RAPTURE στο Rock Overdose:’Στην Underground σκηνή, η μια μπάντα στηρίζει την άλλη’

Λίγο καιρό πριν τις ζωντανές εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα με τους Vektor στις 22 και 23 Αυγούστου αντίστοιχα, ο front man,κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Rapture Απόστολος Παπαδημητρίου μίλησε στο Rock Overdose και στον Φάνη Bιλαέτη σχετικά με τις επικείμενες αυτές εμφανίσεις, για το νέο τους Ep που ετοιμάζουν καθώς και για μελλοντικά σχέδια της μπάντας.

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα Αποστόλη, Καλώς ήρθες στο Rock Overdose

 

Απόστολος: Καλησπέρα ευχαριστούμε πάρα πολύ το Rock Overdose για την πρόσκληση

 

 

Rock Overdose: Σε τι φάση βρίσκεστε αυτή την περίοδο με τους Rapture;

 

Απόστολος: Αυτήν την στιγμή δουλεύουμε υλικό για την επόμενη κυκλοφορία μας και βρισκόμαστε σε αναζήτηση για νέο Label γιατί δεν θα συνεργαστούμε ξανά με την εταιρεία με την οποία συνεργαζόμασταν.

rapture μεσα 2

 

Rock Overdose: Πως δημιουργήθηκαν οι Rapture;

 

Απόστολος: Ξεκινήσαμε σαν μια παρέα που μοιραζόμασταν την Metal μουσική, θέλαμε να προσφέρουμε και εμείς τον δικό μας χαρακτήρα στην Thrash Metal σκηνή και αρχίσαμε να παίζουμε μουσική.

 

 

Rock Overdose: Δημιουργήσατε την μπάντα το 2012 αν δεν κάνω λάθος. Έχοντας ποιες επιρροές ξεκινήσατε ως Rapture;

 

Απόστολος: Κοίτα γενικά οι επιρροές δεν είναι περιορισμένες απλά στο αυτί σου είναι κάποιες επιρροές που σε επηρεάζουν περισσότερο, κυρίως μπάντες της παλιάς thrash metal σχολής όπως Slayer,Demolition Hammer,Possessed,Megadeth. Και όσο περνούσε ο καιρός άρχισαν οι επιρροές να γίνονται περισσότερες.

 

 

Rock Overdose: Ένα χρόνο μετά τον πρώτο σας δίσκο ηχογραφείτε το EP σας με τίτλο “Total Madness Reigns”. Θα ήθελες να μας πεις που θα πραγματοποιηθούν οι ηχογραφήσεις;

 

Απόστολος: Οι ηχογραφήσεις έχουν ολοκληρωθεί από τον Ιούνιο. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στo Entasis studio μαζί με τον Νίκο Παπακώστα ο οποίος ανέλαβε και την παραγωγή του “Total Madness Reigns”

 

rapture μεσα 3

Rock Overdose: Ποια είναι η θεματολογία των στίχων του “Total Madness Reigns”;

 

Απόστολος: Με βάση την πρώτη μας κυκλοφορία μιλάμε για αληθινές ιστορίες, πειράματα και διάφορα αληθινά γεγονότα της ανθρωπότητας. Στο “Total Madness Reigns” προσπαθούμε να επικεντρωθούμε στον ψυχοπαθολογικό τομέα.

 

 

Rock Overdose: Προηγουμένως αναφέρθηκες στη θεματολογία των στίχων σας και είπες ότι έχει να κάνει και με Horror γεγονότα. Τι ήταν αυτό που σε επηρέασε περισσότερο στο να γράψεις τέτοια θέματα; Tα Horror Comics ή οι παλιές ταινίες τρόμου;

 

Απόστολος: Μου αρέσουν πάρα πολύ οι ταινίες των 70's απλά πιο πολύ εστιάζουμε στα αληθινά τρομακτικά γεγονότα.

 

 

Rock Overdose: Πότε περίπου θα κυκλοφορήσει το “Total Madness Reigns”;

 

Απόστολος: Αυτήν την στιγμή περιμένουμε κάποιες κόπιες από ένα πολύ καλό εργοστάσιο που βρήκαμε στην Βουλγαρία, το οποίο βγάζει πολύ καλές κασέτες. Πιστεύω πως στο festival που θα συμμετάσχουμε στα Τρίκαλα θα μπορέσουμε να προωθήσουμε την δουλειά μας ,η οποία μπορεί να'ναι σε Cd μπορεί και μόνο κασέτα δεν ξέρουμε ακόμα γιατί βρισκόμαστε με 3 Labels σε συζήτηση.

rapture μεσα 1

 

Rock Overdose: Στις 22 & 23 Αυγούστου θα εμφανιστείτε σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα μαζί με τους Vektor.  Πες μας δυο λόγια σχετικά με αυτό το επικείμενο διήμερο εμφανίσεων.

 

Απόστολος: Είναι κάτι το οποίο το περιμένουμε πάρα πολύ. Έχουμε δουλέψει σε πάρα πολλές πρόβες και είναι μεγάλη μας τιμή που θα εμφανιστούμε μαζί τους γιατί για εμάς είναι από τις καλύτερες καινούργιες μπάντες, και ευχαριστούμε την Eat Metal Records που μας επέλεξε.

 

 

Rock Overdose: Θέλω να μας μιλήσεις λίγο για το festival που θα συμμετάσχετε στα Τρίκαλα;

 

Απόστολος: Είναι ένα festival το οποίο δεν έχει είσοδο και όλα τα έσοδα που θα βγουν από το live θα πάνε για φιλανθρωπικό σκοπό και είναι μια σοβαρή κίνηση από τα Τρίκαλα .

 

 

Rock Overdose: Υπάρχει κάποια περίπτωση να δούμε τους Rapture σε κάποια άλλη περιοδεία;

 

Απόστολος: Μετά την κυκλοφορία της κασέτας σίγουρα θα γίνουν κάποια lives φτάνει μόνο να τα κανονίσουμε και μετά θα ψαχτούμε προς το εξωτερικό για καμιά περιοδεία η εμφάνιση σε κάποιο festival.

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι η γνώμη σου για την Underground σκηνή;

 

Απόστολος: Έχουμε αρκετά μεγάλο κοινό στην χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε πάρα πολλές μπάντες κυρίως σε Death Metal,σε Thrash Metal, σε Heavy Metal, και πιστεύω ότι αυτό είναι φοβερό γιατί υπάρχει κάτι για τον οπαδό της μουσικής που θα γουστάρει να ψάξει μουσική από την Underground σκηνή. Η μία μπάντα στηρίζει την άλλη.

 

 

Rock Overdose: Τα Τελευταία χρόνια παρατηρώ πως πολύ συχνά δημιουργούνται Thrash metal μπάντες ειδικά στην Αθήνα. Πως το εξηγείς εσύ αυτό; Σε τι οφείλεται όλη αυτή η όρεξη για το συγκεκριμένο είδος;

 

Απόστολος: Από την μία είναι κακό γιατί τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια μόδα. Βγαίνουν μπάντες χωρίς δικό τους χαρακτήρα αλλά και είναι και καλό από την άλλη γιατί ανεβαίνει σκαλιά το είδος της μουσικής και κάθε οπαδός θα'χει πάντα να βρει κάτι να ακούσει.

 

rapture μεσα 4

Rock Overdose: Υπάρχουν κάποια άλλα σχέδια για το μέλλον των Rapture;

 

Απόστολος: Να προωθήσουμε το υλικό μας, να βρούμε κάποια εταιρεία και αν μας ευνοήσει η τύχη να εμφανιστούμε και στο εξωτερικό.

 

 

Rock Overdose: Απόστολε σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο που μας αφιέρωσες, ο τελευταίος λόγος πριν το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε σένα.

 

Απόστολος: Και εγώ σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση. Να'στε καλά. Να αγαπάτε την μουσική, να αφοσιώνεστε στην μουσική, να το κάνετε με τίμιο τρόπο και να στηρίζετε την Ελληνική σκηνή.

 

 

 

Για το Rock Overdose,

 

Φάνης Βιλαέτης

Comments