GRÁ στο Rock Overdose: “Αύριο στη Θεσσαλονίκη να περιμένετε απο εμάς κάτι που δεν το έχετε ξαναδεί ποτέ”” “

Με μεγάλη μας χαρά, σας παρουσιάζουμε την συνέντευξη που έδωσαν οι Σουηδοί black metallers GRÁ, στο Rock Overdose και τον Κωνσταντίνο Σωτηρέλη. Η μπάντα μίλησε για πολλά ενδιαφέροντα θέματα και φυσικά αναφέρθηκε στο αυριανό τους show στην Θεσσαλονίκη. Απολαύστε τους!

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα, καλώς ήρθατε στο Rock Overdose. Πως είναι τα πράγματα στους Gra αυτήν την περίοδο;

 

Gra: Γεια! Τα πράγματα είναι πολύ «ζόρικα» τώρα, είμαι στο βανάκι και απαντάω τις ερωτήσεις, πηγαίνοντας από την Varna στο Svishtov της Βουλγαρίας. Η ανταπόκριση για το τουρ έχει ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες και το κοινό είναι έξαλλο! Γεμάτες αλλά αποδοτικές μέρες.

 

Rock Overdose: Στις 12 Σεπτεμβρίου ξεκινήσατε την “A Coin For Charon Tour”. Πώς αισθάνεστε;

 

Gra: Είμαστε λίγο κουρασμένοι από τα ταξίδια αλλά όπως είπα είμαστε «ανεβασμένοι» από την εξαιρετική ανταπόκριση που έχουμε από τους ανθώπους που ήρθαν στα shows, τα υπέροχα clubs και την φιλοξενία!

 

Rock Overdose: Πρόκειται να επισκεφτείτε την Ελλάδα στις 17 Σεπτεμβρίου. Τι να περιμένουν οι fans από την μπάντα;

 

Gra: Ναι, αύριο θα παίξουμε στην Θεσσαλονίκη. Να περιμένουν κάτι που δεν θα έχουν ξαναδεί ποτέ, έχουμε ετοιμάσει ένα σπουδαίο σετ για εσάς.

 

Rock Overdose:  Το τελευταίο σας άλμπουμ κυκλοφόρησε λίγους μήνες νωρίτερα. Έχετε σχέδια για κάποιο καινούργιο άλμπουμ; Μπορείτε να μας αποκαλύψετε κάποιες λεπτομέρειες;

 

Gra: Ναι, σωστά, κυκλοφορήσαμε το “Ending” μετά από 2 χρόνια σκληρής δουλειάς. Και ναι, θα υπάξρει νέο υλικό στο μέλλον. Για την ακρίβεια, σας προτρέπω να έρθετε στα shows μας επειδή σας έχουμε μια μικρή έκπληξη..

 

13076889_1835084016517922_6915024619434099944_n

 

Rock Overdose: Ποια είναι η ανταπόκριση για το “Ending”;

 

Gra: Νομίζω είναι τέλεια ως τώρα, οι κριτικές είναι εξαιρετικές όπως και η ανταπόκριση από τους οπαδούς. Είμαστε πολύ περήφανοι με το άλμπουμ και όπως είπα, μας πήρε 2 χρόνια να το γράψουμε, γι’ αυτό το καλό που μας θέλω είναι να είναι καλό (γέλια).

 

Rock Overdose: Είχα διαβάσει ότι επιλέξατε να δώσετε τον τίτλο  “Ending”στο άλμπουμ γιατί είναι το τέλος μιας εποχής. Ποια εποχή κλείνει και τι πρόκειται να συμβεί μετά από αυτήν;

 

Gra: Από τη στιγμή που ξεκινήσαμε την μπάντα, δουλεύουμε πάνω στην ιδέα του θανάτου. Από την ευχή για αυτόν, μέχρι τον πραγματικό θάνατο, τις ταφικές τελετές που έχουμε (ενταφή στο έδαφος, κρεματόριο κτλ). Αυτό τελείωσε με το “Ending”. Ο κύκλος έχει ολοκληρωθεί και τώρα μπαίνουμε σε  νέο έδαφος. Όπως είπα, ελάτε στο show και θα δείτε την λάμψη του μέλλοντος.

 

14022274_1950895254936797_844661220778367617_n

 

Rock Overdose: Πιστεύω ότι η μουσική σας έχει κάτι που χρειαζόταν στο black metal, κάτι καινούργιο, χωρίς ωστόσο να απομακρύνεται από τις ρίζες του είδους. Ποια η γνώμη σου πάνω σ’ αυτό και πώς θα περιέγραφες την μουσική των Gra;

 

Gra: Νομίζω ότι κάνουμε κάτι μοναδικό ενώ παράλληλα έχουμε το κλασικό Σουηδικό black metal ως κύριο μέσο με το οποίο δουλεύουμε. Συμπεριλαμβάνουμε κλασική Σκανδιναβική μουσική (τα «σκοτεινά» της σημεία, όχι την «χαρά») και δεν φοβόμαστε να εξερευνήσουμε νέα μονοπάτια. Οι οπαδοί συχνά μας λένε ότι δεν μοιάζουμε με καμιά μπάντα. Μια μπάντα η οποία συμφωνούμε ότι είναι μεγάλη επιρροή είναι οι Bathory. Πέτα μέσα και λίγο Venom και ίσως και τους Isengard του Fenriz και ίσως έχουμε μια μικρή περιγραφή της μπάντας.

 

Rock Overdose: Ποια είναι τα επόμενα πλάνα σας;

 

Gra: Λοιπόν, τώρα είμαστε στο tour και μετά από αυτό θα συνεχίσουμε με αυτό που αποκαλύπτουμε κατά την διάρκεια των συναυλιών μας. Το μέλλον είναι δικό μας. Περισσότερα tours θα έρθουν στο μέλλον, επίσης.

 

Rock Overdose: Σε ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη. Ο τελευταίος λόγος δικός σου.

 

Gra: Ευχαριστούμε για τον χρόνο σου και την υποστήριξη. Τα λέμε στην Ελλάδα! Hell Charon!

 

 

Συνέντευξη και μετάφραση: Σωτηρέλης Κωνσταντίνος

Comments