Joey DeMaio: “Ποτέ δεν ανακοινώσαμε το τέλος των MANOWAR”

O ηγέτης των Manowar, Joey DeMaio έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο επίσημο site του συγκροτήματος. Μπορείτε να τη διαβάσετε μεταφρασμένη παρακάτω:


Οι Manowar τελείωσαν το πρώτο σκέλος της παγκόσμιας περιοδείας "The Final Battle" 2019. Πώς ήταν;

Joey: Ήταν εντυπωσιακό!

 

Μπορείς να επεκταθείς λίγο παραπάνω;

Joey: Βεβαίως! Ακόμα και το παραμικρό κομμάτι της περιοδείας μας ήταν εντυπωσιακό. Οι τόποι στους οποίους πήγαμε για πρώτη φορά - το Νοβοσιμπίρσκ, το Βλαδιβοστόκ, το Χαμπάροφσκ, το Εκατερίνμπουργκ, η Σαμάρα και το Ροστόφ-ον-Ντον στη Ρωσία, το Κίεβο στην Ουκρανία και μετά στο Longyearbyen της Νορβηγίας, στον αρκτικό κύκλο! Παίξαμε όσο πιο κοντά μπορούσαμε στο Βόρειο Πόλο και μας ακολούθησαν fans από 34 χώρες. Τέτοια πράγματα συμβαίνουν μόνο μια φορά στη ζωή! Είμαστε ευγνώμονες και περήφανοι που βρήκαμε εξαιρετικούς συνεργάτες με ατσάλινες “μπάλες” που βοήθησαν να φέρουμε τη μουσική μας σε νέα μέρη και νέους οπαδούς.

 

Για κάποιον που το κάνει αυτό για τόσο πολύ καιρό ακούγεσαι αρκετά εντυπωσιασμένος.

Joey: Είμαι! Έχουμε ολοκληρώσει πάνω από 35 περιοδείες στην καριέρα μας και κάθε μία ήταν υπέροχη, αλλά οι τελευταίοι τρεις μήνες ήταν το όνειρο κάθε καλλιτέχνη. Φανταστείτε - πηγαίνετε σε μια χώρα που δε σας προώθησε ποτέ η δισκογραφική εταιρεία, δεν ήσαστε στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο και πρόκειται να παίξετε σε πόλεις στις οποίες δεν έχετε ξαναπατήσει ποτέ πόδι. Ήμασταν ενθουσιασμένοι αλλά δεν ήξερα τι να περιμένω. οι fans ήταν εντελώς τρελαμένοι, μας καλωσόρισαν με μεγάλο πάθος και γνώριζαν όλα τα τραγούδια μας.

 

Πώς εξηγείτε την επιτυχία σας σε αυτά τα νέα μέρη;

Joey: Νομίζω ότι είναι ένας συνδυασμός λόγων. Πάντοτε κερδίζαμε νέους οπαδούς από στόμα σε στόμα. Είτε γνωρίζουν κάποιον που μας έχει δει ζωντανά, είτε είδαν βίντεο και συνειδητοποίησαν ότι είμαστε αυθεντικοί σε αυτό που λέμε και κάνουμε κι ότι δίνουμε στους φίλους μας τη μέγιστη εμπειρία που μπορούμε, με κάθε τρόπο και κάθε φορά. Επίσης βλέπουν αυτόν τον απίστευτο δεσμό όχι μόνο ανάμεσα σε οπαδούς και συγκροτήμα αλλά και μεταξύ των οπαδών. Είναι οικογένεια. Επισκέπτονται ο ένας τον άλλον στα σπίτια τους και ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα, όχι μόνο για να δουν τις συναυλίες μας αλλά και να συναντήσουν τους φίλους τους.

 

Επιστρέψατε επίσης σε μέρη που έχετε παίξει στο παρελθόν, μεταξύ άλλων στην Τσεχία, τη Γερμανία και τη Νορβηγία, και τελικά στην Αγγλία. Έμοιαζε αυτό καθόλου ρουτίνα σε σύγκριση με τα νέα μέρη;

Joey: Καθόλου, κάθε πόλη που παίζουμε είναι ξεχωριστή για εμάς. Για τα shows στην Ανατολική Ευρώπη λογιστικοί περιορισμοί δε μας επέτρεψαν να φέρουμε την πλήρη νέα παραγωγή μας. Μπορέσαμε να τη χρησιμοποιήσουμε ξεκινώντας από την Τσεχία και στη συνέχεια από τη Γερμανία και μετά. Βλέποντας αυτή την παραγωγή να έρχεται στη ζωή ήταν εξίσου συναρπαστικό για τη μπάντα και το crew όσο ήταν για τους οπαδούς μας.Πράγματι, περιοδεύετε με μια εντελώς νέα σκηνική παραγωγή - έναν συνδυασμό από γιγαντιαία σκηνικά κομμάτια, 4Κ οθόνες και ένα Viking θίασο! Πώς ανταποκρίθηκαν οι οπαδοί σε όλα αυτά;

Joey: Έχουμε λάβει εξαιρετικά σχόλια. Οι fans μας είπαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε ηλεκτρονικά μηνύματα και αυτοπροσώπως πώς λάτρεψαν τη νέα παραγωγή. Aυτό είναι αποτέλεσμα πλέον του ενός έτους ετοιμασίας και είμαστε ενθουσιασμένοι που οι οπαδοί το γούσταραν. Φυσικά, θα έχουμε αυτή την παραγωγή μαζί μας στις επερχόμενες καλοκαιρινές μας συναυλίες.

 

Επίσης κυκλοφόρησαν τρία νέα CD κατά τη διάρκεια αυτής της περιοδείας, τα "Hail To England Imperial Edition MMXIX", "Into Glory Ride Imperial Edition MMXIX" και "The Final Battle I". Τι μπορείτε να μας πείτε για αυτά;

Joey: Για τις Imperial Editions "Hail To England" και "Into Glory Ride",  αφιερώσαμε χρόνο και προσπάθεια και επιστρέψαμε στις πρωτότυπες master ηχογραφήσεις. Μεταφέρθηκαν από αναλογικό σε ψηφιακό format με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα και στη συνέχεια έγινε μίξη και mastering εντελώς από την αρχή. Επιτέλους, αυτά τα τραγούδια ακούγονται όπως πάντα τα οραμαζόμασταν. Φυσικά υποσχεθήκαμε στους οπαδούς μας καινούργια μουσική: To «The Final Battle Ι» είναι μόνο η αρχή. Είναι το πρώτο σε μια τριλογία E.P. Έχουν τον ίδιο τίτλο με την περιοδεία, αφού εμπνευστήκαμε να σύνθεσουμε από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια. Από τους τόπους, από τους ανθρώπους κι από αυτό που συνδέουμε με το πνεύμα μιας Τελικής Μάχης.

 

Ας μιλήσουμε για τη λέξη "τελική". Αυτά τα επερχόμενα καλοκαιρινά shows είναι πραγματικά οι τελευταίες συναυλίες για τους Manowar;

Joey: Εντάξει, επιτρέψτε μου να διευκρινίσω κάτι, ποτέ δεν ανακοινώσαμε το τέλος των Manowar. Δεν είχαμε προγραμματίσει να μην περιοδεύσουμε ποτέ ξανά. Υπάρχουν τόσα πολλά μέρη, για τα οποία λαμβάνουμε συνεχώς αιτήματα από fans. Είπαμε ότι ήρθε η ώρα για ένα διάλειμμα. Για να μπορέσουμε να δουλέψουμε σε άλλα πράγματα για τους οπαδούς μας: Για παράδειγμα, θα κάνω μια spoken word περιοδεία αυτό το χειμώνα, όπου θα μιλήσω για την ιστορία της μπάντας, με συνοδεία από σπάνιες φωτογραφίες και βίντεο. Δουλεύω πάνω σε μια metal opera (σκεφτείτε το We Will Rock You, αλλά με το στυλ των Manowar). Και, φυσικά, θα συνεχίσουμε με τα Μέρη ΙΙ και ΙΙΙ της τριλογίας μας "The Final Battle", αλλά θα είμαι ειλικρινής: η συντριπτική ανταπόκριση από αυτή την περιοδεία και με τους fans κυριολεκτικά να μας ικετεύουν να συνεχίσουμε είναι πραγματικά δύσκολο να μην σκεφτούμε νέα περιοδεία. Είχαμε οπαδούς να μας λένε ότι η σκέψη μας να αποσυρθούμε ή να μην περιοδεύουμε πια τους αφαιρεί τη χαρά από τη ζωή τους. Το να έχεις ένα τέτοιο αντίκτυπο είναι τιμή και ευθύνη που παίρνουμε σοβαρά.

 

Θέλεις να προσθέσεις κάτι άλλο;

Joey: Ναι, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους πιστούς οπαδούς μας εκεί έξω, είστε αυτοί που έκαναν αυτή την περιοδεία τόσο μεγάλη επιτυχία! Χωρίς εσάς, τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί. Ένα νεγάλο ευχαριστώ σε όσους ταξίδεψαν από μακρυά, από μακρινές χώρες ή ακόμα και άλλες ηπείρους. Γράψαμε ιστορία μαζί με την παγκόσμια περιοδεία «The Final Battle»! Αυτές είναι μνήμες που θα μείνουν και θα συζητιούνται, τώρα και στο μέλλον!


 

Comments