SMOKIN DAME – “Revelations From A Gun”

Συντάκτης: Άννα-Μαρία Κέκια

 

Με έδρα τους την πρωτεύουσα οι Smokin Dame είναι μια νέα μπάντα που διεκδικεί τον χώρο της στην hard rock σκηνή και μας συστήνονται μέσα από το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Revelations From A Gun”, που κυκλοφορεί επίσημα στις 25 Φεβρουαρίου.

 

Η ηχογράφηση και παραγωγή του πρώτου άλμπουμ τους πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Fotis Benardo και τα Devasoundz Studios. Αυθεντικό hard rock της παλιάς και αγαπημένης σχολής με δυναμικά πιασάρικα riffs, εμφανές ταλέντο σύνθεσης και τεχνικής και εξαιρετικά φωνητικά σε ένα εκρηκτικό σύνολο.

 

Ο δίσκος ξεκινάει εντυπωσιακά και μπαίνοντας κατευθείαν στο «ψητό» του στυλ τους με την σύνθεση του «Dope N’Roll», που είναι ουσιαστικά αυτό που περιγράφει ο τίτλος του. Groovy και επιθετικός hard rock ήχος που ξεσηκώνει άμεσα τον ακροατή, με ομολογουμένως πολύ ταιριαστά και τεχνικά άψογα φωνητικά από τον τραγουδιστή Κωνσταντίνο Μεράκο. Οι κιθάρες των Chris Αντωνίου και Φώτη Μουλά πρωταγωνιστούν σε μια ρυθμική heavy metal φρενίτιδα, ενώ ακόμα και η σύντομη ακουστική γέφυρα λίγο πριν το τελικό μέρος του κομματιού, δίνει ένα ωραίο έξτρα στην ατμόσφαιρα.

 

Σε παρόμοιο μοτίβο συνεχίζουν τα «Day Of The Living Dead» και «Electric Fire», στα οποία φιγουράρουν σόλο και ενδιαφέρουσες κιθαριστικές και φωνητικές εναλλαγές δημιουργώντας ένα επιδραστικό συναυλιακό κλίμα.

 

Η ένταση χαλαρώνει κάπως στο «Brain Dead», χωρίς ωστόσο να μειώνεται, με πιο stoner και alternative metal στοιχεία, εξίσου απολαυστικά και πιο μελωδικά φωνητικά στα κουπλέ, ενώ τα ποικιλόμορφα κιθαριστικά μέρη δίνουν ρέστα τεχνικής και δυναμικής. Μια χορταστική και τεχνικά άρτια σύνθεση.

 

Δυναμικό και ρυθμικό και το επόμενο “Rain Dance” συνεχίζει να διατηρεί την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα του δίσκου, προκαλεί ανεπαίσθητα σε headbanging (όπως και τα υπόλοιπα σίγουρα).

 

Old time classic heavy metal ήχος και στο “Blood For Blood”. Τα drums του Fanis Despinis δίνουν και εδώ ρέστα σε συνδυασμό με τα ασταμάτητα, δυναμικά riffs, ενώ έχουμε και επίδειξη πιο growl φωνητικών. Σε φάση τι άλλο να ζητήσουμε από αυτή τη φωνή, τα έχει όλα.

 

Με αφορμή το επόμενο και επικό heavy metal δημιούργημα “No Man’s Land” θέλω κάπου εδώ να κάνω μια αξιοσημείωτη μνεία στους στίχους των Smokin Dame. Η θεματική είναι κατά βάση κοινωνική με έκφραση εσωτερικής ανησυχίας, που αποδίδεται χωρίς περιπλοκότητα, αλλά αρκετά καλογραμμένα και με ουσία. Το κομμάτι άνετα από τα καλύτερα.

 

Τα δύο τελευταία κομμάτια “U Turn” και “Escape Into Space” συνεχίζουν δυναμικά με αμείωτη ένταση και δεξιοτεχνία καταλήγοντας σε ένα κλείσιμο που δεν αφήνει κανέναν out of the hype.

 

Πολύ εύπεπτος και καλοδουλεμένος δίσκος, επιδραστική συναυλιακή ατμόσφαιρα, εξαιρετική τεχνική στα όργανα και τα φωνητικά, καλός στίχος και μια ροή που δε σε αφήνει να βαρεθείς μέσα στο πιστό hard rock μοτίβο που τη χαρακτηρίζει.

 

Δε βρήκα αδύναμα σημεία, δεν έχω να πω τίποτα στο οποίο μπορεί να υστερούν οι Smokin Dame, κάθε άλλο, η ακρόαση ήταν εύκολα απολαυστική.

 

Μια σίγουρα πολλά υποσχόμενη μπάντα, που ενισχύει την ελπίδα και πίστη μας στην εγχώρια metal σκηνή και τοποθετεί ψηλά τον πήχη της προσωπικής τους πορείας στον χώρο. Εμείς από την μεριά μας ευχόμαστε και αναμένουμε τα καλύτερα.

 

 

Βαθμολογία: 85/100

 

 

Για το Rock Overdose,

Άννα-Μαρία ΚέκιαComments