OMNIABSENT στο Rock Overdose: ” Οι ατμόσφαιρες πηγάζουν από έντονα γεγονότα και καταστάσεις που έχουν συμβεί στη ζωή μου”

Διαβάστε παρακάτω την συνέντευξη που έδωσαν οι Omniabsent στο Rock Overdose και τον Κωνσταντίνο Σωτηρέλη.

 

Rock Overdose: Καλησπέρα και καλώς ήρθατε στο RockOverdose!

 

Omniabsent: Καλησπέρα , και ευχαριστώ για την πρόσκληση!

 

Rock Overdose: Αρχικά, ας ξεκινήσουμε από το όνομα. «Το να είναι κανείς απανταχού απών». Γιατί αποφασίσατε να δώσετε αυτό το όνομα στο συγκρότημα και τι θέλετε να δηλώσετε με αυτό; Είναι μήνυμα για κάποιον συγκεκριμένο ή είναι πιο γενικό;

 

Omniabsent: Yπό μια έννοια, αποτελεί παράφραση και ειρωνική αναφορά στο θρησκευτικό <<πανταχού παρών>>.Eίναι φορές που νιώθει κανείς ότι απουσιάζει από τη ζωή όμως, όχι μόνο το θείο στοιχείο αλλά και ο ίδιος, σαν να περνάνε γεγονότα και καταστάσεις και αυτός να είναι παρόντας –απόντας, όπως έλεγε και ο ΄Ηρακλειτος. Επίσης, υπήρχε στο μυαλό μου πάντα ότι αυτό το Project δεν θα αποτελείται μόνο απο έμενα, αλλά θα είναι αποτέλεσμα συνεργασιών με διαφορετικούς μουσικούς. Στο πρώτο άλμπουμ συνεργάστηκα με τρεις για κάποια κομμάτια και στο μέλλον ευελπιστώ με περισσότερους. Υπό αυτή την έννοια ένα μόνιμο lineup μουσικών θα είναι πάντα ‘’απόν’’.

 

Rock Overdose: Περίεργες και σκοτεινές ατμόσφαιρες, πολλή μελαγχολία και ακόμη πιο περίεργες ενορχηστρώσεις. Αν θα έπρεπε να κατατάξεις το στυλ του project αυτού κάτω από μια ετικέτα, ποια θα ήταν αυτή;

 

Omniabsent: Χμ ...δύσκολο αυτο..θα ελεγα οτι εχει στοιχεια απο progressive rock, ατμοσφαιρικη μουσικη και ολα αυτά ίσως με κάποια κινηματογραφική αισθητική.

 

 

Rock Overdose: Κάποιος που δεν έχει καμία επαφή με το εν λόγω είδος και το συγκρότημα, τι να περιμένει να ακούσει;

 

Omniabsent: Yπάρχει το σκοτεινό στοιχείο, άλλα και μια εναλλαγή δραματικών συναισθημάτων περνώντας από το ένα κομμάτι στο άλλο.

Το άλμπουμ από την αρχή ως το τέλος λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος, η μια μελωδία με την άλλη, ο ένας τίτλος συνέχεια του άλλου, σαν μια αλυσίδα αρμονίας.  Το δράμα, η ευημερία, η ανακούφιση, το αίσθημα της απελευθέρωσης, τέτοια δυνατά συναισθήματα, διαδέχονται το ένα το άλλο.

 

Rock Overdose: Στις 30 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε το άλμπουμ. Πες μας λίγα λόγια για την δημιουργία του, από την σύνθεση μέχρι και την ηχογράφηση.

 

Omniabsent: Το άλμπουμ αυτό πέρασε από χίλια κύματα, μέχρι την κυκλοφορία του και αυτό φανερώνεται από το γεγονός ότι για να ολοκληρωθεί μου πήρε τρια χρόνια. Κάποιες στιγμές σκεφτόμουν να τα παρατήσω, αλλά με τη βοήθεια του Νώντα Βασιλείου ( και πολλές φορές την ανοχή του, στην ξεροκεφαλιά μου ), ευτυχώς ολοκληρώθηκε και μπορώ να πω ότι ένιωσα ένα αίσθημα ανακούφισης όταν πλέον ήταν έτοιμο! Ο Νωντας με βοήθησε κάνοντας την μίξη και το μάστερινκ , καθώς και συμμετείχε με την κιθάρα του στο τελευταίο κομμάτι του άλμπουμ. Επίσης να ευχαριστήσω την KriistalAnn , με την αιθέρια φωνή της στο κλείσιμο του ‘ DarkStuff’ να κάνει το φινάλε του κομματιού ακόμα πιο δυνατό ,αλλά και τον GregDaez, που συμμετείχε με φωνές στο ‘Solitude’.

 

Rock Overdose: Αν και δεν θα ήθελα καθόλου να σε φέρω σε δύσκολη θέση και καταλαβαίνω τον λόγο να μην θες να απαντήσεις σε κάποια σχετική ερώτηση, ωστόσο επειδή αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου, πόσο μεγάλη σημασία έπαιξε ο θάνατος του Agosh το 2011 στον τρόπο που είναι γραμμένη η μουσική των Omniabsent; Οι σκοτεινές και μελαγχολικές ατμόσφαιρες είναι επηρεασμένος από αυτό το γεγονός.

 

Omniabsent: Ο Αgosh ήταν φίλος από τη σχολή μου. Του άρεσε η  μουσική μου από το άλλο πρότζεκτ μου τους Abstruse, και θέλαμε μάζι να φτιάξουμε κάτι σκοτεινό και ατμοσφαιρικό. Είχε βάλει κάποιες ιδέες με το βιολί που έπαιζε. Το project το είχαμε ονομάσει από τότε Omniabsent και δεν μπορούσα παρά να τον αναφέρω , καθώς η συμβολή του και βοήθειά του είναι σημαντική. Οι ατμόσφαιρες πηγάζουν από έντονα γεγονότα και καταστάσεις που έχουν συμβεί στη ζωή μου και φυσικά ένας θάνατος ενός φίλου...που μάλιστα έτυχε να δω τυχαία λίγες στιγμές πριν χάσει τη ζωή του είναι κάτι πολύ έντονο.

 

Rock Overdose: Ποια είναι η ανταπόκρισή του μέχρι στιγμής;

 

Omniabsent: Παρ’όλο που είναι ένα άκουσμα που δύσκολα μπαίνει σε πλαίσια κάποιου είδους, η ανταπόκριση που έχω πάρει από το κόσμο ως τώρα , είναι πολύ θετική. Το καλό είναι ότι για τον καθένα υπάρχει και ένα διαφορετικό αγαπημένο κομμάτι που με κάνει να νιώθω ότι όλα τα κομμάτια (ευτυχώς) έχουν κάτι να πουν.

 

 

Rock Overdose: Ποιοι καλλιτέχνες/συγκροτήματα σε έχουν επηρεάσει;

 

Omniabsent: Πάρα πολλοί , άλλα όσον αφορά τους Omniabsent, θα έλεγα, LunaticSoul, Riverside, Hexvessel, Manes ενώ από την ελληνική σκηνή εκτιμώ ιδιαίτερα τους CyannaMercury.

 

Rock Overdose: Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να ακουστεί αυτό το είδος στην Ελλάδα και γιατί;

 

Omniabsent: Μιας που είναι ένα σχετικά ιδιαίτερο άκουσμα θα προτιμηθεί από ακροατές που ψάχνουν να ακούσουν κάτι ατμοσφαιρικό και καινούργιο, χωρίς να έχουν στο νου τους μια συγκεκριμένη ροκ δομή ή ενορχήστρωση.

 

Rock Overdose: Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη. Ο τελευταίος λόγος δικός σου.

 

Omniabsent: Ευχαριστώ επίσης για το ενδιαφέρον, όποιος ενδιαφέρεται να ακούσει και εφ΄όσον του αρέσει η προσπάθεια και θελήσει να την στηρίξει, μπορεί να επισκεφτεί τα παρακάτω Links:

 

https://omniabsent.bandcamp.com/album/omniabsent

 

 

Για το Rock Overdose,

Κωνσταντίνος Σωτηρέλης

Comments