GEORGE TSALIKIS – ”The Sacrifice”

george-tsalikis-the-sacrifice-cover

 

<<Warning Alert: Ο παρών ιστότοπος ουδεμία σχέση έχει με τον Έλληνα τραγουδιστή Γιώργο Τσαλίκη. Σε περίπτωση που βρεθήκατε κατά λάθος εδώ, με σκοπό να ακούσετε ή να διαβάσετε κάτι για τον παραπάνω, τότε για δικό σας καλό θα ήταν να αποχωρήσετε. Η συνέχεια της περιήγησης σας αλλά και η έκθεση σας σε Heavy Metal καταστάσεις φέρει αποκλειστικά δική σας προσωπική ευθύνη.>>

 

What would you sacrificefor the one you love?

 

Μετά την παραπάνω αναγκαστική αναφορά περί αποφυγής παρεξηγήσεων, ας ασχοληθούμε με τον νέο προσωπικό δίσκο του GT (George Tsaliki ντε!), ο οποίος αποτελεί τον κύριο εγκέφαλο των Αμερικανών Heavy Metallers, Zandelle. Ο ίδιος μετρά πολλά χρόνια ενεργού δράσης και μετά το ‘’Perseverance’’ του 2015 με τους παραπάνω, αποφασίζει να ασχοληθεί με το νέο του solo project και να κυκλοφορήσει το ‘’The Sacrifice’’. Αμέσως το πρώτο ερώτημα που γεννήθηκε ήταν κατά πόσο ο ίδιος θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί μουσικά από τους Zandelle και να παρουσιάσει κάτι ξεχωριστό.

 

Θεματικά ο δίσκος ξετυλίγει το δικό του concept γύρω από την αιώνια μάχη μεταξύ του καλού και του κακού. Πως ορίζεται το καλό και το κακό όμως σε αυτή την περίπτωση; Αν σας αρέσουν οι αιματηρές ιστορίες με βαμπίρ και βρικόλακες, τότε έχετε έναν παραπάνω λόγο να στρέψετε το ενδιαφέρον σας στο νέο αυτό δίσκο. Μέσα σ’ όλα αυτά, η δύναμη της αγάπης τάσσεται ενάντια στο κακό, το οποίο προσπαθεί να την εξαλείψει. Το καλύτερο απ ‘όλα; Ο GT γυρίζει και από ένα βίντεο για κάθε κομμάτι του δίσκου, προσπαθώντας να περάσει με άμεσο τρόπο στον ακροατή την όλη ιδέα πίσω από τον δίσκο.

 

Συνθετικά ο δίσκος αν και φέρει μεγάλη ποικιλομορφία μεταξύ των κομματιών, δεν καταφέρνει να αφήσει το δικό του ξεχωριστό στίγμα μουσικά. Υπάρχουν πολλές στιγμές που θυμίζουν τον τελευταίο δίσκο των Zandelle και σαν αποτέλεσμα αν κάποιος άκουγε μόνο το περιεχόμενο του, σε καμία περίπτωση δεν θα αναγνώριζε πως αυτό που ακούει δεν έχει να κάνει με Zandelle. Έχει όμως αυτό τόση πια σημασία; Αφού θα μου πείτε, ‘’ το ίδιο πρόσωπο έχει αναλάβει και τους δύο δίσκους’’. Σε αυτό που διαφέρει όμως, είναι το θεματικό πλαίσιο και οι λάτρεις του ξερού αμερικανικού σκληρού ήχου θα ταξιδέψουν όχι μόνο μουσικά αλλά και μέσω των βίντεο που δημοσιεύονται ένα ένα και ξετυλίγουν την πλοκή, στην οποία συμμετέχουν τα πρόσωπα του νέου δίσκου. Εκεί θα πρέπει να στρέψει ο ακροατής το ενδιαφέρον του και να προσλάβει τη νέα κυκλοφορία από αυτή την οπτική γωνία.

 

Σ’ αυτό το δισκογραφικό του κεφάλαιο ο GT δεν είναι μόνος. Έχοντας αναλάβει ο ίδιος το συνθετικό κομμάτι, το θεματικό, τα φωνητικά, τις κιθάρες, τα πλήκτρα και το μπάσο, το σχήμα αυτού του project συμπληρώνεται με τον Richie Blackwood σε ρόλο lead κιθαρίστα και τον Mike Paradine στα τύμπανα. Πέρα από αυτούς, πολλές είναι οι συμμετοχές στα φωνητικά, όπου το κάθε πρόσωπο φέρει το δικό του ύφος και εκπροσωπεί κάποιον χαρακτήρα στην πλοκή του δίσκου.

 

Το ‘’The Sacrifice’’ έρχεται να πάρει με το μέρος του όσους αποφεύγουν τις μοντέρνες πινελιές στον ήχο. Η παραγωγή θυμίζει μια κυκλοφορία βγαλμένη από κάποια περασμένη δεκαετία που θέλει να περάσει το μήνυμα της στον ακροατή χωρίς πολλά στολίδια, ενώ το ίδιο συμβαίνει με την σειρά από βίντεο που συνοδεύουν τον δίσκο. Όσον αφορά το θεματικό περιεχόμενο, μερικές φορές τα παιχνίδια του μυαλού σκηνοθετούν τα πιο περίπλοκα σενάρια, μα στο τέλος η απλότητα είναι αυτή που υπερνικά ακόμα και τα πιο ‘’δύσκολα’’ συναισθήματα.


Βαθμολογία: 66/100

Για το Rock Overdose,

Περικλής Σιβρής

 

 

 

 

 

 


Comments