VOLBEAT – “Let’s Boogie! Live from Telia Parken”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Ιανουαρίου  2019

 

 

 

 

 

 

Σε συζητήσεις που έχω κάνει κατά καιρούς με ανθρώπους που μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για την μουσική έχω έρθει πολλές αντιμέτωπος με απόψεις που αφορίζουν κάποια συγκροτήματα μόνο από το γεγονός ότι γνωρίζουν επιτυχία και παραέξω από τους μεταλλικούς κύκλους ή τέλος πάντων αρέσουν σε πολύ περισσότερο κόσμο από τον αριθμό ανθρώπων που εκείνοι νομίζουν ότι πρέπει να γνωρίζουν ένα συγκρότημα για να παίζει σωστή μουσική. Αλλά αν ρωτηθούν αν έχουν ακούσει κάτι από το εκάστοτε συγκρότημα για να καταλάβεις γιατί τελικά δεν τους αρέσει η απάντηση είναι: “σιγά μην ακούσω αυτά τα σκουπίδια”.

 

Σίγουρα δεν γίνεται να αρέσουν όλα σε όλους (η ζωή θα ήταν πολύ βαρετή) αλλά τουλάχιστον αν μπαίνεις σε διαδικασία να κατηγορήσεις κάτι τότε κάνε αυτό που έλεγε και ο μεγάλος Τζιμάκος: κάτσε και μάθε το πρώτα.

 

Ο πρόλογος αυτός μόνο άσχετος δεν είναι γιατί πολύ απλά οι Volbeat ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία συγκροτημάτων που όσο περνάει ο καιρός γίνονται όλο και πιο μεγάλα. Αν θέλετε την δικιά μου γνώμη οι Volbeat έχουν όλο το πακέτο για να καταφέρουν κάτι τέτοιο. Έχουν τραγούδια που από την πρώτη κιόλας ακρόαση νιώθεις ότι τα ξέρεις, έχουν δίσκους που δεν έχουν απογοητεύσει, παραμένουν οπαδοί της μουσικής με ανοιχτά αυτιά και δηλώνουν χωρίς καμία ντροπή τις επιρροές τους μέσω των guests που συχνά πυκνά συνεργάζονται και τέλος έχουν μια πολύ δυνατή παρουσία πάνω στην σκηνή.

 

 

 

 

Έτσι οι Volbeat αφού έχουν στις βαλίτσες τους μια καριέρα που συνεχώς μεγαλώνει γυρνάνε στην πατρίδα τους νικητές και τροπαιούχοι και καταφέρνουν στις 26 Αυγούστου του 2017 να γίνουν το πρώτο συγκρότημα από την Δανία που κάνει headline show και sold out στο Telia Parken. Γεγονός που φυσικά πρέπει να μείνει στη ιστορία και έτσι μας παρουσιάζουν την DVD/Live κυκλοφορία από αυτή την μεγάλη βραδιά (όχι μόνο για το συγκρότημα) κάτω από τον τίτλο “Let’s Boogie! Live from Telia Parken”.

 

Οι Volbeat κατάφεραν και έστησαν ένα τεράστιο πάρτι παρέα με πάνω από 48.000 ανθρώπους και για πάνω από δυόμιση ώρες, έπαιξαν ένα set-list που η λέξη “χορταστικό” είναι πολύ λίγη. Έχοντας στήσει μέχρι και ring πάνω στην τεράστια σκηνή, o Michael Poulsen σαν απόλυτος κυρίαρχος δεν καταθέτει μόνο την καλλιτεχνική του αξία  αλλά μας δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ από που ξεκίνησε και ποιους πρέπει να ευχαριστεί για αυτά που κατάφερε. Αν θέλετε να καταλάβετέ τι εννοώ δείτε τι γίνετε όταν παίζουν το “Fallen”.

 

Από μια τέτοια μεγάλη βραδιά για τους Volbeat δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι ιδιαίτεροι καλεσμένοι. Έτσι και εδώ εμφανίζονται μαζί με το συγκρότημα και οι (βαθιά ανάσα): Mille Petrozza για το “Seven Shots”, Barney Greenway για το “Evelyn”, Danko Jones για το “Black Rose”, ο Lars Ulrich για να παίξει μαζί τους το “Enter Sandman” και ο Δανός μποξέρ Mikkel Kessler (είπαμε στην σκηνή υπάρχει και ρινγκ) για να κάνει τα δικά του στο “A Warrior’s Call” που είναι και το τραγούδι που ακούγεται πριν από κάθε αγώνα του.

 

Αν σε όλα αυτά που διαβάσετε βάλετε και στην εξίσωση τον παράγοντα ότι οι Volbeat πάνω στην σκηνή σαρώνουν τα πάντα καταλαβαίνετε ότι το “Let’s Boogie! Live from Telia Parken”, είναι κάτι που αν του αφιερώστε τον χρόνο σας δεν θα χάσετε. Ένα εξαιρετικό συγκρότημα που βρίσκετε στην καλύτερη φάση του παίζει σε μια ιστορική βραδιά και το μόνο που λες είναι γιατί να μην την ζούσα και εγώ από μέσα και όχι από το σαλόνι μου. Το καταπληκτικό βέβαια είναι ότι και στο σαλόνι σου θα στήσεις τέτοιο πανηγύρι βλέποντάς/ακούγοντας το που θα νιώθεις και εσύ μέρος της όλης βραδιάς. Χωρίς κανένα δισταγμό…

 


Βαθμολογία: 95/100

 

 

Για το Rockoverdose.gr

Κωνσταντίνος Μπενάς

Comments