RANDOMWALK στο Rock Overdose:” Είναι κολακευτικό ένα νέο festival σαν το RAINFEST να σε προτιμάει για το headline slot

Το Rock Overdose και ο Φάνης Βιλαέτης βρέθηκαν μαζί με όλα τα μέλη των Randomwalk (Jean Baptiste φωνή, Monsieur Nonsense κιθάρα, Wartooth κιθάρα, Constantine μπάσο και Harry Mason τύμπανα) και μίλησαν  για το Rainfest, για τον τελευταίο τους ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο "Declaration" και για τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα Randomwalk καλώς ήρθατε στο Rock Overdose.

 

Jean Baptiste: Καλησπέρα Φάνη. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη φιλοξενία!

 

 

Rock Overdose: Σε τι φάση σας πετυχαίνουμε αυτήν την περίοδο;

 

Jean Baptiste: Η αλήθεια είναι ότι διανύσαμε ένα υπερπαραγωγικό καλοκαίρι με πολλή κούραση, κυρίως για τις ετοιμασίες και τα γυρίσματα του video clip για το ομώνυμο κομμάτι από το τελευταίο μας album. Έχουμε σκοπό να το δημοσιοποιήσουμε τις επόμενες μέρες εν όψει και του RainFest που έρχεται. Θεωρώ ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά φιλόδοξο εγχείρημα και είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος που μας γνωρίζει και μας παρακολουθεί αυτά τα χρόνια θα το αγαπήσει.

randomwalk-%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b11

 

Rock Overdose: Στις 21 Οκτωβρίου του 2015, κυκλοφόρησε η τρίτη σας δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Declaration”, ποιες είναι οι εντυπώσεις του κόσμου μέχρι στιγμής για το “Declaration”;

 

Jean Baptiste: Μπορώ να πω ότι λάβαμε πάρα πολλά θετικά σχόλια τόσο από μερίδα του τύπου και τους συντάκτες που ασχολήθηκαν με την κριτική του album, όσο και από τον κόσμο. Κάποιοι θεώρησαν ότι πρόκειται για την αρτιότερη κυκλοφορία των RandomWalk μέχρι στιγμής. Βέβαια βλέπω στα social media και πολύ κόσμο που ακόμη βρίσκει το πρώτο μας album αξεπέραστο, οπότε όλα είναι σχετικά. Από πλευράς πωλήσεων, πάντως, το Declaration τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά.

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι η θεματολογία των στίχων του “Declaration”;

 

Jean Baptiste: Πρόκειται για ένα concept album και την αφήγηση της ιστορίας ενός τραγικού χαρακτήρα που καταφέρνει να φτάσει στη θέωση. Κάθε κομμάτι το επεξεργάστηκα θεματικά ως ένα κεφάλαιο του ίδιου μυθιστορήματος. Έχουμε συνομιλίες χαρακτήρων, αναδρομές στο παρελθόν του ήρωα, πάθη και δολοπλοκίες ενώ η ιστορία κλιμακώνεται σταθερά και καταλήγει απρόσμενα απαισιόδοξα. Συνολικά η δομή και η στιχουργική ανάπτυξη της ιστορίας πρέπει να μου πήραν χοντρικά 2 χρόνια.

 

 

Rock Overdose: Ακούγοντας και τους 3 δίσκους σας, έχω παρατηρήσει ότι στην αρχή ξεκινήσατε με πιο Gothic Metal ήχους, ενώ τελικά καταλήξατε σε πιο Melodic Death Metal ήχους, πως και αυτή η αλλαγή;

 

Monsieur Nonsense: Όπως ειναι λογικό, δεν έχουμε κάποια μουσική agenda. Το κάθε album δεν είναι παρά η αντανάκλαση, θα λέγαμε, των επιρροών μας ως μονάδων και ως συγκροτήματος, σε συγκεκριμένο χρόνο! Αν, μάλιστα, αναλογιστεί κανείς, ότι έχουμε αλλάξει και αρκετά μέλη, τότε, η αλλαγή στο μουσικό ύφος των RandomWalk είναι απολύτως φυσική!

randomwalk-%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b1-3

Rock Overdose: Στις 15 Οκτωβρίου θα εμφανιστείτε ως Headliner της δεύτερης μέρας του RainFest, μιλήστε μας λίγο σχετικά με αυτό το Festival.

 

Harry Mason: Μιλάμε για να ένα ολοκαίνουργιο τριήμερο φεστιβάλ στο οποίο θα εμφανιστούν 21 metal συγκροτήματα. Η συνεννόησή μας με τον υπεύθυνο διοργάνωσης είναι πραγματικά άψογη και το venue είναι ιδανικό, στο κέντρο της Αθήνας.  Χαιρόμαστε πάρα πολύ που είμαστε μέρος αυτής της προσπάθειας και ελπίζουμε να καθιερωθεί!

 

 

Rock Overdose: Πως νιώθετε που είστε μέσα στις πρώτες μπάντες που επιλέχθηκαν στο RainFest;

 

Wartooth: Είναι πάντα κολακευτικό ένα νέο festival να σε προτιμά για το headline slot. Σκοπεύουμε να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών του φεστιβάλ και του κόσμου.

 

 

Rock Overdose: Στο Rain Fest τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος επί σκηνής από εσάς;

 

Constantine: Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τα χρόνια έχουμε αποκτήσει την ικανότητα να στεκόμαστε επάξια στην σκηνή και να αποδίδουμε ένα παραπάνω από ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Έχουμε δουλέψει το υλικό και το δέσιμο μεταξύ μας μέσα από τις πρόβες, την προσωπική εξάσκηση του καθενός από εμάς και τα lives που μας έχει δοθεί η ευκαιρία να παίξουμε. Όσον αφορά στη σκηνική παρουσία, υπάρχει μία θεατρική διάθεση που εκφράζεται μέσα από το make-up και το ντύσιμο των μελών, αλλά δεν υπάρχει κάποια αυστηρή σκηνοθεσία που να επιβάλλει κανόνες. Όλα κινούνται σε μια πιο τυχαία σφαίρα, αναλόγως την διάθεση και την περίσταση, ενώ εμπλουτίζονται ταυτόχρονα με την κίνηση και την έκφραση του κάθε μέλους ξεχωριστά, και κυρίως του Jean.

 

 

rainfest-%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b1

Rock Overdose: Ποια είναι τα σχέδια για το μέλλον των Randomwalk;

 

Wartooth: Αρχικά, στο πλάνο μας είναι τα live για την προώθηση του Declaration. Με το κλείσιμο της τριλογίας, και με την πολύτιμη συνεισφορά του Dorian, έχουμε ήδη ξεκινήσει τη σύνθεση νέου υλικού για τον επόμενό μας δίσκο.

 

 

Rock Overdose: Ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσάς.

 

Monsieur Nonsense: Μου είχαν υποσχεθεί groupies. Πού είναι οι groupies;

 

 

Για το Rock Overdose

Φάνης Βιλαέτης

Comments