Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Νοεμβρίου 2017
Σήμερα θα κάνω μια στροφή από τα συνήθη Metal μονοπάτια, στα οποία βαδίζω, και θα ακολουθήσω μια πιο Heavy Rock διαδρομή. Η αιτία αυτής της αλλαγής πλεύσης είναι το πρώτο EP των Αθηναίων Stress Case Scenario, με τίτλο “Too Late to Save Us”. Τη συγκεκριμένη μπάντα την είχα δει ζωντανά πριν 4 μήνες στο Remedy Club, όταν είχαν εμφανιστεί μαζί με τους Strikelight, σε μία εκρηκτική βραδιά. Ήδη τότε είχαν παίξει (αν δεν κάνω λάθος) τα 2 από τα 4 τραγούδια, από τα οποία απαρτίζεται ο δίσκος, και φαινόταν ότι το επερχόμενο EP τους θα ήταν μια δυνατή κυκλοφορία.
Αν είχε ακούσει κανείς τα δύο πρώτα κομμάτια που είχαν ηχογραφήσει οι Αθηναίοι, τα “Serial Messenger” και “Broken Bones”, θα καταλάβει γρήγορα ότι ο ήχος τους πλέον είναι πολύ πιο γεμάτος και πολύ πιο βαρύς, οπότε ο όρος Heavy Rock νομίζω πως πολλές φορές ταιριάζει καλύτερα στη μουσική τους, παρά το Hard Rock. Ο δίσκος ανοίγει με το “Remember my Name”, που αποτελεί και την πιο δυνατή σύνθεση του EP, καθώς οι κιθάρες είναι πιο βαριές και τα τύμπανα πιο δυναμικά, ενώ είναι και αρκετά ανεβαστικό και με πολλές γρήγορες στιγμές. Είναι θα έλεγα το κομμάτι που περνάει πιο κοντά, ίσως ξυστά, από το Metal. Το επόμενο κομμάτι, το “Devil’s Horn”, συνεχίζει την ανεβαστική διάθεση του προηγούμενου τραγουδιού, αλλά με πιο σαφή Heavy Rock ήχο. Παρόλα αυτά, δεν παύει να ξεσηκώνει τον ακροατή και να προσφέρει άφθονες ευκαιρίες για ένα καλό headbanging. Το “Jericho”, στα τρεισήμισι λεπτά του, διατηρεί μία ακατάπαυστη up-tempo ταχύτητα, ενώ έχει αρκετό groove, γεγονός που το καθιστά το απόλυτο fun και ίσως και χορευτικό κομμάτι του EP. Ο δίσκος κλείνει με το “Living in Addictions”, το οποίο είναι και το πιο “ήρεμο” κομμάτι του δίσκου, αφού ακολουθεί πιο μελωδικά μονοπάτια, με πιο mid-tempo ρυθμούς, ενώ έχει και αρκετές funky μελωδίες στις κιθάρες.
Μετά την αναφορά των τεσσάρων κομματιών, ας περάσουμε και σε πιο γενικά στοιχεία. Καταρχάς αυτό που καταλαβαίνει κανείς γρήγορα, είναι πως τα τραγούδια πλαισιώνονται από μια πολλή καλή παραγωγή, γεγονός που δένει ακόμα περισσότερο το όλο αποτέλεσμα και κάνει το όλο EP μια πιο συμπαγή κυκλοφορία. Οι κιθάρες είναι ένα δυνατό στοιχείο, με τα τεχνικά solo που ακούγονται κατά τη διάρκεια του δίσκου να είναι φοβερά και με τα riffs να μας ξεσηκώνουν, είτε αυτά είναι βαριά, γκρουβάτα ή μελωδικά, ενώ το μπάσο και τα τύμπανα ολοκληρώνουν με ωραίο τρόπο την δουλειά που έχει γίνει στις συνθέσεις. Τέλος, θα πρέπει να κάνω αναφορά και στα δυναμικά φωνητικά του Πάνου Nowley, που πραγματικά κάνει μια εξαιρετική δουλειά και απογειώνει ακόμα περισσότερο τα τραγούδια.
Τα πράγματα είναι απλά. Αν είστε οπαδός του Heavy Rock που έχει δημιουργηθεί με πάθος, αλλά και με διασκέδαση και μεράκι, το οποίο περνιέται και στον ακροατή, τότε πρέπει να τσεκάρετε τους Stress Case Scenario, καθώς είναι βέβαιο πως δεν θα απογοητευτείτε.
Βαθμολογία: 83/100
Για το Rock Overdose,
Μίνως Ντοκόπουλος