PURPLE DINO στο Rock Overdose: “Σε κάθε εμφάνισή μας, θέλουμε να γίνεται party!”

Με αφορμή την επερχόμενη εμφάνισή τους στο Under The Sun Festival το Σαββατοκυριακο 30 Ιουνίου - 1 Ιουλίου, στην παραλία του Σχίνου στο Cariocas Beach Bar, σας παρουσιάζουμε την συνέντευξη που έδωσαν οι Purple Dino στο Rock Overdose και τον Κωνσταντίνο Σωτηρέλη.

 

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα παιδιά, καλώς ήρθατε στο Rock Overdose. Σε τι φάση σας περιμένουμε;

 

Purple Dino: Είμαστε στην φάση προώθησης του "And Now What?!". Έχουμε κάνει ορισμένες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και ενώ μέσα στo καλοκαίρι θα ξεκινήσουμε σιγά σιγά να δουλεύουμε καινούριες ιδέες, σκοπεύουμε να ξαναβγούμε  μια γύρα και στην Ελλάδα αλλά και στην πιο κεντρική Ευρώπη.

 

 

Rock Overdose: Πριν λίγες μέρες γυρίσατε από την ευρωπαϊκή σας περιοδεία μαζί με τους Puta Volcano. Πως αισθάνεστε και τι εμπειρίες αποκομίσατε;

 

Purple Dino:   Ήταν ένα 10ήμερο το οποίο περιμέναμε χρόνια. Ακόμα πριν δημιουργηθεί αυτή η μπάντα! Ταξιδέψαμε πολύ, παίξαμε σε μέρη που ούτε το φανταζόμασταν ότι θα ακουστεί η μουσική μας ποτέ. Τόσες πολλές εμπειρίες συμπηκνωμένες σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα! Αντικειμενικά, στην Ελλάδα όπου και να παίξουμε σίγουρα θα υπάρχει τουλάχιστον 1 γνωστός  μας από κάτω. Το να παίζεις 2.500 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι σου, σε ανθρώπους που πολύ πιθανό να βρέθηκαν και στο λάιβ τυχαία, οπότε δεν ξέρουν καν πως λέγεται η μπάντα, αλλά μετά έρχονται να σε ρωτήσουν και να μάθουν, είναι ό,τι καλύτερο!

 

 

Rock OVerdosee: Τώρα σειρά έχει το Under The Sun Rock Festival. Τι να περιμένει το κοινό από τους Purple Dino;

 

Purple Dino: Party! Αυτό θέλουμε να κάνουμε κάθε φορά στις εμφανήσεις μας, ασχέτως αν το καταφέρνουμε ή όχι (αυτό ούτως ή άλλως είναι υποκειμενικό!). Ερχόμαστε από τα βόρεια με όρεξη και γκάζια! Με αρκετές από τις μπάντες του Under the Sun έχουμε ξαναμοιραστεί την σκηνή ούτως ή άλλως ή έχουμε βρεθεί στον δρόμο, οπότε θα είναι μια "ήσυχη συγκέντρωση φίλων"!

 

 

Rock Overdose: Το 2017 κυκλοφόρησε το δεύτερό σας άλμπουμ με τίτλο “And Now What?!”. Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού ως τώρα και πώς αισθάνεστε γι’ αυτήν την κυκλοφορία;

 

Purple Dino: Το "And Now What?!" το δουλεύαμε για αρκετό καιρό. Είναι από αυτές τις  δουλειές που είχε γραφτεί στον υπολογιστή με τίτλους "AndNowWhat",     "AndNowWhatTELIKO", "AndNowWhatTELIKO2", "AndNowWhatTELIKOALITHEIA", "AndNowWhatDENANTEXOYMEALLO"κλπ. Το δουλέψαμε πολύ, αλλάξαμε και τραγουδιστή, κάτι που μας πήγε τουλάχιστον ένα 8μηνο πίσω, αλλά τελικά τα καταφέραμε. Τους τελευταίους 7 μήνες που κυκλοφορεί ο δίσκος έχει πάρει πολύ καλές κριτικές και εντός και εκτός χώρας. Σίγουρα έχει πάει καλύτερα από τον πρώτο, αλλά κρατάμε μικρό καλάθι μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος του!

 

 

Rock Overdose: Είστε ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα;

 

Purple Dino: Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, διότι γνωρίζουμε, ότι υπό τις                 συγκεκριμένες συνθήκες, με τις γνώσεις που είχαμε (ή δεν είχαμε), με το μπάτζετ, και όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία ενός δίσκου, κάναμε σίγουρα το καλύτερο που μπορούσαμε! Και θεωρούμε ότι πάντα αυτό είναι που μετράει!

 

 

Rock Overdose: Στην σελίδα σας στο facebook γράφετε ότι παίζετε «Alcohol Fueled Heavy Rock». Πόσο σημαντικό ρόλο έχει παίξει το αλκοόλ στην δημιουργία της μουσικής σας;

 

Purple Dino: Πολύ. Μας αρέσει το αλκοόλ και όταν ζεις στην Ξάνθη τόσα πολλά χρόνια, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιβίωσή σου! Πέρα απ' την πλάκα, το αλκοόλ είναι στην καθημερινότητά μας, είναι εκεί όταν δημιουργούμε, είναι εκεί μετά. Είναι το ναρκωτικό μας τέλος πάντων..

 

 

Rock Overdose: Φυσικά, οφείλω να σας ρωτήσω και ποιο είναι το αγαπημένο σας ποτό.

 

Purple Dino: O καθένας έχει τα δικά του, παρόλο που έχουμε κοινό παρονομαστή τη μπύρα προφανώς. Τσίπουρο, τζιν, ρούμι, ουίσκι.. Θα ήταν άδικο να βγάλουμε το "ποτό της μπάντας", οπότε μπορείς να κρατήσεις σαν απάντηση την μπύρα!

 

 

Rock Overdose: Θεωρώ ότι η μουσική σας έχει αρκετά progressive στοιχεία μέσα. Όχι αποκλειστικά με την έννοια της πολυπλοκότητας, αλλά της νεωτερικότητας. Συμφωνείτε; Κι αν ναι, αυτό έγινε σκόπιμα ή βγήκε τυχαία, εξαιτίας των επιρροών;

 

Purple Dino: Θα μπορούσες να το πεις και έτσι, φυσικά, γιατί όχι! Η αλήθεια για το αν έγινε σκόπιμα ή τυχαία βρίσκεται κάπου στη μέση. Συνήθως έρχεται ένα ριφφ στην πρόβα, πάνω στο οποίο δουλεύουμε. Υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα να ακούγεται ωραίο όπως είναι, παρόλα αυτά σχεδόν πάντα θα θεωρούμε ότι έχει ξανακουστεί με αυτόν τον τρόπο, έχει ξαναπαιχτεί και δεν έχει τίποτα καινούριο να προσφέρει. Οπότε εκεί ξεκινάει και η "μάχη" για το πως θα πρέπει τελικά να εξελιχτεί, πως θα πάμε στο επόμενο ριφφ, αν θα μπει το τάδε "γεφυράκι" ή αν θα κάνουμε παύση, και άλλα τέτοια που συμβαίνουν σε μια πρόβα.

 

Τις περισσότερες φορές καταλήγουμε στο ότι "α θα είχε πλάκα να το γυρίσουμε το κομμάτι τελείως και να μην το περιμένει κανείς αυτό", όπως για παράδειγμα τα surf rock περάσματα του "2day". Γενικά, έτσι δουλεύουμε και προσπαθούμε να εκπλήξουμε τους εαυτούς μας. Το αν αυτό τελικά  βγαίνει καλά προς τα έξω, είναι μια άλλη ερώτηση, και δεν μπορούμε να την απαντήσουμε εμείς!

 

 

Rock Overdose: Ποιες είναι οι μεγαλύτερές σας επιρροές;

 

Purple Dino:  Άμα τα βάλεις κάτω, καθένας στη μπάντα ακούει διαφορετικά πράγματα, παρόλα αυτά σίγουρα υπάρχουν κοινοί παρονομαστές και εδώ. Θες Sabbath   - Zeppelin – Floyd; Γραφική απάντηση, αλλά ναι. Ε, βάλε μετά και Metallica, Maiden, και όλα τα συναφή των συγκεκριμένων δεκαετιών, πασπάλισε και  με λίγο Nirvana, Peppers, Pearl Jam, Alice in Chains και και και... Ό,τι  μουσική κι αν έχεις ακούσει ποτέ, θα σε επηρεάσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο!

 

 

Rock Overdose: Φαίνεται ότι είστε στην καλύτερη φάση σας μέχρι στιγμής. Ευρωπαϊκή περιοδεία, νέο άλμπουμ, εγχώριες συναυλίες. Τι άλλα να περιμένουμε από τους Purple Dino; Είναι νωρίς να σκεφτόμαστε νέο υλικό;

Purple Dino: Για την καλύτερη δε ξέρουμε, την πιο "ζωντανή" περίοδο την διανύουμε σίγουρα! Μιας και μετά το Under The Sun festival λόγω υποχρεώσεων τουμπασίστα μας δεν έχουμε κανονίσει κάτι για το καλοκαίρι, θα ξεκινήσουμε σιγά σιγά να δουλεύουμε καινούριο υλικό, παρόλο που σκοπεύουμε να  περιοδέψουμε ξανά με το "And Now What?!" μέσα στη σεζόν 2018-2019. Δεν μας κυνηγάει κανείς, αλλά γιατί όχι?

 

 

Rock Overdose: Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη, ο τελευταίος λόγος ανήκει σε σας.

 

Purple Dino: Εμείς ευχαριστούμε για τον χρόνο και τον "διαδικτυακό χώρο"! Τα λέμε κάπου εκεί έξω σε κάποια συναυλία, είτε δικιά μας είτε αλλωνών! Support your local as-yet-unknown rockstar!

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Κωνσταντίνος Σωτηρέλης

Comments