνή), Τάσο Βότση (κιθάρα -φωνή), Χάρη Τζειρανίδη (μπάσο), Ηλία Τσιβίκη(κιθάρα) και Giorgio Serra (τύμπανα). Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από το όνομα μας! Κάποια στιγμή όταν ψάχναμε όνομα για την μπάντα σκεφτήκαμε την λέξη «παράδοξο», καθώς είναι κάτι που μας ιντριγκάρει όλους σαν έννοια! Έτσι λοιπόν το αποδεχτήκαμε και το «αγκαλιάσαμε».

 

embrace-the-paradox-%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b1-2

 

Rock Overdose: Το metalcore, αν και πολύ δημοφιλές στην Αμερική, στην Ελλάδα ακόμα είναι ακόμα στο ξεκίνημά του. Πως επιλέξατε αυτό το είδος και τι πιστεύετε για την εξέλιξη του;

 

EtP: Δεν σκεφτήκαμε πολύ το metalcore σαν “είδος”. Όλοι είμαστε fans του μοντέρνου metal οπότε στην πορεία μας βγήκε έτσι. Θεωρούμε ότι η κατηγοριοποίηση της μουσικής στην Ελλάδα γίνεται με κάπως “βάρβαρο” τρόπο. Η μουσική είναι ένα συναίσθημα που δεν πρέπει να το κρατάμε μέσα μας ότι και αν έχει να πει! Το θετικό είναι ότι βλέπουμε πολλές μπάντες του ήχου να κάνουν προσπάθεια στην Ελλάδα, και είναι κάτι που πραγματικά μας γεμίζει δύναμη!

 

 

Rock Overdose: Ποιες θεωρείτε τις βασικές επιρροές σας;

 

EtP: Μουσικά είμαστε επηρεασμένοι από κλασσικές metalcore-deathcore μπάντες όπως As I Lay Dying, Feed Her To The Sharks, Betraying The Martyrs, Suicide Silence και διάφορα άλλα! Αυτό που προσπαθούμε είναι να κερδίζουμε πράγματα από τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες και να τα εισάγουμε στην μουσική μας με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσουμε μια «Embrace The Paradox» ταυτότητα!

 

embrace-the-paradox-%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%82

 

Rock Overdose: Ετοιμάζετε δύο μεγάλες ζωντανές εμφανίσεις, πείτε μας για αυτές και τι θα έπρεπε να περιμένει ο κόσμος από αυτές;

 

EtP: Την Παρασκευή 28/10 λοιπόν, θα έχουμε την παρουσίαση του πρώτου μας full lengh album με τίτλο “Eve’s Mind Prevail” που κυκλοφορεί απο τις 26/10 μέσω της Straight From The Heart records! θα μοιραστούμε την σκηνή με 4 φοβέρες μπάντες από Ελλάδα και Βουλγαρία. Τους καλούς μας φίλους Sewn Mouth και Divine Sorrow καθώς και τους As Orchids Wither και 8m/s. Περιμένουμε πολύ καιρό αυτό το live και νομίζω δεν θα μπορούσαμε να διαλέξουμε καλύτερες μπάντες για να πλαισιώσουν την παρουσίαση του δίσκου μας! Θα είναι μια πολύ δυνατή βραδιά με μπαντάρες και πάρα πολύ μοντέρνο, ακραίο metal ήχο!

 

 

Rock Overdose: Πείτε μας μερικά λόγια για την νέα σας δουλειά, για την συνεργασία σας με την Straight from the Heart Records, και ποιοι βοήθησαν στην δημιουργία του.

 

EtP: Το “Eve’s Mind Prevail” είναι κάτι για το οποίο παλεύουμε πολύ καιρό. Οι ηχογραφήσεις του ξεκίνησαν τον Σεπτέμβρη του 2015 και τελείωσαν τον Αύγουστο του 2016. Είναι κάτι που το δουλέψαμε πραγματικά πολύ και βάλαμε όλη μας την διάθεση, την δημιουργικότητα και τον συναισθηματισμό. Πίσω από την παραγωγή βρίσκεται φυσικά ο Στέλιος “stelth” Κοσλίδης που έχει επιμεληθεί όλων των προηγούμενων κυκλοφοριών μας και είναι σίγουρα μέσα στους 2-3 καλύτερους συνεργάτες που έχουμε στη μέχρι τώρα πορεία μας! Το εξώφυλλο του δίσκου είναι μια φοβερή δουλειά του πολύ καλού γραφίστα και προσωπικού μας φίλου Ηλία Στεφανή. Ο δίσκος αποτελείται από οκτώ φρέσκα κομμάτια!

 

embrace-the-paradox-%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b1-2

 

Rock Overdose: Γύρω από τι κινείται η θεματολογία των στίχων σας;

 

EtP: Στιχουργικά προσπαθούμε πιο πολύ να θίξουμε καθημερινά και ανθρωπινά θέματα όπως η αγάπη , η φιλία, οι στόχοι και οι προσπάθειες που καταβάλει ο άνθρωπος για να τους πετύχει! Το “Eve’s Mind Prevail” περιγράφει κυρίως μια σειρά από τα “καλά” και τα “κακά” που προκαλεί η “Εύα”, δηλαδή η γυναίκα.

 

 

Rock Overdose: Θεωρείτε την metalcore σαν εξέλιξη της metal μουσικής ή ακόμα ένα παρακλάδι της;

 

EtP: Η metalcore είναι ξεκάθαρα ένα παρακλάδι της metal μουσικής όπως πολλά άλλα! Δεν υπάρχει όριο στην μουσική, οπότε ο καθένας μπορεί να συνθέσει ότι θέλει χωρίς να είναι υποχρεωμένος να βάλει κάποιου είδους ταμπέλα! Η μουσική είναι κάτι που βγαίνει από μέσα μας αβασάνιστα. Όσο για την εξέλιξη, είναι κάτι που μπορείς να πετύχεις μέσα από πολλά παρακλάδια της metal μουσικής. Προσωπικά έχω ακούσει πολύ αξιόλογα thrash metal και death metal άλπουμ τον τελευταίο καιρό που είχαν πολύ εξελιγμένο στοιχείο μέσα.

 

 

Rock Overdose: Μια κουβέντα για τους αναγνώστες του Rock Overdose...

 

EtP: Ευχαριστούμε πολύ! Κάτι που ίσως να ξεχνάει ο κόσμος είναι ότι όταν ακούμε μουσική δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ούτε πότε βγήκε ούτε αν είναι “μοντέρνο” η “παλιό”! Η μουσική είναι για όλους. Δώστε ευκαιρίες σε νέες μπάντες να σας δείξουν ότι η metal μουσική δεν πεθαίνει με τον έναν η με τον άλλο τρόπο! Αγκαλιάστε την μουσική! Αγκαλιάστε το παράδοξο!

 

 

 

Για το Rock Overdose

Jacek Maniakowski

Comments