LAZY MAN’S LOAD – “All Hat No Cattle”

Συντάκτης: Δάφνη Γεωργαδάκη

 

Απαλό, λιτό, καλοκαιρινό. Το πρώτο full length album των Αθηναίων Lazy Man’s Load είναι γεγονός και τολμώ να πω ότι είναι ιδανικό για καλοκαιρινά φεστιβάλ (τουλάχιστον από αυτά που είχαμε συνηθίσει προ πανδημίας). Οι Lazy Man’s Load δηλώνουν λίγο heavy metal, λίγο southern/hard rock και από το 2017 που ξεκίνησαν την πορεία τους, έχουν κυκλοφορήσει 3 singles, συμπεριλαμβανομένου του “In For The Kill” από τον καινούργιο τους δίσκο.

 

“All Hat No Cattle” είναι το όνομα του δίσκου και σε περίπτωση που δεν το έχεις ακούσει ξανά, η φράση έρχεται από το Τέξας και σημαίνει “όλο λόγια και από πράξεις τίποτα”. Και ευτυχώς, τα τραγούδια δεν έχουν καμία σχέση με το νόημα αυτής της φράσης, αν και ομολογουμένως έχουν κάτι το αμερικάνικο στο ύφος. Ο δίσκος αποτελείται από 10 κομμάτια, με διάρκεια από 2 έως 7 λεπτά.

 

Το “Into The Red Mist” αναλαμβάνει χρέη εισαγωγής, ένα σύντομο instrumental κομμάτι που stoner-ίζει αρκετά. Έχοντας ακούσει ολόκληρο το δίσκο, θα πω ότι προσφέρει μια άκρως αντιπροσωπευτική εισαγωγή για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τα albums που μπαίνουν κατευθείαν στο ψητό, αλίμονο. Αλλά ένα μικρό intro είναι πάντα ευπρόσδεκτο.

 

Και τι να περιμένεις από τη συνέχεια του “All Hat No Cattle”; Heavy κομμάτια με αρκετά επιθετικά φωνητικά, αλλά και κάποια ενδιαφέροντα solo (βλ. “Southern Fried Homicide”). Σύμφωνα με την ίδια τη μπάντα, η θεματολογία βασίζεται στον κεντρικό χαρακτήρα, τον “Lazy Man” και την αφήγηση των ιστοριών του. Μουσικά, έχουν επιλέξει και ακολουθήσει ένα κοινό μοτίβο, με μικρές παραλλαγές που κάνουν κάθε κομμάτι να ξεχωρίζει.

 

Μην χάσεις το animated video clip για το “In For The Kill”, όπου έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στο artwork. Σημαντική σημείωση: Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για το πιο catchy τραγούδι του δίσκου. Είναι ακόμα μια από εκείνες τις περιπτώσεις, όπου την πρώτη φορά το παρατηρείς, τη δεύτερη σιγομουρμουρίζεις τους στίχους, την τρίτη γκαρίζεις όλο το τραγούδι απέξω κι ανακατωτά και αλίμονο στους γείτονες. Κι άμα λάχει, παίζεις στον αέρα κιθάρα ή ντραμς (ή και τα δύο, δεν κρίνουμε εδώ).

 

Άλλο ένα highlight που δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο είναι το “Outlaws Serenade”, το οποίο θα μπορούσε άνετα να συμπεριληφθεί στο soundtrack του Sons Of Anarchy και δεν το λέω με ελαφρά τη καρδία. Μιλάμε για ένα πολυαγαπημένο soundtrack, το οποίο ανέβασε όλη τη σειρά 3 επίπεδα πάνω. Και ναι, θα συμπεριλάμβανα αυτό το τραγούδι. Θα το ακούσεις και θα με θυμηθείς.

 

Σε γενικές γραμμές, θεωρώ πως το “All Hat No Cattle” είναι μια εξαιρετική δουλειά, αν αναλογιστεί κανείς πως είναι μόλις το πρώτο full length album της μπάντας. Έχει υλικό για να κάνεις headbanging, έχει ωραίες κιθάρες και ιστορίες να πει. Θα ήθελα να δω λίγο περισσότερη ποικιλομορφία στις συνθέσεις ή και στα φωνητικά, αλλά και πάλι παραμένει ένα ευχάριστο άκουσμα, που άνετα θα το έβλεπα και σε live. Οπότε, σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά και να δεις τι γνώμη θα σχηματίσεις γι’ αυτό. Όσο για μένα, έχω πειστεί και θα μείνω συντονισμένη για να ακούσω και την επόμενη δουλειά της μπάντας.

 

 

Βαθμολογία: 75/100

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Δάφνη Γεωργαδάκη 

Comments