ΤΗΕΟ – “The Uphill Road”

Theo the uphill road

 

“On the road”

 

Πολλοί πιθανά να θυμάστε τους Descending, ένα μελωδικό death metal σχήμα, όπου συμμετείχαν και μέλη των Chaostar και Nightrange, οι οποίοι είχαν κυκλοφορήσει και δύο albums το 2008 και 2011 και εδώ και κάποιο καιρό βρίσκονται στον πάγο, χωρίς όμως να «το έχουν κλείσει το μαγαζί». Εδώ θα μιλήσουμε για το solo project του κιθαρίστα τους (και tattoo artist βεβαίως-βεβαίως), Theo, και την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά.

 

Το album φέρει τον τίτλο The Uphill Road και ηχογραφήθηκε στο Sound Symmetry Studio, υπό τον κύριο Bob Katsionis (τι πάει να πει ποιος είναι αυτός;), η μίξη έγινε στο Pentagram Studio από τον George Emmanuel (Rotting Christ), ενώ η παραγωγή έγινε από τον ίδιο τον Theo. Το –πολύ ωραίο- artwork έχει φιλοτεχνηθεί από τον Ισπανό tattoo artist Robert Hernadez ενώ το sleeve του album από τον γνωστό από τους Arch Enemy, Firewind, Kamelot, κλπ, Gustavo Sazes.

 

Όλα τα όργανα στο live έχουν ηχογραφηθεί από τον ίδιο τον Theo, εκτός των φωνητικών στα οποία βρίσκουμε τον Henning Basse των γνωστών σε όλους Firewind, αλλά μια και μιλάμε για πρώτα απ’ όλα για rock μπάντα, ο Theo αναμένεται να «βγει στο δρόμο» με full μπάντα που θα ανακοινωθεί οσονούπω. Έχουμε και κάποια guests σε κάποια κομμάτια, όπως ο George Emmanuel (Rotting Christ) στο “Rotten Lies” και ο Jim Politis (The Ghost Notes) στο “The Inside”.

 

Το album μουσικά κινείται γενικά στο σύγχρονο hard rock, αμερικάνικο και ευρωπαϊκό, αλλά σε πολλές φάσεις κλείνει το μάτι σε μουσάτους του νοτιοαμερικανικού heavy rock. Στο hard rock feeling σίγουρα συμβάλλουν τα φωνητικά, αλλά και η παραγωγή. Το album όλο ακούγεται φρέσκο και ευχάριστο, κεφάτο και δυνατό και το μόνο σίγουρο είναι ότι μόνο αδιάφορους δε θα αφήσει τους φίλους του συγκεκριμένου ήχου. Επαγγελματισμός που φαίνεται να προκύπτει από τα χρόνια στο κουρμπέτι των συμμετεχόντων, κομμάτια για οδήγηση στην εθνική οδό, με προσωπικότητα. Βοηθάει και η πολύ καλή παραγωγή.

 

Καταλήγοντας, συνιστώ στους φίλους του ήχου να του δώσουν προσοχή και να έχουν το νου τους για να απολαύσουν τον Theo και την παρέα του σε κάποιο από τα επερχόμενα live.


 Βαθμολογία: 75/100

 

Για το Rock Overdose,

Λευτέρης Σαβουϊδάκης

 

 

 

 

 


Comments