Liv Kristine: “Δεν το πιστεύω ότι οι Leaves’s Eyes με έδιωξαν και με αντικατέστησαν πίσω από την πλάτη μου!”

Η Liv Kristine και οι Leaves’ Eyes φαίνεται να έχουν διαφορετικές απόψεις ως προς το πώς τελικά εξελίχθηκε η διαδικασία της αποχώρησης της τραγουδίστριας, με το συγκρότημα να υποστηρίζει πως η απόφαση είχε ληφθεί εν κοινή συναίνεση όλων των μελών από τον Ιανουάριο ακόμα, ενώ η Liv Kristine υποστηρίζει πως της το ανακοίνωσαν μονάχα 2 εβδομάδες πριν το συμβάν και εντελώς αναπάντεχα.

Συγκεκριμένα, μετά από πολλά παράπονα οπαδών στο facebook, που υποστηρίζουν τη Liv Kristine και κριτικάρουν το συγκρότημα υποστηρίζοντας πως συνεχίζουν την πορεία τους με τη νέα τραγουδίστρια χωρίς να έχουν δώσει ουσιαστικές εξηγήσεις και σαν να μη συμβαίνει τίποτα, οι Leaves’ Eyes εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

“Είμαστε πίσω μετά από ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο στην Ινδονησία. Ήταν η πρώτη συναυλία μας με την Elina (σ.σ. Siirala, νέα τραγουδίστρια του σχήματος) και πήγε φοβερά! Παρά τη βαριά τροπική καταιγίδα πριν από τη συναυλία, 21.000 άτομα βρέθηκαν μπροστά από τη σκηνή!
Καταλαβαίνουμε ότι πολλοί οπαδοί και φίλοι είναι έκπληκτοι και σοκαρισμένοι για την αλλαγή στη μπάντα μας. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Liv έπαιζε ένα σημαντικό ρόλο για την μπάντα στο παρελθόν, και καταλαβαίνουμε ότι για πολλούς  είναι λυπηρό, δεδομένου ότι δεν ήταν μια εύκολη απόφαση για κανέναν εμπλεκόμενο. Αλλά δεδομένου ότι έχουν γίνει πολλά απεχθή και ασεβή σχόλια στα social media, θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και να κάνω κάποια σημεία πολύ σαφή: οι Leaves’ Eyes ήταν πάντα μια μπάντα, και όχι ένα project, ούτε ένα σόλο project Liv Kristine. Πάντα δουλεύαμε σαν ομάδα στους Leaves’ Eyes. Την τελευταία δεκαετία ο Tosso (ο κιθαρίστας Thorsten Bauer) και ο Alex (Krull, τραγουδιστής των Leaves’ Eyes και ο σύζυγός της Liv) έγραφαν τη μουσική και η Liv φρόντιζε τους στίχους. Το solo project της Liv ονομάζεται “Liv Kristine”. Υποστηρίξαμε τη Liv και στη σόλο καριέρα της, γράφοντας μουσική, ηχογραφώντας και αναλαμβάνοντας την παραγωγή άλμπουμ  και το management στο παρελθόν.
Η απόφαση να χωρίσουν οι δρόμοι μας με τη Liv λήφθηκε από όλα τα μέλη του συγκροτήματος, συμπεριλαμβανομένων της Liv και ενός μεσολαβητή - φίλου της Liv και του Alex – που ήταν παρών στη συνεδρίαση και μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η απόφαση να φύγει η Liv ήταν κοινή. Η Liv ήταν στην ευχάριστη θέση να έχει την ευκαιρία να σχεδιάσει αλλαγές στη μελλοντική ζωή της και χαιρόταν με το γεγονός ότι δεν θα χρειάζεται να πηγαίνει σε περιοδείες τόσο πολύ πια. Η ιδέα να φύγει ήρθε ήδη από τον Ιανουάριο. Η Elina  δεν ήταν μέρος της παρούσας απόφασης ή της διαδικασίας λήψης της. Επίσης συμφωνήθηκε να βοηθήσουμε τη Liv με το σόλο project της “Liv Kristine” και να ηχογραφήσουμε τα νέα demo τραγούδια της στο στούντιο μας όπως και στο παρελθόν. Παρακαλούμε να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή των Liv και Alex καθώς τα ασεβή σχόλια βλάπτουν τόσο την οικογενειακή τους κατάσταση όσο και το γιο τους Leon. Η Liv και ο Alex δεν θέλουν να χωρίσουν τους οπαδούς! Μη δίνετε ψευδή σχόλια και ευκαιρίες στους haters!
Αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να σας πούμε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς νομικές ενέργειες βρίσκονται σε εξέλιξη. Για τους οπαδούς μας, οι οποίοι είναι εδώ για τη μουσική και όχι για τα κουτσομπολιά: LET THE MUSIC TALK!
Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε το νέο υλικό με την Elina σύντομα. Μείνετε συντονισμένοι για νέα, επερχόμενες ενημερώσεις για το νέο μας video-clip, μουσική και περιοδείες.”

Λίγο μετά την ανάρτηση αυτή ωστόσο, η Liv Kristine μέσω της προσωπικής της σελίδας στο facebook δήλωσε τα εξής:
“Αγαπητοί θαυμαστές και φίλοι,
χωρίς εσάς δεν θα είχα τη δύναμη να συνεχίσω με τη μουσική. Αυτό που έχετε κάνει για μένα με όλη την ατελείωτη υποστήριξή σας και το πάθος σας με κρατά δυνατή σε ότι συμβαίνει αυτές τις δύσκολες στιγμές..
Σας ευχαριστώ που με ειδοποιήσατε σχετικά με τις νέες αναρτήσεις που έκανε κάποιος από τους Leaves’ Eyes για μένα, που έγιναν για να με βλάψουν και να κάνουν την κατάσταση μου, ακόμη χειρότερη.
Δεν έχω τίποτα να κρύψω, τίποτα να φοβηθώ. Μου είπαν λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα πριν ότι δεν είμαι πλέον προτιμούμενη ως τραγουδίστρια της μπάντας για περαιτέρω περιοδείες και ηχογραφήσεις. Ρώτησα για την κατάσταση σχετικά με την Ινδονησία και τις επερχόμενες εμφανίσεις. Η απάντηση ήταν «όχι». Ρώτησα αν υπάρχει ήδη μια αντικαταστάτρια και δεν πήρα σαφή απάντηση. Δεν μπορώ να πιστέψω πως αυτή η διαδικασία συνέβη πίσω από την πλάτη μου, παράλληλα με μια τεράστια απογοήτευση στην προσωπική μου ζωή.
Λίγες μέρες αργότερα, σίγουρα υπήρξε μια αντικατάσταση. Πολύ γρήγορη, πρέπει να πω! Εξακολουθώ να βλέπω τους Leaves’ Eyes ως το «παιδί» μου και θα μου λείψει από αυτές τις συναυλίες, νιώθοντας τα καλά vibes, νιώθοντας την πραγματική νορβηγική viking δύναμη με το κοινό. Οι Leaves’ Eyes Θα βρίσκονται μέσα στην καρδιά μου σαν θησαυρός για πάντα. Οι μελωδίες που συνήθιζα να τραγουδώ θα μείνουν για πάντα ζωντανές στα αυτιά μου. Ανυπομονώ να σας αποκαλύψω καλά νέα σύντομα. Θα υπάρξουν καλά νέα από τη Νορβηγία!”

 

 

 

 

Για το RockOverdose,
Σοφία Ντούσκα

Comments