Gene Hoglan (Death Dta) στο Rock Overdose: “H μουσική του Chuck (Schuldiner) και των Death ζει μέσα από τις συναυλίες μας!”

Το Rock Overdose, ενόψει των συναυλιών των Death DTA, είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τον φοβερό και πληθωρικό ντράμερ του σχήματος, Gene Hoglan, αλιεύοντας πληροφορίες από το χρονοντούλαπο της ιστορίας για τον Chuck, τους Dark Angel, Testament και όχι μόνο. Ιδού τι μας είπε το “χταπόδι”...

Rock Overdose: Ο Chuck και οι Death άφησαν μια τεράστια κληρονομιά στην μουσική μας. Τι εντύπωση έχει κάνει αυτό το reunion στους οπαδούς της μπάντας; Υπάρχουν κάποια σχόλια;
Gene Hoglan: Λοιπόν, έχω την αίσθηση ότι η εντύπωση που έχει κάνει στους οπαδούς μας είναι ότι όλοι το απολαμβάνουν σαν να υπάρχει κάτι φοβερό στα death metal shows ή στα extreme metal shows όπου μπορείτε να δείτε τους οπαδούς να κάνουν "GGRR", ή metal γκριμάτσες και όλοι είναι σκληροί και χαμογελάνε και αυτό είναι κάτι φοβερό. Τώρα, ο αγαπητός μας φίλος (ο Chuck) είναι παρελθόν, αλλά η κληρονομιά της μουσικής του ζει στις ζωντανές συναυλίες μας και, ξέρετε, όλα είναι σχετικά με τον Chuck γι 'αυτό και είναι συναρπαστικά. Μας αρέσει να παίζουμε αυτά τα τραγούδια, ο Steve, ο Bobby, ο Max και εγώ το απολαμβάνουμε πάρα πολύ πραγματικά, και υπάρχουν πολλά «ευχαριστώ» από το πλήθος και αυτή είναι η ουσία. Η μουσική ζει μέσα από τις συναυλίες, παρόλο που ο Chuck δεν είναι πια μαζί μας. Αλλά υπάρχει πάντα κάτι αρνητικό, όπως και κάποιοι άνθρωποι που γκρινιάζουν για πράγματα, αλλά δεν τους ακούω. "Δεν είσαι μέρος των Death, δεν έχεις τίποτα να κάνεις με τους Death, έτσι δεν σας ακούω". Δεν θα μας λένε τι να κάνουμε, εμείς οι ίδιοι λέμε τι να κάνουμε, έτσι, εάν υπάρχει κάτι αρνητικό δεν ακούμε, δεν δίνουμε προσοχή. Είμαι έτοιμος να παίξω τα τραγούδια ζωντανά και να κλωτσήσω πισινούς. Έτσι το κάνουμε και όλοι φαίνεται να το διασκεδάζουν, αυτό είναι και το νόημα: όλοι να γουστάρουν.

Death (DTA Tours)-Logo
Rock Overdose: Ήσουν οπαδός της μπάντας πριν να προσχωρήσεις σε αυτήν και ποιό ήταν το αγαπημένο σου άλμπουμ;
Gene Hoglan: Απολύτως, λοιπόν, ήξερα τον Chuck ένα χρόνο ή κάπου τόσο πριν φτιάξει τους Death, πίσω στις ημέρες των Μantas, αλλά οφείλω να σας πω ότι το αγαπημένο μου άλμπουμ ήταν πάντα το "Human", αγαπώ το "Human", αγαπώ όλα τα άλμπουμ στα οποία έπαιξα , μου αρέσει το "Leprosy" και το "Scream Blοody Gore", αγαπώ όλα τα άλμπουμ. Αλλά δεν ήμουν οπαδός του “Spiritual Healing”, συγγνώμη. Αλλά, ναι, ήμουν οπαδός, και το "Human" ήταν το αγαπημένο μου.
Rock Overdose: Πως έγινε η πρώτη σου επαφή με τον Chuck και πως σε προσέγγισε για να παίξεις μαζί του;
Gene Hoglan: Λοιπόν, η πρώτη επαφή μου ήταν πίσω στο '84 -85 ή κάπου εκεί. Ήμασταν όλοι μέρος του underground,o Chuck και εγώ αλληλογραφούσαμε όταν ήταν στους Mantas εκείνη την εποχή και ήταν να κάνει άλλο ένα demo. Στην πραγματικότητα, όταν μπήκα στους Death ήταν το 1992 στα τέλη του καλοκαιριού, η μπάντα μου οι Dark Angel, ξέρετε, αποστασιοποιήθηκα από όλο αυτό και μιλούσα με τον άνθρωπο που τρέχει τώρα τo blabbermouth και μια μέρα μου είπε "Γεια σου , μιλούσα με τον Chuck και ο ίδιος ψάχνει για ένα νέο ντράμερ. Σε ενδιαφέρει? "και είπα" Ναι, γουαου. Οι Death και οι Dark Angel περιόδευσαν μαζί το 1989 και οφείλω να ομολογήσω ότι η περιοδεία δεν τελείωσε με τον πιο ευχάριστο τρόπο, αλλά μπορώ να του δώσω τον αριθμό μου."
Και όταν ο Chuck με κάλεσε στην τελευταία συνομιλία μας ανοιξαμε τη κουβεντα για το μέταλ . Είχαμε πολλά να πούμε για το μέταλ και ο Chuck μου είπε ότι είχε να κάνει ένα νέο δίσκο και με ρώτησε αν θα μπορούσε να μου στείλει μερικά riffs και αυτό ήταν τρομερό. Εκείνος είπε” Ψάχνεις για μια μπάντα, ψάχνω για ένα ντράμερ οπότε εδώ είμαστε και αυτό ήταν φοβερό”.

Death (DTA Tours)-Photo Live03
Rock Overdose: Ποιο είναι το πιο τεχνικά δύσκολο άλμπουμ των Death, με το οποίο έχεις ασχοληθεί;

Gene Hoglan: Επιτρέψτε μου να σας πω ότι προφανώς εμπλέκομαι στο “Individual Thought Patterns” και το επόμενο άλμπουμ που έπαιξα ήταν το “Symbolic” και αγαπώ και τα δύο ξέρετε, μου αρέσει κάθε τραγούδι σε αυτούς τους δίσκους και θυμάμαι άκουσα το “Human” όταν έπαιξε σε ένα πάρτι και όλοι χοροπήδαγαν. Θυμάμαι να λέω στον κολλητό μου "Που να πάρει… θα είμαι ευτυχής να παίζω με αυτή την μπάντα" ,τα τύμπανα ήταν ψυχωτικά και το μπάσο ήταν φοβερό. Και, ένα χρόνο αργότερα ήμουν εκεί παίζοντας για αυτούς. Νομίζω ότι το “Symbolic” ήταν τεχνικά πιο δύσκολο, αλλά επιτρέψτε μου να σας πω ότι δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο με τα τραγούδια των Death , είναι διασκεδαστικά .
Rock Overdose: Από τον δίσκο "Human" και μετά η μουσική των Death εξελίχθηκε ταχύτατα από άλμπουμ σε άλμπουμ. Έχετε κάποια περίοδο που προτιμάτε περισσότερο;
Gene Hoglan: Αγαπώ όλες τις περιόδους. Αγαπώ το "Human". Την επιθετικότητα και την τεχνική του "Human". Όλα τα τραγούδια είναι κλασσικά ,όπως και όλα τα άλμπουμ των Death. Όταν ο Chuck έγραφε το “Sound of Perseverance” ήμουν αντίθετος με τον ήχο των τυμπάνων, τότε ήρθε ο Richard Christy και έπαιξε όλα τα τύμπανα. Αγαπώ τον Richard, αλλά δεν ακούω αυτό το δίσκο από τότε που ξεκίνησαν οι D.T.A. περιοδείες πίσω στο 2012. Τώρα, μου αρέσει, αλλά το προσπέρασα όταν κυκλοφόρησε.
Rock Overdose: Σκοπεύετε να παίξετε τραγούδια από όλο τον κατάλογο των Death ή θα επικεντρωθείτε στα “Individual Thought Patterns”,“Symbolic” και "Human";
Gene Hoglan: Όχι, θα παίξουμε τραγούδια από το σύνολο των Death. Η δική μου εκδοχή των Death είναι να παίξω τραγούδια από το σύνολο. Δεν θέλουμε να επικεντρωθούμε στα πρώτα 4 άλμπουμ και να αγνοήσουμε τα τελευταία 3, τα οποία είναι εξίσου σημαντικά με την πρώτη 4άδα, οπότε όσο είμαι εμπλεκόμενος σε αυτή την έκδοση των Death , θα παίζουμε κάθε άλμπουμ. Δεν θέλουμε να είμαστε τεμπέληδες, δεν θέλουμε να είμαστε σνομπ. Δεν θα πω “Θα παίξω πράγματα μόνο από τα άλμπουμ που έπαιξα” , αυτό θα ήταν ανόητο. Είμαστε εδώ για τον Chuck. Δεν πρόκειται για μεμονωμένα μέλη των Death , πρόκειται για την κληρονομιά του Chuck. Και αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε και όλοι ήταν στο πλευρό μου.
Rock Overdose: Υπάρχει κάποια πιθανότητα ενός νέου άλμπουμ των πρώην μελών των Death;
Gene Hoglan: Σίγουρα όχι. Κάτω από το όνομα των Death και Death DTA ποτέ δεν θα το κάνουμε αυτό. Ο Chuck έγραφε τη μουσική, δεν είναι πλέον εδώ και η ιδέα ήταν απλά το να παίξουμε το παλιό υλικό, δεν θα υπάρξουν νέα τραγούδια. Ο συνθέτης μας δεν είναι πια εδώ, έτσι δεν θα υπάρξει κανένα νέο υλικό, το εγγυώμαι .Αλλά είναι διασκεδαστικό για κάποιες συναυλίες, για τους οπαδούς και το συγκρότημα .Αλλά για νέα μουσική "ΟΧΙ".
Rock Overdose: Ήταν ο Chuck ένας δύσκολος χαρακτήρας για να συνεργαστείς;
Gene Hoglan: Όταν ήταν για τη μουσική, απολύτως όχι. Ο Chuck ήταν πάρα πολύ εύκολος να συνεργαστείς μαζί του. Ήταν περίπλοκος τύπος. Είχε τις στιγμές του, όταν είχε να κάνει με άλλα μέλη της μπάντας, αλλά πάνω από όλα ήταν σπουδαίος. Εχω μόνο καλές αναμνήσεις για τα χρόνια μου στους Death και αυτός είναι ο λόγος που διασκεδάζουμε τόσο πολύ στις συναυλίες μας τώρα, είναι ένα απίστευτο line-up, απίστευτη μουσική. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που θα ήθελα να πω σχετικά με τους Death. Ο Chuck δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι είναι ο νονός του death metal . Aυτό που θα έλεγα, σαν Gene Hoglan, είναι ότι οι Death εφηύραν το τεχνικό Death Metal από το "Human" και στη συνέχεια. Και με το “Symbolic” και το “Individual…” οι Death βοήθησαν στη δημιουργία του μελωδικού Death Metal. Το πιστοποιώ αυτό και γι 'αυτό οι Death είναι τώρα θρυλικοί. Έπαιξα σε πολλές μπάντες μέσα στα χρόνια, αλλά λίγοι είναι θρυλικοί. Οι Death είναι απολύτως ένας θρύλος.

12884438_1127070177356862_284410466_n
Rock Overdose: Έχεις κάποια σχέδια για τους Dark Angel;
Gene Hoglan: Ναι, γράφουμε ένα νέο δίσκο αυτή τη στιγμή. Σχεδιάζουμε να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2016 ή το επόμενο έτος. Τώρα γράφουμε την πιο ‘βάναυση’ μουσική. Είναι πολύ πολύ Dark Angel και θα είναι δολοφονικό. Λατρεύω τα παιδιά στο συγκρότημα, έχουμε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί, είναι ωραίο, όλο χαμόγελα και γέλια. Μου αρέσει αυτό και μου αρέσει να παίζουν σοβαρή ‘βάναυση’ μουσική. Αυτές είναι οι τρεις λέξεις που μπορούν να περιγράψουν τους Dark Angel .
Rock Overdose: Κανένα νέο από τους Testament; Μήπως σχεδιάζετε κανένα νέο άλμπουμ που θα ακολουθείται από μια περιοδεία; Ανυπομονούμε να σε δούμε στην Ελλάδα παίζοντας τραγούδια των Τestament.
Gene Hoglan: Λοιπόν, υπάρχει σίγουρα ένα νέο άλμπουμ που συνθέτεται τώρα, αλλά δεν έχει ακόμη ηχογραφηθεί. Ξέρω ότι η μπάντα γράφει και θα το ηχογραφήσει πολύ σύντομα. Και σκοτώνει, όλα τα τραγούδια είναι υπέροχα, είναι καλό και επιθετικό, όλοι οι οπαδοί θα το αγαπήσουν. Θα είναι ένα ακόμα εξαιρετικό και υψηλής ποιότητας άλμπουμ. Δεν θα είναι τίποτα άλλο από υψηλής ποιότητας thrash και αυτό είναι το καλύτερο της μπάντας. Θα είναι πολύ φοβερό, κάθε οπαδός θα είναι περήφανος γιατί και πάλι η μπάντα δεν θα απογοητεύσει και ξέρω ότι ανυπομονούμε να έρθουμε να δούμε τους Έλληνες οπαδούς, η Ελλάδα είναι πάντα μια μεγάλη metal χώρα. Eκτιμούμε πραγματικά την Ελλάδα ξέρετε. Έτσι, λογικά θα μας δείτε όλους στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια και αυτό είναι τέλειο. Σας ευχαριστώ όλους στο Rock Overdose , όλους τους οπαδούς των Testament, τους οπαδούς των Death, των Dark Angel, ευχαριστώ για την υποστήριξή σας και ανυπομονούμε να σας δούμε πολύ σύντομα. Κανονίστε να πάτε στις συναυλίες των Death, νομίζω ότι παίζουμε στη Θεσσαλονίκη τις πρώτες ημέρες του Απριλίου και θα παίξουμε 2ωρα σετ . Ευχαριστώ που με ακούσατε. Να’στε καλά.

 

 

Για το Rock Overdose

Μιχάλης Τσολάκος

 

Comments