BULLET FOR MY VALENTINE – “Bullet For My Valentine”

Συντάκτης: Στέφανος Παππούς

 

Έπειτα την καθυστέρηση που υπέστη, επιτέλους το καινούργιο και ομώνυμο album των Bullet For My Valentine είναι διαθέσιμο και τα ‘’σπάει’’. Συγκεκριμένα, είναι το έβδομο album της μπάντας και όπως δηλώνουν και οι ίδιοι, πρόκειται για μια από τις πιο ‘’βαριές’’ δουλειές τους, κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα.

 

Στα τεχνικά του δίσκου, η διάρκεια του φτάνει τα σαράντα επτά λεπτά και αποτελείται από δέκα τραγούδια. Μετα το ‘’Gravity’’, μια αρκετά ήρεμη και χαλαρή κυκλοφορία, θεωρώ πως ήταν απαραίτητο να δούμε μια πιο άγρια προσέγγιση, πράγμα που έγινε και με το παραπάνω. Με riffs που συνθλίβουν, breakdowns και με τα screaming vocals να επικρατούν των “καθαρών”, οι Bullet For My Valentine μας δείχνουν την πιο επιθετική πλευρά τους. Τα κομμάτια είναι αρκετά σύνθετα, με πληθώρα τεχνικών, ωστόσο ο ρυθμός των κομματιών παραμένει “πιασάρικος” και ιδανικός για άπλετο headbanging.

 

Από τα δέκα αυτά νέα τραγούδια δύσκολα μπόρεσα να ξεχωρίσω κάποιο, ωστόσο το “Knives” ήταν αυτό που με τελικά κέρδισε. Ήταν το πρώτο που άκουσα από τοBullet For My Valentine” και πραγματικά με εξέπληξε. Ένα από τα πιο άγρια του δίσκου, με υπέροχα riffs και breakdowns.

 

Με λίγα λογία, τοBullet For My Valentine” είναι από τις πιο δυνατές κυκλοφορίες τους μέχρι τώρα και είμαι σχεδόν σίγουρος πως το νέο αυτό album θα ανοίξει ένα καινούργιο κεφάλαιο στον ήχο των Bullet For My Valentine.

 

 

Βαθμολογία: 90/100

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Στέφανος Παππούς 

Comments