ONCE UPON A DREAM στο Rock Overdose: “Όταν αγαπάς κάτι όπως εμείς την μουσική, ο κόσμος το αναγνωρίζει”

Με το πρώτο τους EP να έχει μόλις κυκλοφορήσει μέσω της Alcyone Records, οι Θεσσαλονικείς Once Upon A Dream μιλούν στο Rock Overdose και τον Κωνσταντίνο Σωτηρέλη για την εν λόγω κυκλοφορία και τα μελλοντικά τους πλάνα!

 

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα παιδιά, καλώς ήρθατε στο Rock Overdose.

 

OUAD: Καλώς σας βρήκαμε! Είμαστε οι Once Upon a Dream!

 

 

Rock Overdose: Σε τι στάδιο πετυχαίνουμε την μπάντα αυτή την περίοδο;

 

UPAD: Τυχαίνει να έχουμε αλλαγές στη μπάντα τη συγκεκριμένη περίοδο! Πρόσφατα σχεδόν ολα τα μέλη του γκρουπ έχουν αλλάξει, εκτός του τραγουδιστή και ήδη δουλεύουν σε καινούργια κομμάτια.

 

 

Rock OverdoseΣε λίγες μέρες κυκλοφορεί το ντεμπούτο EP σας από την Alcyone Records. Πώς αισθάνεστε και τι να περιμένουμε να ακούσουμε;

 

UPAD: Χαιρόμαστε πολύ γι'αυτό γιατί δουλεψαμε πολύ για να γίνει πραγματικότητα. Απλά η αλήθεια είναι πως λόγω κάποιων τεχνικών θεμάτων καθυστέρησε να ολοκληρωθεί το άλμπουμ και ακόμη μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι επιτέλους θα κυκλοφορήσει!    Στο ντεμπούτο μας θα ακούσετε metalcore με progressive επιρροές και μια θεματολογία που δένει απόλυτα με τον τίτλο του "cruciamentum"!

 

 

Rock Overdose: Δώστε μας μερικές πληροφορίες σχετικά με το που ηχογραφήθηκε, πόσο κράτησαν οι ηχογραφήσεις κτλ.

 

UPAD: Οι ηχογραφήσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη από τον Στέλιο Κοσλίδη και ξεκινησαν τον Οκτώβριο του 2019 με διάρκεια ένα μήνα. Δουλέψαμε αρχικά στη μουσική, στη συνέχεια στα φωνητικά και στο τέλος στα εφέ των τραγουδιών. Θέλαμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ελπίζουμε αυτό να φανεί και στους ακροατές μας.

 

 

Rock Overdose: Πριν δύο χρόνια κυκλοφόρησε το single “Seeker”. Τι συνέβη μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια;

 

UPAD: Πολλά για τόσο μικρό χρονικό διάστημα! Το seeker είχε βγει στο ξεκίνημα της μπάντας και τότε ήταν που μας πρόσεξε ο κόσμος. Ξεκινήσαμε τα live στη Θεσσαλονίκη και τα πράγματα θα πήγαιναν πολύ καλά για μας, αλλά δυστυχώς το συγκρότημα αναγκάστηκε να μείνει ανενεργό για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Γενικότερα περάσαμε πολλά μέχρι να καταφέρουμε να ολοκληρωθουμε σαν συγκρότημα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα αυτά είναι πλέον παρελθόν.

 

 

Rock Overdose: Αν και δεν έχετε κάποια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, έχετε ήδη κάνει όνομα στους κύκλους της Θεσσαλονίκης. Πώς καταφέρατε κάτι τέτοιο και πώς αισθάνεστε για αυτό;

 

UPAD: Δεν νιώθουμε πως κάναμε κάτι ιδιαίτερο πέρα από πρόβες, live και πολύ δουλειά. Πιστεύουμε πως όταν αγαπάς κάτι όπως εμείς την μουσική, ο κόσμος το αναγνωρίζει. Φυσικά και είμαστε ευγνώμων γι'αυτό και συνεχίζουμε τη προσπάθεια.

 

 

Rock Overdose: Χαρακτηρίζετε τον ήχο σας ως metalcore/hardcore. Ποιες είναι οι μεγαλύτερές σας επιρροές;

 

UPAD: Υπάρχουν πολλές επιρροές, η μεγαλύτερη μας είναι οι Parkway Drive και ακολουθούν οι Architect,Northlane, Wolve at the gates, I prevail, Monument, Periphery κλπ. Γενικά οι επιρροές μας ξεκίνησαν από metalcore και λίγο djent.

 

 

 

Rock Overdose: Στιχουργικά με τι ασχολείστε;

 

UPAD: Στο ντεμπούτο EP μας, η θεματολογία έχει να κάνει με βασανισμό ψυχής. Απώλεια, ψυχικός πόνος, οργή, γενικότερα αρνητικά συναισθήματα που όλα οδηγούν στο τέλος όμως στη λύτρωση.

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι τα μελλοντικά σας πλάνα; Βλέψεις για κάποιο tour ή κάποιο full length album;

 

UPAD: Στα μελλοντικά μας σχέδια είναι συναυλίες στο εξωτερικό, φυσικά full length άλμπουμ, ένα δυνατό βιντεοκλίπ και γενικά δουλεύουμε στο να ακουστεί η μουσική μας. Έχουμε πολύ υλικό και ορεξη.

 

 

Rock Overdose: Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Ο τελευταίος λόγος ανήκει σε σας.

 

UPAD: Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους πίστεψαν σε μας και φυσικά την Alcyone Records που μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα. Περάσαμε πολλά άλλα δεν σταματήσαμε και γι'αυτό θα θέλαμε να πούμε στο κοινό μας να μείνουν δυνατοί και να συνεχίσουν να παλεύουν γι'αυτό που αγαπάνε.

 

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Συνέντευξη: Κωνσταντίνος Σωτηρέλης

 

 

Follow the band:

 

Facebook: https://www.facebook.com/OnceUponband/

Instagram: : https://www.instagram.com/onceuponadream31/?hl=en

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Lb0HsI1kmIU

Spotify: https://open.spotify.com/album/6qh8YzpDD3zDdEgP5su7MH

 

Buy the album:

https://cruciamentumep.bandcamp.com/album/cruciamentum

 

 

 

Comments