ONE HOUR HELL -“Voidwalker”.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Ιουλίου 2019

 

 

 

Σουηδοί -ckeck, death metal with balls – check , παραγωγάρα – check , φωνή να στάζει δηλητήριο – check . Οι One Hour Hell έρχονται φουριόζοι και με την τρίτη δισκογραφική δείχνουν να είναι φρέσκοι , επιθετικοί και σε σημεία τρομερά ατμοσφαιρικοί και μελωδικοί . Πέρασαν 5 χρόνια από την προηγούμενη δουλεία τους “Interfectus” (2014) και μετά από την αλλαγή σκυτάλης στην κιθάρα από τον Ludvig Ågren Hertzτο το 2015 η αλλαγές είναι φανερές στο στυλ που υιοθετούν σε αυτό το δίσκο. 9 κομμάτια υψηλής τεχνικής , άρτιας επιθετικότητας και ευπρόσδεκτης ποικιλίας έχει να μας προσφέρει το “Voidwalker”.Κομμάτια που όπως μας λένε γράφτηκαν και δουλεύτηκαν στις πρόβες μετά απο αρκετά χρόνια και θα προσθέσω αυτό φαίνεται, το δέσιμο και η αρτιότητα κάθε κομματιού δείχνει την δουλεία που έχουν κάνει.

 

 

 

 

Στο δια ταύτα τα trash metal περάσματα έχουν εξαλειφθεί , black metal ψήγματα έχουν προστεθεί και τα φωνητικά έχουν περισσότερη ποικιλία από τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους. Το death metal έχει αρχίσει να επαναλαμβάνεται πασχίζουμε να βρούμε κάτι φρέσκο να ακούσουμε , λοιπόν αυτός ο δίσκος έχει όλα τα κλισέ του death metal δεν ανακάλυψε τον τροχό και όμως ακούγεται σαν κάτι φρέσκο. Με έκανε να θυμηθώ τους Old Man's Child με την δισκάρα “Natured Spiritual Invasion” , με έκανε να χαθώ σε δηλητηριώδη μονοπάτια όπως οι Falluja του 2014 , σημεία από πρόσφατους Behemoth αχνοφαίνονται , τεχνικά σημεία που αρέσκονται να παίζουν νεαρά τέρατα ετών 22 που κάνουν κομποσκοίνι την 7χορδη και μία ατελείωτη τσίτα εφάμιλλη 5 καπάκια εσπρέσο(ν) . Ο δίσκος ξεκινάει με το “A Violent Cancer”και θες να βγείς μεσα στον καύσωνα και να τρέχεις σαν μανιακός για να εκτονώσεις τους τόνους ενέργειας που σκάνε στα μούτρα σου απο το πρώτο λεπτό. Με το “Empty Eyes”οι ταχύτητες πέφτουν λίγο και με το “Hall of a Thousand Minds” ξεκινάμε να βλέπουμε πόσο ωραία δένουν τις εναλλαγές στη δομή του κομματιού και πραγματικά πόσο δουλεία έχει πέσει για να μην βαρεθείς ούτε λίγο σε ενα death metal κομμάτι 5 λεπτών και 50 δευτερολέπτων . Το “Within”που ακολουθεί είναι μια ατμοσφαιρική όαση στη μέση του δίσκου στρατηγικά βαλμένο στο ποιο τέλειο σημείο. Πέμπτο κομμάτι το “Exit” και μπούμ… το ρυθμικό αλα Gojira που μπαίνει σε κάνει να φουσκώσεις το στήθος σαν άλλος King Kong και να αρχίσεις τα κωλοδάχτυλα σε Ελληνάρες οδηγούς , αν το ακούσετε στο αμάξι η ευθύνη δική σας , 6 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα και αναρωτιέσαι πώς πέρασαν, απλά κομματάρα. Το “Purge” είναι το ποιο black metal κομμάτι του δίσκου. Χωρίς να χάνει τις death metal καταβολές του ακροβατεί ανάμεσα σε αυτά τα 2 είδη και το αποτέλεσμα είναι πολύ ενδιαφέρων . Συνεχίζουμε λίγο πρίν το τέλος με το “Ashes From a Last Breath” και εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα blackend death metal κομμάτι στο ύφος τον Behemoth τα φωνητικά έχουν εναλλαγές απο black σε death metal και η πανδαισία ηχοχρωμάτων στο διάρκειας 5:38 κομμάτι απλά σε αφήνει παγωτό, αρκετά διαφορετικό από ότι έχουμε ακούσει μέχρι τώρα. Προτελευταίο κομμάτι το “Re-Saw” , ατμοσφαιρικό , ανίερο και με τεράστιο groove δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις καθόλου , σε πιέζει να χαλάσεις όλη σου την ενέργεια για να έρθει και να σε σβήσει να σε αποδεσμεύσει απο τα δεσμά με το τελευταίο τραγούδι “Drivkraft” . Με guest φωνητικά τον Love Andersson(Port Noir) το “Drivkraft” σε χαλαρώνει , σε ταξιδεύει και σε οδηγεί στο κλείσιμο του δίσκου ακριβώς όπως πρέπει μετά απο μία έντονη εμπειρία.

 

To “Voidwalker” δεν ξέρω αν καταφέρει να ξεχωρίσει μέσα στην πλειάδα κυκλοφοριών , πλέον είναι δύσκολο αν δεν είσαι σε μεγάλη εταιρεία να ξεχωρίσεις , εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι αυτή η δουλεία αξίζει και αξίζει γιατί είναι τίμια και σου δημιουργεί συναισθήματα όπως κάθε καλή μουσική πρέπει να δημιουργεί.

 


Βαθμολογία: 85/100

 

 

Για το Rockoverdose.gr

Παπαδόπουλος Χρήστος  

Comments