DEVIL WITH NO NAME – “Devil With No Name”

Συντάκτης: Χρήστος Παπαναστασίου

 

Ένα από τα πράγματα για τα οποία δεν έχουμε παράπονο αυτόν τον καιρό, είναι οι συνεχόμενες νέες κυκλοφορίες μουσικών άλμπουμ, αλλά και ο σχηματισμός νέων συγκροτημάτων τόσο στη mainstream rock και metal σκηνή, όσο και στα πιο extreme μονοπάτια. Έτσι, οι Devil With No Name, αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους αυτές τις μέρες, με τον ομώνυμο τίτλο.

 

Ο δίσκος αποτελείται από τέσσερα κομμάτια με συνολική διάρκεια περίπου 19 λεπτά και οι Devil With No Name παρουσιάζουν την πρώτη τους δουλειά με ζωντάνια και όρεξη. Το δίδυμο από το οποίο αποτελείται η μπάντα ξεκίνησε γράφοντας σκληρή μουσική επηρεασμένη από τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό του Νοτιοδυτικού κόσμου. Συνεπώς, είναι εμπνευσμένο από τα τεράστια άγρια τοπία και αποτελεί απόδειξη ότι το black metal δεν είναι πλέον είδος που απαιτεί έμπνευση μόνο από χιονισμένα περιβάλλοντα και λευκές κορυφές βουνών. Σε συνδυασμό με την αγάπη των μελών για τα western, η έμπνευση για το όνομα της μπάντας ήρθε από τον χαρακτήρα "The Man With No Name", της τριλογίας Dollars.

 

Τα "Grand Western Apostasy", "Alleluia", "Sycophants Οf Τhe Covenant" και "Monad" αποτελούν την ανίερη τετράδα του δίσκου γεμάτα ρυθμικές και γρήγορες μελωδίες, ακαταμάχητα riffs διαφόρων τέμπο, ψαλμωδίες και αβυσσάλεα φωνητικά, καθώς και στοιχεία ηλεκτρονικής, χωρίς να ξεφεύγουν από τα όρια του black metal και του συνολικού κλίματος που επικρατεί. Θα έλεγε κανείς ότι ο δίσκος είναι ένα αμάλγαμα black, thrash και death metal, που δημιουργεί ένα γεμάτο και ποικιλόμορφο τελικό αποτέλεσμα μεγάλης ηχητικής βαρύτητας και πολλών decibel. Η ηχογράφηση είναι αρκετά επιμελημένη και ο ήχος φέρνει περισσότερο σε μια αμερικάνικη προσέγγιση έναντι της κλασσικής νορβηγικής που συνήθως επικρατεί στο είδος, παρόλο που ένα ακόμα κανάλι κιθάρας ίσως να προσέδιδε περισσότερο «πάχος» στην τελική μίξη.

 

Αν και δεν είναι απαραίτητα μια πρωτοποριακή προσέγγιση, η πρώτη κυκλοφορία των Αμερικάνων Devil With No Name είναι ένα τίμιο και πολύ ελπιδοφόρο ντεμπούτο από μια μπάντα, που θα προσελκύσει όποιον απολαμβάνει ένα πλούσιο μείγμα από extreme metal εμπλουτισμένο με διάφορα άλλα στοιχεία. Σίγουρα οι Αμερικάνοι έχουν να προφέρουν πολλά ακόμα και να παρουσιάσουν εντονότερα τις δυτικές επιρροές τους στο μέλλον, ωστόσο η πρώτη τους κυκλοφορία τους βάζει σε μια αρκετά καλή θέση στο πάνθεον των νέων μπαντών του ακραίου ήχου.

 

 

Βαθμολογία: 76/100

 

 

Για το Rock Overdose,

Χρήστος Παπαναστασίου



 

Comments