Ricky Warwick (BLACK STAR RIDERS-Solo artist) στο Rock Overdose” Οι προσδοκίες μου για το νέο μου album είναι να αρέσει στον κόσμο”

 

 

Το RockOverdose και ο Ζήσης Πετκανάς είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Ricky Warwick (Thin Lizzy-Black Star Riders-The Almighty-Solo artist) με αφορμή την κυκλοφορία του νέου solo album του "When Life Was Hard & Fast" στις 19 Φεβρουαρίου μέσω της Nuclear Blast.

 

Μεταξύ άλλων μίλησαν και γα την κατάσταση στη μουσική σκηνή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και τα σχέδια των Black Star Riders, ενώ δε δίστασε να μοιραστεί αναμνήσεις από την εποχή των "The Almighty".

 

Είναι πάντα ευχάριστο να μιλάς με μουσικούς και καλλιτέχνες που είναι τόσο δημιουργικοί και παραγωγικοί.

 

Ακούστε, διαβάστε και απολαύστε!

 

 

 


 

 

RockOverdose: Καλωσόρισες στο RockOverdose! Πως σχολιάζεις την όλη κατάσταση στην μουσική βιομηχανία κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού; Πως επηρέασε τα σχέδια σου;

 

Ricky Warwick: Είναι απογοητευτικό! Έχω να κάνω ζωντανές εμφανίσεις πάνω από ένα χρόνο τώρα, όπως όλοι οι καλλιτέχνες! Είναι δύσκολο να το κατανοήσω, αλλά κατάφερα να κάνω κάποιες live stream εμφανίσεις, οι οποίες πήγαν αρκετά καλά και βοήθησαν! Έχω γράψει πολλά, δουλεύω πάνω σε πολλά demos και γράφω  γενικά πολύ υλικό. Προσπαθώ να παραμείνω θετικός και υγιής,  να το ξεπεράσω και φυσικά ανυπομονώ να επιστρέψω στο φυσιολογικό και να παίξω όταν είναι ασφαλές να το κάνω!

 

 

RockOverdose: Αυτό ζητούμε όλοι και περιμένουμε! Αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι φέτος... 

 

Ricky Warwick:Θα συμφωνήσω μαζί σου, νομίζω ότι θα είναι προς το 2023-2024, για να επιστρέψουμε πραγματικά σε ζωντανές εμφανίσεις. Είναι αυτό που είναι! Αυτό το πράγμα είναι μεγαλύτερο από οποιονδήποτε και πρέπει να είμαστε ασφαλείς και να το ξεπεράσουμε! Είναι δύσκολο, είναι απογοητευτικό, αλλά το ωραίο είναι ότι μπορέσαμε να μείνουμε με την οικογένειά στο σπίτι  και είναι πολύ ωραίο να περνάς  χρόνο στο σπίτι! Νομίζω ότι πρέπει να παραμείνουμε θετικοί!

 

 

RockOverdose: Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο τίτλος του νέου σου solo album "When Life Was Hard & Fast" είναι αρκετά προγνωστικός για την τρέχουσα κατάσταση, λόγω του lockdown. Θα ήθελες να μας πεις την ιστορία της δημιουργίας του; Αντιμετώπισες δυσκολίες ή ήταν εύκολο;

 

Ricky Warwick: Δεν αντιμετώπισα δυσκολίες επειδή το album ηχογραφήθηκε πριν από την πανδημία. Δεν επηρέασε καθόλου τις ηχογραφήσεις ή τη διαδικασία! O τίτλος "When Life Was Hard & Fast" είναι εμπνευσμένος από την εποχή που μεγαλώναμε ως παιδιά εγώ και οι φίλοι μου. Σχετικά με τις εμπειρίες μας, από τη δεκαετία του '70 - '80 στο Belfast....ήταν πριν από το internet, πριν από τα κινητά τηλέφωνα, όταν παίζαμε στους δρόμους και αφορά σε όλα τα όνειρα και τις φιλοδοξίες που είχαμε για το μέλλον μας, όταν θέλαμε να είμαστε ποδοσφαιριστές ή rock n 'roll αστέρες! Είναι ωραίο να κοιτάς πίσω σ' αυτές τις μέρες και να βλέπεις πού βρισκόμαστε τώρα.

 

 

RockOverdose: Οπότε αυτές οι μέρες ήταν δύσκολες, αλλά ζούσατε γρήγορα και ωραία!

 

Ricky Warwick: Ακριβώς!

 

 

RockOverdose: Ποιες είναι οι προσδοκίες σου από αυτό το album;

 

Ricky Warwick: Να αρέσει στον κόσμο! Αυτό περιμένω, να το εκτιμήσει και να του αρέσει η μουσική και γιατί όχι να θελήσει να ακούσει περισσότερα! Αυτό προσδοκώ με κάθε δίσκο που κάνω, να κυκλοφορήσει και να το ανακαλύψει ο κόσμος! Ανυπομονώ πραγματικά να έχουν όλοι την ευκαιρία να το ακούσουν! Η ημέρα κυκλοφορίας είναι στις 19 Φεβρουαρίου! Υπάρχουν 2 νέα video εκεί έξω για τα singles "Fighting Heart" και "You don't love me" και στις 29 Ιανουαρίου βγαίνει ένα ακόμη.

 

 

 

 

RockOverdose: Θα ήθελες να μας πεις δυο λόγια και για τις συνεργασίες που υπάρχουν σε αυτό το album, με τους  Andy Taylor (Duran Duran , Joe Elliott (Def Leppard), Dizzy Reed (Guns 'n' Roses),αλλά και την κόρη σου. Πως είναι αν δουλεύεις μαζί τους; 

 

Ricky Warwick: Είμαι φίλος με τον Andy, τον Joe, τον Dizzy από πάντα. Είμαι οπαδός τους! Είναι υπέροχοι καλλιτέχνες! Όταν κάνεις ένα solo δίσκο είναι ωραίο να καλείς φίλους για να παίξετε μαζί. Είναι υπέροχο για μένα να έχω αυτούς τους ανθρώπους στο δίσκο μου και νιώθω μεγάλη τιμή, έκαναν σπουδαία δουλειά!

 

 

RockOverdose: Και φυσικά η σπουδαιότερη συνεργασία είναι με την κόρη σου!

 

Ricky Warwick: Είναι! Αυτή είναι μια περήφανη στιγμή για μένα ως πατέρα! Το μικρό μου κορίτσι η Pepper, είναι υπέροχη τραγουδίστρια! Αγαπάει πραγματικά τη μουσική, παίζει κιθάρα και πιάνο. Είναι 13 χρονών, αλλά ήταν 11 ετών όταν ηχογράφησε για πρώτη φορά το τραγούδι. Είχαμε μια υπέροχη μέρα στο studio μαζί, έκανε πολύ καλή δουλειά!

 

 

RockOverdose: Αυτό σημαίνει πως τα κατάφερες καλά ως πατέρας!

 

Ricky Warwick: Το ελπίζω! Έχω άλλα 3 παιδιά, είναι όλοι ενήλικες! Το να είσαι γονέας δεν είναι εύκολο. Τα παιδιά μπορεί να είναι τρελά κατά καιρούς, αλλά είμαι περήφανος για αυτά,  αποτελούν έμπνευση για μένα και όταν είναι ευτυχισμένα, είμαι και εγώ χαρούμενος.

 

 

RockOverdose: Έχω 3 κόρες και γνωρίζω ... Αυτό είναι πολύ καλό!  Πολλοί καλλιτέχνες, όπως εσύ δοκίμασαν τα live stream shows κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πώς βλέπετε το μέλλον των ζωντανών εμφανίσεων;

 

Ricky Warwick: Νομίζω ότι είναι μια καλή λύση και πιστεύω θα το κάνω ακόμα κι αν ξαναπαίξουμε ζωντανά γιατί είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έρθεις σε επαφή με τον κόσμο. Πραγματικά το απόλαυσα! Ήταν καταπληκτικό που μπορούσα να το κάνω αυτό. Είναι κάτι στο οποίο επικεντρώνομαι και ανυπομονώ και φυσικά μια ευκαιρία να παίξω. Μάλλον θα συνεχίσω να το κάνω ακόμα κι αν επιστρέψουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς, ίσως μία ή δύο διαδικτυακές εμφανίσεις που και που. Φυσικά δεν μπορούν ποτέ να αντικαταστήσουν τις ζωντανές εμφανίσεις και τη φυσική παρουσία.

 

 

 

 

RockOverdose: Ποια είναι τα επόμενα σχέδια των Black Star Riders μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία τους το 2019;

 

Ricky Warwick: Λοιπόν, δεν είχαμε ποτέ την ευκαιρία να κάνουμε περιοδεία σε αυτόν τον δίσκο με τον τρόπο που θέλαμε, γιατί έπεσε μερικούς μήνες πριν από την πανδημία. Πέρυσι κανονικά έπρεπε να είμαστε σε περιοδεία όλο το χρόνο με τους Black Star Riders αλλά δεν συνέβη. Έχουμε γράψει ένα νέο album και περιμένουμε απλώς το OK για να προχωρήσουμε όταν τελειώσει η πανδημία και να μπούμε στο studio για να το ηχογραφήσουμε! Ελπίζω να γίνει το καλοκαίρι κάποια στιγμή και μετά στα τέλη του 2022 - αρχές του 2023 να κυκλοφορήσει!

 

 

RockOverdose: Ξεκινήσατε ως Thin Lizzy και υποθέτω πως έπρεπε να αλλάξετε το όνομά σας….

 

Ricky Warwick: Το κάναμε από σεβασμό στην κληρονομιά του Phil (Lynott) και των Thin Lizzy. Νιώσαμε ότι δεν ήταν καλό να βάλουμε τα τραγούδια μας με το όνομα Thin Lizzy. Το να παίζεις ζωντανά είναι ένα άλλο πράγμα για τον κόσμο που θα έρθει  και θα μας ακούσουν, αλλά να ηχογραφήσεις νέο υλικό ως Thin Lizzy χωρίς τον Phil είναι λάθος. Γι 'αυτό συνεχίζουμε με τους Black Star Riders! Ήταν θεωρώ η σωστή απόφαση.

 

 

 

 

RockOverdose: Συμφωνώ. Τον τελευταίο καιρό πολλές μπάντες επανενώνονται για περιοδεία ή επιστρέφουν δισκογραφικά. Για σένα κλείσει το κεφάλαιο “The Almighty” για πάντα ή υπάρχουν σκέψεις για επιστροφή στη σκηνή;

 

Ricky Warwick: Θα απαντήσω στην ερώτηση και "ναι" και "όχι". Όχι,  γιατί δεν κλείνω ποτέ τίποτα. Ποτέ δεν λέω "Αυτό ήταν! Δεν θα το ξανακάνω ποτέ!" επειδή δεν ξέρεις τι θα συμβεί ένα χρόνο από τώρα ή 15 χρόνια από τώρα. Αλλά δεν πιστεύω ότι οι "The Almighty" θα παίξουν ξανά μαζί.

 

Αυτή τη στιγμή που με ρωτάς δεν το βλέπω να συμβαίνει. Κανείς στο συγκρότημα δεν θέλει να το κάνει. Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για την κληρονομιά και αυτό που έχουμε δημιουργήσει, αλλά δεν θέλουμε πραγματικά να επιστρέψουμε. Όλοι είναι χαρούμενοι, δεν θέλω πραγματικά να ξαναφτιάξω μια μπάντα.

 

Είμαι τόσο απασχολημένος με την  προσωπική μου καριέρα , τους Black Star Riders και προχωράω! Δεν νομίζω ότι η ένταση που είχαν οι The Almighty  θα ήταν η ίδια και αυτό με ανησυχεί. Έτσι, οι αναμνήσεις είναι καλές για τον κόσμο που μας θυμούνται, όλα όσα υποστηρίζαμε, τώρα είμαστε μεγαλύτεροι, έχουν περάσει τόσα χρόνια και δεν ξέρω αν αυτό θα ήταν το σωστό.

 

Είναι καλύτερα να το αφήσουμε όπως έχει. Ήταν ένα καταπληκτικό συγκρότημα, είμαι περήφανος που συμμετείχα σε αυτό. Αγαπώ ακόμα τα τραγούδια και παίζω μερικά στις solo εμφανίσεις μου.

 

 

 

RockOverdose: Έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε που έγινες μέλος των "Thin Lizzy" - πώς εξελίχθηκε η σχέση σου με το συγκρότημα κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας;

 

Ricky Warwick: Υπέροχα! Τους λατρεύω, είναι καταπληκτικοί! Ο Scott Gorham είναι ένας θρύλος! Είναι φίλος μου και μου αρέσει να μοιράζομαι τη σκηνή μαζί του, είναι υπέροχος!

 

 

 

RockOverdose: Ο Phil Lynott και οι Thin Lizzy, εξακολουθούν να είναι δημοφιλείς στις μέρες μας ακόμη και στις νεότερες γενιές. Ποιο πιστεύεις είναι το στοιχείο για την αποδοχή και αναγνώριση που έχουν τόσες πολλές δεκαετίες;

 

Ricky Warwick: Τα τραγούδια είναι απίστευτα και φανταστικά! Ο Phil είναι είδωλο, μοναδικός και λαμπρός frontman.
Η μουσική τους πέρασε τη δοκιμασία του χρόνου, είναι διαχρονική!

 

 

RockOverdose: Υπάρχει κάτι άλλο που θα ήθελες να αναφέρεις μέσω της συνέντευξης αυτής; 

 

Ricky Warwick: Είμαι ενθουσιασμένος για το νέο δίσκο, εκεί έχω επικεντρωθεί τώρα! Ανυπομονώ να το ακούσει ο κόσμος και να ακούσω τα σχόλιά του!

 

 

RockOverdose: Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από την Ελλάδα;

 

Ricky Warwick: Μια χαρά! Έχω πάει αρκετές φορές και περάσαμε πολύ ωραία. Πρέπει να την επισκεφτώ περισσότερο και ελπίζω να το κάνω στο μέλλον!

 

 

RockOverdose: Στείλε ένα μήνυμα στους αναγνώστες και τους ακροατές μας!

 

Ricky Warwick: Πρώτα απ 'όλα ελπίζω ότι όλοι είναι ασφαλείς και καλά! Μείνετε θετικοί και σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας, το εκτιμώ πραγματικά!

 

 

 

 

Για το  RockOverdose,

 

Συνέντευξη: Ζήσης Πετκανάς

 

Ερωτήσεις, επιμέλεια, μετάφραση, απομαγνητοφώνηση: Βιβή Ζαπαντιώτου

 

https://www.rickywarwick.com

 

Comments