31 χρόνια από την γέννηση του Ελληνικού black metal & το “Thy mighty Contract” των ROTTING CHRIST!


Επέτειος 31 χρόνων για έναν δίσκο, που έμελλε να αναγεννήσει ολόκληρη την ελληνική metal σκηνή και έβαλε τις βάσεις ώστε η χώρα μας με υπερηφάνεια να μπορεί να εκπροσωπείται από μια ευρέως αναγνωρισμένη μπάντα.

 


 

Το Thy Mighty Contract των Rotting Christ, ορίζεται ως η αρχή του ισχυρού συμβολαίου της μπάντας με την τεράστια επιτυχία που θα έρθει λίγο αργότερα. Μέχρι να φτάσει εδώ, το συγκρότημα έχει δουλέψει, έχει ψαχτεί με τον ήχο του και έχει δημιουργήσει ένα όνομα στους κύκλος του underground. Όλα γίνονται φυσιολογικά λοιπόν και μέσω της γαλλικής, Osmose Productions, έρχεται ένα ντεμπούτο άλμπουμ μέσα από το οποία η μπάντα πρωτοπορεί, δίνοντας υπό το δικό της πρίσμα τον όρο black metal. Μπορεί εδώ να συναντάμε μερικές από τις πιο γρήγορες συνθέσεις τους, γενικά όμως οι ιλιγγιώδεις ταχύτητες που συνηθίζονται στο είδος, αποφεύγονται. Ο ωμός και τραχύς τους ήχος παίρνει μια δική του διάσταση μέσα από την βαθιά εμπνευσμένη κιθαριστική δουλειά του Σάκη και την εναρμόνιση της με τις αιθέριες μελωδίες των πλήκτρων.


 

Ολόκληρο το άλμπουμ κλείνει μέσα του πραγματική μουσικότητα, σφύζοντας από  άφθονα μελωδικά heavy riff  και εντάσσοντας κορυφαία κιθαριστικά σόλο, ενώ πραγματικά είναι μοναδικός ο τρόπος με τον οποίο συνδυάζεται η επιθετικότητα με τις μελωδικές γραμμές και το ιδιαίτερο συναίσθημα. Οι στίχοι έχουν δουλευτεί προσεχτικά κρύβοντας μέσα τους απόκρυφα νοήματα και προσθέτοντας περισσότερο μυστήριο στην αύρα τους. Παρά το γεγονός ότι η παραγωγή του άλμπουμ είναι κακή, αρκετά φυσιολογικό για τα δεδομένα της εποχής, όπου η black metal ανήκε στον underground χώρο, λειτουργεί και πάλι υπέρ προσδίδοντας μια ακόμα πιο σκοτεινή και κακή χροιά στον ήχο τους. Τα φωνητικά του Σάκη είναι καλά, με βάθος και την απαιτούμενη ωμότητα.


 

Το “Thy Mighty Contract”, είναι ένα κλασσικό metal άλμπουμ, που κουβαλάει μέσα του όλη τη μοναδικότητα των Rotting Christ και μέσα από το οποίο, το συγκρότημα κατάφερε να ορίσει ένα δικό του στυλ και ταυτόχρονα τον λεγόμενο «Ελληνικό black metal ήχο» που μελλοντικά υιοθετήθηκε από πολλά άλλα συγκροτήματα του είδους.

 


 

 

 

 

 

Comments