HILLTOPS ARE FOR DREAMERS – “Hilltops Are For Dreamers”

Συντάκτης: Φώτης Σταυρόπουλος

 

Οι Hilltops Are For Dreamers είναι ένα νεοσύστατο σχετικά μουσικό project, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2020 την πρώτη του δουλειά. Το ομώνυμο EP αποτελείται από πέντε τραγούδια κι έχει συνολική διάρκεια δεκαέξι λεπτά.

 

Προσωπικά δεν είμαι μεγάλος fan του metalcore, μιας και ο ήχος τους είναι προς τα εκεί προσανατολισμένος, αλλά μετά από την τριτή σερί ακρόαση του EP, σίγουρα με κέρδισαν και μάλιστα με το παραπάνω.

 

Οι συνθέσεις στη βάση τους αποτελούνται από γρήγορο ρυθμικό riffing, εναλλαγές ανάμεσα σε clean και growl φωνητικά, drums με μπόλικα fills και τα καθιερωμένα breakdowns. Ωστόσο, οι Hilltops Are For Dreamers δε μένουν εκεί, αλλά προσθέτουν πολύ ωραίες post-rock μελωδίες, punk πινελιές και εξαιρετικά drums με μουσικότητα. Επίσης, δε θα μπορούσα να παραλείψω και να μην αναφέρω τα φωνητικά, τα οποία τόσο τα clean όσο και τα growls φαίνονται αρκετά δουλεμένα και προσεγμένα.

 

Γενικότερα, είναι μια πολύ καλή δουλειά, που θεωρώ ότι σε κερδίζει αμέσως, ακόμα και αν δεν είσαι φαν της ευρύτερης κατηγορίας που πρεσβεύουν. Το μόνο αρνητικό είναι ότι έχουν βγάλει μόνο αυτό το EP, όποτε θα πρέπει να περιμένουμε για την επόμενη δουλειά τους για την οποία ομολογώ -έχοντας αυτή ως δείγμα- πως ανυπομονώ.

 

 

Βαθμολογία: 75/100

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Φώτης Σταυρόπουλος 

Comments