MISTAKEN- “Screams of Agony” EP

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Οκτωβρίου 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι Mistaken είναι ένα συγκρότημα από την Αθήνα που μπορεί να δημιουργήθηκε ένα χρόνο πριν (το 2018 δηλαδή) αλλά τα μέλη του δεν έχασαν καθόλου χρόνο. Έτσι στον πρώτο χρόνο ύπαρξης τους κατάφεραν να ηχογραφήσουν το πρώτο τους EP αλλά και να δώσουν και το στίγμα τους πάνω στο σανίδι.

 

Το “Screams of Agony” EP μουσικά κινείτε γύρω από τον ακραίο ήχο. Με βάση το μοντέρνο κατά κύριο λόγο Death Metal οι Mistaken καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα κράμα πολλών επιρροών χωρίς όμως να μπερδεύουν τον ακροατή. Death Metal με Black περάσματα αλλά και Deathcore περασμένα από ένα μοντέρνο πρίσμα είναι κάποια από αυτά που ακούς στην μουσική των Mistaken.

 

Οι πέντε συνθέσεις του “Screams of Agony” έχουν χαρακτήρα, το συγκρότημα καταφέρνει να διαχειριστεί σωστά τις επιρροές του και “συναρμολογεί” το κάθε τραγούδι ανάλογα με ότι αυτό χρειάζεται. Κρατώντας παράλληλα και την ομοιογένεια στο υλικό τους, κάνοντας το “Screams of Agony” να ακούγεται σαν ένα ενιαίο έργο. Οι Mistaken δεν κάνουν άσκοπες κινήσεις μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσουν. Κάτι που θα μπορούσε να γίνει εύκολα, γιατί μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα καινούργιο συγκρότημα που θα μπορούσε να παρασυρθεί από τον ενθουσιασμό των μελλών του, δημιουργώντας κάτι μπερδεμένο και απρόσωπο.

 

Η μόνη μικρή διαφωνία που έχω είναι ότι η παραγωγή του EP θα μπορούσε να είναι λίγο πιο καθαρή. Έχει τον κατάλληλο όγκο που χρειάζεται ένα τέτοιο ύφος για να στηριχθεί κατάλληλα, αλλά θα ήθελα σε σημεία να μπορούσα να διακρίνω καλύτερα τα όργανα. Λεπτομέρειες θα μου πείτε ,πόσο μάλλον όταν τελικά δεν επηρεάζει την ποιότητα των τραγουδιών και δεν σου χαλάει την ατμόσφαιρά τους, αλλά από κάποιες μικρές λεπτομέρειες καταφέρνουμε στο τέλος της ημέρας να γίνουμε καλύτεροι.

 

Βάλτε το όνομα Mistaken για τα καλά στο μυαλό σας γιατί θα μας απασχολήσουν πολύ στο μέλλον. Αν τους πετύχετε κάπου να παίζουν live μην το σκεφτείτε, να πάτε οπωσδήποτε. Υπόσχονται ότι δημιουργούν πολλά mosh-pits παίζοντας (κάτι που πιστεύω ακράδαντα) και εγώ θα μείνω να περιμένω την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά τους, βάζοντας το “Screams of Agony” στο repeat.

 

 


Βαθμολογία: 80/100

 

 

Για το Rockoverdose.gr

Κωνσταντίνος Μπενάς

Comments