OYD στο Rock Overdose:” Μάλλον βρισκόμαστε κοντά σε αυτό που θέλουμε αλλά δεν επαναπαυόμαστε”.

 

 

Το Rock Overdose είχε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τους OYD, μια Alternative/Metalcore μπάντα σχετικά με τη κυκλοφορία του καινούργιου της album “Indigo”.

 

Ας δούμε τι μας είπαν…

 

 

 

Rock Overdose: OYD καλώς ορίσατε. Πως σας βρίσκουμε αυτή την περίεργη εποχή; Υπάρχει δημιουργικότητα παρόλα αυτά

 

OYD: Καλώς σας βρήκαμε! Όπως όλοι ,προσπαθούμε να ανασυνταχθούμε και να συνεχίσουμε τις ζωές μας.. Εμείς παρόλες τις δύσκολες -αν μη τι άλλο-συνθήκες ,κοιτάξαμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το διάστημα ώστε να προχωρήσουν οι νέες συνθέσεις και θεωρούμε ότι τελικά το χρησιμοποιήσαμε προς όφελός μας.

 

 

Rock Overdose: Το album σας “Indigo” έχει βαδίσει αρκετό δρόμο από τότε που κυκλοφόρησε. Τι νιώθετε για αυτό τώρα;

 

OYD:Η λέξη που έρχεται αυθόρμητα είναι ικανοποίηση και οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες πλέον.

 

 

 

 

Rock Overdose: Πόσο ευχαριστημένοι είστε από την διαδρομή του "Indigo"; Καταφέρατε να το επικοινωνήσετε όσο θα θέλατε; H αποδοχή που λάβατε ήταν αυτή που περιμένατε;

 

OYD: Το feedback που έχουμε αποκομίσει όλον αυτόν τον καιρό είναι πολύ θετικό σε media και live, λαμβάνοντας υπόψη και τον πειραματικό χαρακτήρα του δίσκου. Τα σχόλια από κριτικές και κατ’ ιδίαν επαφές ήταν πολύ ενθαρρυντικά, σε βαθμό που μας κάνουν να κινητοποιούμαστε ακόμα και σε περιόδους στασιμότητας, όπως προαναφέρθηκε.

 

 

Rock Overdose: Που διαφοροποιείται το "Indigo" σε σχέση με την προηγούμενη δουλειά σας το Deep Breath;

 

OYD: Οι κύριες διαφορές εντοπίζονται σε δύο πεδία. Στο "Indigo" έχουμε μία πιο σαφή κατεύθυνση από το "Deep Breath"  και κατά δεύτερον , υπάρχει μια προσέγγιση πιο επιθετική συνθετικά ,σε συνδυασμό με μεγαλύτερες ταχύτητες αλλά και breaks. Συνολικά θα λέγαμε ότι είναι μία πιο ώριμη δουλειά.

 

 

Rock Overdose: Ας πάμε λίγο στην αρχή της μπάντας. Ποιος ήταν ο καθαρά μουσικός σας στόχος; Ποιος ήταν ο ήχος που θέλατε να πετύχετε;

 

OYD: Ξεκινώντας, ο στόχος ήταν υποτυπώδης, να παίξουμε τη δικιά μας μουσική και να πειραματιστούμε με διάφορα είδη, χωρίς περιορισμούς. Η αναζήτηση του ήχου βαθμιαία άρχισε να διαφοροποιείται ανάλογα με την περίοδο, τη σύνθεση της μπάντας αλλά και τη διάθεση μας! Μάλλον βρισκόμαστε κοντά σε αυτό που θέλουμε αλλά είμαστε ένα σύνολο που δεν επαναπαύεται οπότε όλα μπορούν να διαφοροποιηθούν στην πορεία!

 

 


Rock Overdose: Πως δουλεύετε σαν συγκρότημα; Ποιος φέρνει τις ιδέες και πως τις επεξεργάζεστε μετά σαν μπάντα;

 

OYD: Συνήθως ξεκινάμε από ένα κιθαριστικό riff και στην πορεία το ντύνουμε με ιδέες μπάσου ,φωνής κτλ.,χωρίς αυτό να είναι όμως κανόνας. Η ''επώδυνη" διαδικασία είναι αυτή που ακολουθεί, η προσπάθεια για συνθετική αρτιότητα, να μη βγαίνει το κομμάτι "ρηχό" και να υπάρχει σχεδόν απαραίτητα το στοιχείο της έκπληξης,κάτι που θέλουμε να είναι αναπόσπαστο μέρος των συνθέσεων των O.Y.D.- να μη βαρεθεί ο ακροατής.

 

Rock Overdose: Ποια είναι η στιχουργική θεματολογία των OYD και ποιος είναι υπεύθυνος για τους στίχους;

 

OYD: Πάνω κάτω και οι στίχοι είναι συλλογικό κομμάτι, όπως και οι συνθέσεις. Όλα εγκρίνονται ή απορρίπτονται από κοινού.

 

 

Rock Overdose: Πως και πήρατε την απόφαση να δουλέψετε και για τα δύο άλμπουμ σας σε μεγάλα στούντιο του εξωτερικού; Περιγράψτε μας λίγο αυτή την εμπειρία.

 

OYD: Την πρώτη φορά το κίνητρο ήταν αμιγώς το κοινό όνειρο να ζήσουμε μία τέτοια εμπειρία σε συνδυασμό φυσικά με μία παραγωγή για την οποία θα ήμασταν υπερήφανοι. Τη δεύτερη φορά μας έσπρωξε η φιλοδοξία να πλησιάσουμε σε ένα ήχο " ιδεατό " με βάση το γούστο μας...Θεωρούμε και τις δύο εμπειρίες ισάξιες και οι αναμνήσεις, όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό, ακόμα και σήμερα μας γεμίζουν χαρά, ολοκλήρωση και υπερηφάνεια...Επίσης το δέσιμο που προκύπτει  μεταξύ των μελών ύστερα από μία τέτοια εμπειρία δουλεύει μακροχρόνια και μας δίνει πάντα ώθηση.

 

 

Rock Overdose: Υπάρχει κάτι φρέσκο που δουλεύετε αυτή την εποχή; Και αν ναι πόσο διαφοροποιείτε από το "Indigo";

 

OYD: Ναι, δουλεύουμε ήδη πάνω σε νέες συνθέσεις και είμαστε ήδη σε καλό δρόμο. Πλέον ο ήχος δε διαφοροποιείται τόσο δραστικά όσο σε σχέση με τη διαφορά πρώτου με δεύτερο άλμπουμ αλλά σίγουρα σκοπός μας δεν είναι να βγάλουμε ένα "sequel" του "Indigo" ..!

 


Rock Overdose: Σας ευχαριστούμε παιδιά. Για το τέλος θα θέλαμε να μας πείτε πως φαντάζεστε και πως θα θέλατε ιδανικά να  πραγματοποιηθεί το πρώτο σας live, όταν κάπως τελειώσει αυτή η ιστορία που ζούμε!
OYD: Απλούστατα θα θέλαμε να κυλήσουν όλα ομαλά ,χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στο κοινό ή σε εμάς τους ίδιους και ευχόμαστε να απολαύσουν όλοι το live όσο κι εμείς ! Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία !

 

 

 

 

Comments