WARRIOR PATH- “Warrior Path”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Φεβρουαρίου 2019

 

 

Τις περισσότερες φορές για να καταφέρεις να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου πρέπει να περάσεις από πολλές δύσκολες καταστάσεις που ή θα σε πεισμώσουν για να συνεχίσεις ή απλά θα σε αποτρέψουν και δεν θα τα ολοκληρώσεις ποτέ. Αυτό το μονοπάτι γίνεται δυσκολότερο αν αποφασίσεις να το περπατήσεις μόνο σου.

 

Έτσι έγινε και με τον Ανδρέα Σινανόγλου που είχε οραματιστεί, συνθέσει  το ντεμπούτο των Warrior Path , χωρίς καμμιά διάθεση να βάλει νερό στο κρασί του (ή καλύτερα να σήκωσει μύγα στο σπαθί του) ώστε ρίξει τις απαιτήσεις του ώστε να καταφέρει να κυκλοφορήσει το πνευματικό του παιδί. Το "Warrior Path" γεννήθηκε στο μυαλό του Ανδρέα και αν δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες (και συνεργάτες) δεν θα έβλεπε το φως της ημέρας.

 

Στο πρόσωπο του  Bob Katsionis (Firewind/ Outloud / Serious Black), ο Ανδρέας βρήκε τον συνεργάτη που θα μπορούσε να φέρει ζωή στο δίσκο με τον ήχο και την ατμόσφαιρα που θα έπρεπε να έχει.  Ο Ανδρέας ανέλαβε  τις κιθάρες, ο Dave Rundle τα drums και ο  Bob  μπάσο, πλήκτρα, κάποια solo στις κιθάρες και φυσικά την παραγωγή και την μίξη του δίσκου.Όταν ολοκληρώθηκαν οι ηχογραφήσεις της μουσικής, έπρεπε να βρεθεί και η φωνή που θα τραγουδούσε. Όπως είπα και πριν ο Ανδρέας  είχε ξεκάθαρο όραμα και για εκείνον ο μόνος που θα μπορούσε να τραγουδήσει τα τραγούδια του δίσκου δεν ήταν άλλος από τον  Γιάννη Παπαδόπουλο (Beast In Black) τον καλύτερο ή έστω έναν από τους καλύτερους τραγουδιστές που διαθέτει η χώρα μας.

 

 

 

Μουσικά το "Warrior Path" είναι ένας Epic / Power Heavy Metal. Κακά τα ψέματα το συγκεκριμένο  ύφος στις μέρες μας αντιμετωπίζεται με αρκετή δυσπιστία και όχι άδικα όταν παραπάνω από τις μισές κυκλοφορίες στο  Epic / Power είναι το λιγότερο για τα σκουπίδια. Φυσικά σε έναν  Epic / Power δίσκο υπάρχουν κλισέ αλλά για πείτε μου σε ποιο μουσικό είδος δεν υπάρχουν;;;και για αναλογιστείτε λίγο ότι όταν τα αγαπημένα σας συγκροτήματα προσπάθούν να ξεφύγουν από αυτά αμέσως αρχίζουν οι γκρίνιες για ξεπούλημα. Αγαπάμε την μουσική που αγαπάμε (όποια και αν είναι αυτή) γιατί ακριβώς έχει κλισέ.

 

Γνώμη μου είναι ότι ένας δίσκος ασχέτως ύφους θα πρέπει να έχει πάνω από όλα κατάθεση ψυχής οι άνθρωποι που συμμετέχουν να αφήνουν και ένα κομμάτι από την ψυχή τους, αυτή είναι η διαφορά που κάνει έναν δίσκο να αξίζει το κόπο να ασχοληθείς μαζί του, να σε κάνει να γίνεις και εσύ ένα με αυτόν.

 

Η κατάθεση ψυχής των Warrior Path είναι ξεκάθαρη. Το μεράκι που δημιουργήθηκαν και χτίστηκαν τα τραγούδια το καταλαβαίνεις, το αισθάνεσαι αμέσως. Μπορεί τα τραγούδια να μιλάνε για πολεμικές ιστορίες, για πειρατές, για πολεμιστές. Αλλά αν κάτσουμε να το σκεφτούμε  όλοι μας πολεμάμε με κάτι στην καθημερινότητα μας, μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι το  "Warrior Path" σε κάνει να νιώθεις ότι  εσύ είσαι ο πρωταγωνιστής του εκάστοτε τραγουδιού. Κάτι που μόνο κουράγιο και δύναμη μπορεί να σου δώσει. Ακούγοντας το  "Valhalla I'm Coming" τότε θα καταλάβετε τι προσπαθώ να σας πω.

 

Το "Warrior Path" είναι η προσωπική νίκη του Ανδρέα Σινανόγλου. Ορόσημο/παράσημο τόσο για τον ίδιο όσο και για το Epic / Power γενικότερα. Η απόδειξη ότι  το κυνήγι του ονείρου  δεν πρέπει να σταματάει ποτέ και μερικές φορές η ξεροκεφαλιά είναι καλός σύμβουλος ενάντια στην προχειρότητα και την βιασύνη.

 

Το "Warrior Path" θα είναι διαθέσιμο μέσω της Symmetric Records την 1η Μαρτίου 2019 σε πολυτελές γυαλιστερό digipak + booklet έκδοση και κάτι πήρε και το αυτί μου και για βινύλιο…Ωραία πράγματα!!!!

 


Βαθμολογία: 85/100

 

 

Για το Rockoverdose.gr

Κωνσταντίνος Μπενάς

Comments