Corrosive – “Nourished By Blood”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Μαρτίου 2019

 

 

 

 

 

 

Μετά το άλμπουμ του 2017 "Lucifer Gave The Faith" το Death Metal γκρουπ από το κεντρικό Hessen παρουσιάζει έναν εντυπωσιακό διάδοχο με αυτή την τέταρτη full-length κυκλοφορία με τίτλο "Nourished By Blood". Μετά από περισσότερα από 20 χρόνια στο «κουρμπέτι», τα παιδιά ξέρουν τι θέλουν και με το δικό τους μίγμα από κλασικό Death Metal ,που συνδυάζει άψογα το σκανδιναβικό και αμερικανικό στυλ με πανοραμικά φωνητικά γεμάτα από μελωδία και βιαιότητα, δεν χαρίζονται καθόλου. Ειδικά, δεν αφήνουν να «πέσει τίποτα κάτω» και παίζουν συστηματικά με πολλή δύναμη και ενθουσιασμό. Με το νέο line up, τώρα πιο ενισχυμένο από τον πρώην ντράμερ των Lay Down Rotten Timo Claas, η μπάντα κατάφερε να καταγράψει και πάλι τη ζωντανή τους ενέργεια σε αυτό το άλμπουμ. Ο καινούργιος δίσκος ηχογραφήθηκε κατά το διάστημα Νοεμβρίου -Δεκεμβρίου του 2018 στα Becker Studio Marburg / Gießen με παραγωγό τον Andre Skopko.

 

Ηχητικά, διακρίνονται οι έντονες επιρροές από Carcass, Immolation, Grave, Morbid Angel, Edge of Sanity έως και Bathory και Behemoth ( ειδικά από το νέο άλμπουμ των τελευταίων ). Λυσσαλέα ντραμς, κοφτά ριφς να διαδέχονται το ένα το άλλο, φωνητικά brutal με ωραίες «πνιχτές εξάρσεις» και κλεισίματα τα κομμάτια με ωραία old school blastbeats. Συνολικά, ένα απλοϊκά δομημένο άλμπουμ που κυλάει «νεράκι».
Ακούγοντας προσεκτικά και τις 12 συνθέσεις του δίσκου, θα έλεγε κανείς ότι βασικές επιρροές για την μπάντα αποτελούν έντονα, ο ήχος των Immolation με Grave σε συνδυασμό με των Edge Of Sanity. Το άλμπουμ ξεκινάει με ωραίο κλασσικό intro που προϊδεάζει άμεσα τον ακροατή για την «βλοσυρή» ατμόσφαιρα του δίσκου. Εννοείται, πως μπαίνουν με λύσσα από το δεύτερο track to “Bleeding By The Beast”, τα τρία πρώτα κομμάτια του άλμπουμ είναι παιγμένα σε up tempo ρυθμό με αγαπημένο το 3ο κομμάτι “Field of Corpses”, το μεγαλύτερο σε διάρκεια του άλμπουμ με το φοβερό blastbeat για κλείσιμο. Συνεχίζουμε σε πιο mid tempo ρυθμούς στα «Notzucht der Hexe» , “The Holy Priest” και «Shrunken Head Necklace» με δόσεις τυπικού πορωτικού death στο στυλ των Morbid Angel ,όσον αφορά, τα sόlos στις κιθάρες και εμπλουτισμένα από thrash ξεσπάσματα, σε συνδυασμό με μία black αισθητική των Behemoth.

 

Ακολουθεί το «τρίτο μέρος» του άλμπουμ από το όγδοο κομμάτι κ έπειτα σε πιο old school και κλασσικές death metal ατμόσφαιρες βασιζόμενες εκ Σκανδιναβίας μεριάς, μπολιασμένο όμως συνεχώς από μία epic old school black αισθητική. Ειδικά, στο“God Gives” σας περιμένει μία ευχάριστη έκπληξη, αφού το κομμάτι με την απαγγελία των στίχων από γυναικεία φωνητικά θυμίζει έντονα το θλιμμένο doom των Candlemass και το δικό τους “Solitude” και Paradise Lost εποχής “Gothic” αλλά σε πιο εκμοντερνισμένη μορφή, που φαίνεται να ακολουθεί τα ατμοσφαιρικά μονοπάτια που έχουν χαράξει οι Harakiri For The Sky. Το άλμπουμ κλείνει με το “Ghostbusters”. Nαι, μη σας παραξενεύει ο τίτλος, είναι το γνωστό 80s disco κομμάτι της γνωστής ταινίας, σε μία από τις πιο αρρωστημένες διασκευές του-άλλη μία ομοιότητα με τους Harakiri For The Sky, που αρέσκονται να κάνουν τέτοια πειράματα.

 

Εν κατακλείδι, το "Nourished By Blood" είναι ένα καλοδουλεμένο άλμπουμ με δυνατό και δεμένο ήχο που συστήνεται ανεπιφύλακτα στους fans του old school και κλασσικού death metal ήχου.

 


Βαθμολογία: 83/100

 

 

Για το Rockoverdose.gr

Νίκος Μαθιόπουλος

Comments