LADIES OF METAL VOL 3 (Athens): Συνέντευξη με όλες τις τραγουδίστριες των συγκροτημάτων..

Το Ladies Of Metal Festival έγινε θεσμός! Απόδειξη τα δύο προηγούμενα και πολύ επιτυχημένα events που διοργάνωσε η Angels Pr Music Promotion, τα οποία οδήγησαν αυτονόητα στο Vol3 της σειράς. Μάλιστα αυτή τη φορά το festival της Αθήνας, απέκτησε το αδερφάκι του στην Θεσσαλονίκη και έτσι 2 ταυτόχρονα live θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 Μαρτίου στο Holywood Stage και στο Eightball Club αντίστοιχα!

 

Με αφορμή λοιπόν αυτό το σπουδαίο γεγονός που τιμάει τις κυρίες που βρίσκονται πίσω από τα μικρόφωνα metal σχημάτων, κάναμε από δύο ερωτήσεις σε όλες τις τραγουδίστριες των  συγκροτημάτων που θα συμμετέχουν, για να τις γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα αλλά και για να μοιραστούν μαζί μας τα συναισθήματα τους για την επερχόμενη συμμετοχή τους στο Ladies Of Metal Festival. Ο λόγος σε αυτές….

 

 

 

DIMLIGHT: Mora Hecate

 

 

Rock Overdose: Σε τι φάση βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι Dimlight και πως πήγαν τα πράγματα μετά την κυκλοφορία του Kingdom Of Horrors;

 

Mora Hecate:Καλησπέρα Rock Overdose! Οι Dimlight βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα καθώς έπειτα από το τουρ μας στην Ρωσία είμαστε πανέτοιμοι για μια νέα, δυνατή συναυλιακή περίοδο. Το kingdom of horrors ως τώρα έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και ο κόσμος δείχνει να το έχει αγαπήσει! Είμαστε πολύ χαρούμενοι με το αποτέλεσμα και ευελπιστούμε να προωθήσουμε ακόμα περισσότερο το δίσκο και τη συνολική δουλειά μας!

 

Rock Overdose: Λίγα λόγια για τον θεσμό του Ladies Of Metal Festival. Πως τον βρίσκετε και τι να περιμένουμε από τους Dimlight έχοντας κιόλας ήδη την εμπειρία του event;

 

Mora Hecate: Ο θεσμός - όπως πολύ σωστά ανέφερες, το ladies of metal έχει φυσικά αγαπηθεί από το κοινό αλλά δικαιωματικά και από τους καλλιτέχνες. Η ομάδα της angel's δουλεύουν πολύ και με μεράκι. Μας τιμά ιδιαίτερα που φέτος είμαστε headliners του φεστιβάλ και πολύ χαρούμενοι που θα βρεθούμε στη σκηνή μαζί με τόσες υπέροχες μπάντες!

 

Στο event Θα παρουσιάσουμε μεγάλο μέρος του τελευταίου δίσκου μας αλλά επιφυλάσσουμε και κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις.. Ευχαριστούμε πολύ Rock Overdose! Ανυπομονούμε να σας δούμε όλους εκεί!

 

 

 

 

AFTERBLOOD: Hel Pyre

 

 

 

Rock Overdose: Οι Afterblood βρίσκονται σε διαδικασία νέας δουλειάς διαβάζουμε στο βιογραφικό σας μετά το EP Blood Art Triptych. Πότε να την αναμένουμε;

 

Hel Pyre: Δουλεύουμε στο επόμενο full-length album μας, σύντομα ξεκινάμε τις ηχογραφήσεις και το πλάνο είναι να κυκλοφορήσει ο δίσκος μέσα στην χρονιά που διανύουμε.

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι η άποψη σας για το Ladies Of Metal Festival και γενικότερα για ανάλογα female fronted events; Τι να περιμένουμε από την εμφάνιση σας;

 

Hel Pyre: Είναι ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στις γυναικείες φωνές και τις front-women, κάθε χρόνο ανεβαίνει όλο και περισσότερο σε αναγνώριση και σίγουρα βοηθάει στο να φανεί περισσότερο η γυναικεία παρουσία στο metal και την εγχώρια σκηνή.

 

Όσον αφορά την εμφάνιση μας στο Ladies of Metal Festival, θα έχουμε κομμάτια από τον πρώτο δίσκο και από το EP μας, θα συμπεριλάβουμε και πάλι στο σετ μια διασκευή, όπως επίσης και θα παρουσιάσουμε και αρκετά κομμάτια από τον επερχόμενη μας δουλειά.

 

 

 

 

DISILLUSIVE PLAY: Antigoni Kalamara

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι η ανταπόκριση που έχετε εισπράξει για το άλμπουμ σας “Open Arms”. Είστε ευχαριστημένοι; Στο συναυλιακό τομέα ποιες θεωρείτε ότι είναι οι κορυφαίες σας στιγμές ως τώρα;

Antigoni Kalamara: Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου στο «Open arms»  και αυτό που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για εμάς είναι ότι βλέπουμε μέρος του κοινού να μας ακολουθεί σε όλες τις live εμφανίσεις μας!

 

Οι πιο δυνατές μας εμπειρίες θα λέγαμε ότι είναι η περσινή μας συμμετοχή στο Ladies of Metal Festival Vol. II, το live στο Blackland του Βερολίνο τον περασμένο Ιούνιο και το opening act για το live του Gus G στην Αθήνα τον περασμένο Σεπτέμβριο!!

 

Rock Overdose: Έχετε εμφανιστεί ξανά στο Ladies Of Metal Festival. Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο event και που πιστεύετε πως οφείλετε η επιτυχία του;

 

Antigoni Kalamara: Ναι, συμμετείχαμε και στο Ladies of Metal Festival Vol. II το 2019!

 

Όπως είπαμε και πριν ήταν μία από τις δυνατές μας εμπειρίες στον τομέα των εμφανίσεων! Είναι ένα πολύ ωραίο festival που τείνει να γίνει θεσμός και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη metal σκηνή στην Ελλάδα. Εμείς μπορούμε να μοιραστούμε την εμπειρία μας λέγοντας πως ήταν μία πολύ δυνατή βραδιά με πάρα πολλή ενέργεια και σίγουρα για τον κόσμο είναι ευκαιρία να γνωρίσει νέες μπάντες!

 

Φυσικά, δε μπορούμε να παραβλέψουμε ότι  πάντα οι γυναικείες παρουσίες έχουν μία ιδιαίτερη λάμψη και τραβούν την προσοχή!!

 

 

 

 

JULIAN'S LULLABY: Anna Lullaby

 

 

Rock Overdose: Ποιο πιστεύετε πως είναι το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στην μουσική των Julian’s Lullaby; Σε τι διαφοροποιείστε;

 

Anna Lullaby: Δεν ξέρουμε αν μπορούμε να μιλάμε για πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό - τουλάχιστον σε σύγκριση με τα δεδομένα που υπήρχαν στο ξεκίνημα μας - ατμοσφαιρικό metal παίζουμε με εναλλαγές ανδρικών και γυναικείων φωνητικών. Στο μουσικό μέρος, περισσότερο παραδοσιακές metal επιρροές μπορεί να διακρίνει κάποιος (από τα ‘80s και ‘90s) με folk/ goth/ acoustic περάσματα παρά πιο σύγχρονα symphonic σχήματα. Το βιολί παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο, το χρησιμοποιούμε και σε σόλο αντί κιθάρας (στο στούντιο).

 

Rock Overdose: Ποια είναι η γνώμη σας για  το  Ladies Of Metal Festival και τι να περιμένουμε από τον ιδιαίτερο ήχο των Julian’s Lullaby; Πως ήταν η προηγούμενη εμπειρία σας;

 

Anna Lulaby: Ωραίος θεσμός, είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε ξανά φυσικά! Την πρώτη φορά παρουσιάσαμε το τότε νέο άλμπουμ και περάσαμε πολύ καλά, ελπίζουμε τώρα να κάνουμε νέους φίλους και φυσικά ωραία ευκαιρία να μοιραστούμε την σκηνή με τόσα εξαιρετικά σχήματα!

 

Ζωντανά είμαστε πολύ πιο άμεσοι, δεν έχουμε πλήκτρα και βιολί, χρησιμοποιούμε κάποια προηχογραφημένα samples αλλά προτιμούμε γενικά την κιθαριστική προσέγγιση χωρίς να πολύ-φορτώνουμε τον ήχο. Δουλεύει καλύτερα και μας κάνει πιο ευέλικτους, δοκιμάσαμε παλιότερα και πλήκτρα και βιολί ζωντανά αλλά δεν δούλεψε όπως θα θέλαμε...

 

 

 

 

MUTE TALE: Annou

 

 

Rock Overdose: “Η μουσική τους είναι επική με metal και gothic στοιχεία” διαβάζουμε στο βιογραφικό σας. Ποιες είναι οι κυριότερες επιρροές των Mute Tale και πότε να αναμένουμε νέα δισκογραφική δουλειά;

 

Annou: Μέσω της μουσικής μας και των στίχων μας θέλουμε να συνδυάζουμε δύο διαφορετικούς αισθητικούς χώρους. Χρειαζόμαστε το δυναμισμό της metal μουσικής καθώς και τα ονειρικά και παραμυθιακά στοιχεία παγκόσμιων θρύλων και μύθων, ώστε να μπορέσουμε να αποδώσουμε τη δική μας οπτική γωνία για τη ζωή, δηλαδή το πόσο ένας παραμυθένιος κόσμος μπορεί να είναι τραχύς, παραπλανητικός και αποπλανητικός.

 

Όσον αφορά στη δισκογραφία, το καινούριο μας υλικό είναι στο στάδιο της προπαραγωγής και σύντομα θα ξεκινήσει η ηχογράφησή και οπτικοποίηση τους με πολλές εκπλήξεις.

 

 

Rock Overdose: Εμφανίζεστε για πρώτη φορά στο Ladies Of Metal Festival. Έχετε παρευρεθεί στα προηγούμενα events; Ποια η άποψη σας γενικότερα για το συγκεκριμένο festival;

 

Annou: Για εμάς τους Mute Tale η χαρά και η τιμή είναι πολύ μεγάλη που θα ανέβουμε για πρώτη φορά στο stage του "Ladies of Metal Festival vol iii", που μέχρι τώρα είχαμε παρακολουθήσει ως κοινό και γι' αυτό ευχαριστούμε την Angels PR Music Promotion για την προτίμηση.

 

 

 

 

 

 

Comments