Godsleep στο Rock Overdose:’ Θα θέλαμε να μοιραστούμε τη σκηνή με τους Black Sabbath’

Οι Αθηναίοι Godsleep είναι μία σχετικά νέα μπάντα στο χώρο του heavy rock αφού μετράνε 6 χρόνια από την δημιουργία τους. Το Rock Overdose είχε την χαρά να μιλήσει μαζί τους για την μέχρι τώρα πορεία τους, αλλά και για την επερχόμενη πρώτη τους ευρωπαϊκή περιοδεία !!!

 

Rock Overdose: Γεια σας παιδιά και καλώς ήρθατε στο Rock Overdose. Που σας πετυχαίνουμε αυτή την στιγμή;

Godsleep:Καλησπέρα, καλώς σας βρήκαμε, αυτή τη στιγμή μας πετυχαίνεις να προετοιμαζόμαστε για τις επερχόμενες εμφανίσεις μας σε Βόλο και Λάρισα.

Godsleep μεσα 5

Rock Overdose:Οι Godsleep δημιουργήθηκαν το 2010, τι έχει μεσολαβήσει μέσα σε αυτά τα έξι χρόνια;

Godsleep:Oι Godsleep δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2010, και η σύσταση των μελών έχει μείνει ίδια, με εξαίρεση την αποχώρηση ενός κιθαρίστα. Τα πρώτα βήματα ήταν η ηχογράφηση ενός promo με το όνομα “Smoke”. Στη συνέχεια παίξαμε αρκετά lives σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, ταυτόχρονα προσπαθήσαμε να ηχογραφήσουμε τον δίσκο αλλά οι αλλαγές στη σύσταση, όπως προαναφέραμε, αλλά και η διαφορετική προσέγγιση μας “απέτρεψε” την κυκλοφορία του. Κάπως έτσι φτάνουμε στο σήμερα με το “Thousand Sons of Sleep” να αποτελεί γεγονός και εμάς χαρούμενους με το αποτέλεσμα.

 

Rock Overdose:Τον περασμένο Μάιο κυκλοφορήσατε τον πρώτο σας δίσκο με τίτλο 'Thousand Sons of Sleep' όπως προαναφέρατε. Πως σας φάνηκε η όλη διαδικασία της ηχογράφησης;

Godsleep:Η ηχογράφηση έγινε τον Μάιο του 2014 στα “Shakti Studios”. Διήρκησε μόλις 3 μέρες καθώς ηχογραφήσαμε ζωντανά με εξαίρεση τα φωνητικά. Μιας και ο χρόνος ήταν πολύ περιορισμένος ήταν μια αγχωτική διαδικασία καθώς η ηχογράφηση είναι η κορύφωση της δημιουργίας ενός δίσκου. Σε αυτό, καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο Γιώργος Λεώδης όπου ανέλαβε την ηχογράφηση και την μίξη του δίσκου και με την εμπειρία του μας βοήθησε να “αποτυπώσουμε” την μουσική μας με λιγότερα προβλήματα κατά την διαδικασία.

Godsleep μεσα 4

Rock Overdose: Πείτε μας ποιες μπάντες σας επηρέασαν τόσο ώστε να ασχολειθείται με την μουσική και με το συγκεκριμένο είδος.

Godsleep:Γενικά αντιλαμβανόμαστε την δημιουργία μουσικής αποτέλεσμα ανθρωπίνων σχέσεων και όχι ατομικών φιλοδοξιών που βασίζονται σε πρότυπα. Όσον αφορά το είδος κύριες επιρροές είναι η ψυχεδέλεια των 60's, οι Black Sabbath, και το stoner rock των 90's που ξεκίνησε από τα περίφημα generator parties στο palm desert.

 

Rock Overdose:Με ποιο συγκρότημα θα θέλατε να μοιραστείτε την σκηνή;

Godsleep:Με τους Black Sabbath!

 

Rock Overdose:Τα τελευταία χρόνια η σκηνή της stoner έχει τεράστια απήχηση στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές μπάντες που ασχολούνται με αυτό το είδος και συνεχώς βγαίνουν καινούριες. Γίνονται συχνά live με ελληνικά και ξένα συγκροτήματα που μαζεύουν πάρα πολύ κόσμο. Ποια είναι η γνώμη σας; θα αντέξει όλο αυτό το κύμα ή ενδεχομένως να είναι 'μόδα' για κάποιους που απλά θα περάσει;

Godsleep:Κάθε καλλιτεχνικό ρεύμα γνωρίζει μια ακμάζουσα περίοδο η οποία κατά τη λήξη της αφήνει παρακαταθήκη για το μέλλον. Γι αυτό το λόγο δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μόδα, αλλά για ένα γοργά εξελισσόμενο μουσικό κίνημα που βασίζεται στην ισότητα και την άμεση επικοινωνία πομπού δέκτη χωρίς τις προκαταλήψεις του παρελθόντος, κάτι που στο μέλλον θα αφήσει πιστούς στο είδος ανεξαρτήτως μόδας.

Godsleep μεσα 3

Rock Overdose:Την άνοιξη έχετε προγραμματισμένη μια ευρωπαϊκή περιοδεία, ποιες είναι οι προσδοκίες σας;

Godsleep:Η περιοδεία μεταφέρθηκε για τον Οκτώβρη του 2016. Το γεγονός ότι είναι η πρώτη μας σε διεθνές επίπεδο, δεν μας αφήνει περιθώρια να σκεφτούμε τι ακριβώς να περιμένουμε. Σίγουρα ανυπομονούμε να έρθουμε σε επαφή με τον κόσμο του ευρωπαϊκού underground και να ευχαριστηθούμε τα shows όσο και εμείς.

 

Rock Overdose:Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας μετά την περιοδεία στην ευρώπη; θα κάνετε κάποιες συναυλίες εδώ;

Godsleep:Μετά την περιοδεία ο σκοπός είναι να μπούμε στούντιο για τον διάδοχο του “Thousand Sons of Sleep” καθώς ήδη υπάρχει υλικό που το δουλεύουμε αυτό το διάστημα. Παρόλα αυτά θα προηγηθούν της περιοδείας κάποιες μεμονωμένες συναυλίες σε Αθήνα ίσως αλλά και στην επαρχεία.

 

Rock Overdose:Σας ευχαριστώ πολύ και καλή επιτυχία στο μέλλον. Υπάρχει κατι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας;

Godsleep:Και εμείς σε ευχαριστούμε πολύ που τα είπαμε. See you on the road!

 

Για το Rock Overdose

Μαρία Αριτζή.

Comments