ΧΑΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ – “Υπόσχεση”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Νοεμβρίου 2017

 

Η μεγάλη επιστροφή. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το νέο δίσκο ενός συγκροτήματος που επιστρέφει 23 χρόνια μετά το "Μπροστά Στην Παράνοια", ένα δίσκο που πρόσθεσε το δικό του λιθαράκι στην Ελληνική hardcore/crust σκηνή. Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν και το όνομά τους να πέρασε στην ιστορία και τη λήθη, οι ίδιοι όμως αποδεικνύουν με την επιστροφή τους πως επέστρεψαν για να μείνουν και για να επαναδιεκδικήσουν τα πρωτεία τους. Ο δίσκος έχει ήδη κυκλοφορήσει σε βινύλιο από το Μάρτιο, αλλά η αυξημένη ζήτηση έφερε την εξάντλησή του και είχε ως συνέπεια την πρόσφατη επανεκτύπωσή του αλλά και την κοπή του άλμπουμ και σε cd.

 

 

Μουσικά, ο δίσκος συνεχίζει εκεί που σταμάτησε το θρυλικό ντεμπούτο τους. Όλα τα trademark χαρακτηριστικά τους δηλαδή βρίσκονται εδώ, όπως οι χαρακτηριστικές μακρόσυρτες εισαγωγές τους οι οποίες δημιουργούν hype κατά την ανάπτυξη της σύνθεσης, αργά περάσματα που συνδυάζονται με τις ξέφρενες ταχύτητες, ένα μεγάλο πέπλο σκοταδιού να σκεπάζει όχι μόνο τις συνθέσεις και το artwork, αλλά και το στιχουργικό concept, το οποίο κρατάει σταθερά το τρίπτυχο 'πόνος, οργή και απώλεια'. Το πάθος και η ψυχή ξεχειλίζουν για ακόμα μια φορά, ενισχύοντας το νοσηρό τους έργο και αμβλύνοντας τα συναισθήματα τα οποία εκλύονται από τις συνθέσεις.

 

 

Στα αξιοσημείωτα του δίσκου βρίσκονται και οι δυνατές συμμετοχές, όπως του Μάριου Πετρόπουλου στις κιθάρες, ενώ στο κομμάτι "Χαμένος" συμμετέχουν ο Σάκης Τόλης στα φωνητικά και ο Νίκος Παπακώστας στις κιθάρες. Ανεξάρτητα από τις συμμετοχές όμως, αυτός ο δίσκος πιθανότατα ξεπερνάει σε δυναμική και σε συναισθηματική φόρτιση το ντεμπούτο τους. Οι έντονες ποσότητές του σε συναισθήματα, πάθος και ψυχή, σε συνδυασμό με την αναπόφευκτη ωριμότητα που έχει επέλθει μετά από τόσα χρόνια, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα, επικίνδυνο για αμύητους και για ακροατές που έχουν βαλτώσει σε ακούσματα αποστειρωμένα και ψυχικά νεκρά.

 

 

Όταν λοιπόν έχεις να κάνεις με ένα άκουσμα που δε σε αφήνει να πάρεις ανάσα ούτε δευτερόλεπτο, όταν οι συναισθηματικές εναλλαγές του σε κάνουν να εξυψώνεσαι μαζί με τις συνθέσεις, όταν έχεις να κάνεις με ένα άκουσμα στο οποίο κυριαρχεί η ψυχή, τότε δε χρειάζεσαι κάποιον άλλο λόγο ή κάποια ψαγμένη και ενδελεχή ανάλυση για να πειστείς να λιώσεις το δίσκο. Γι αυτό ακριβώς κιόλας οι φανατικοί οπαδοί τους χάρηκαν εντονότατα με την επιστροφή τους και εξάντλησαν ήδη σε χρόνο ρεκόρ την πρώτη έκδοση του βινυλίου. Απολαύστε με την ένταση στο τέρμα και με τους αισθητήρες σας ανοικτούς.


Βαθμολογία: 80/100

 

Για το Rock Overdose,

Σταύρος Πισσάνος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Comments