SHOTGUNZ: Αποκλειστική Συνέντευξη στο Rock Overdose!

Με αφορμή την αποψινή επικείμενη παρουσίαση δίσκου των Θεσσαλονικιών Shotgunz στο TEXAS Rock Club η οποία υποστηρίζεται και από 2 Αθηναικές μπάντες με εξαιρετικό βιογραφικό:  τους Upon Revival και τους Vice Versa (πρωταθλητές του ελληνικού The Global Battle Of The Bands 2016) μιλήσαμε με τον Γιάννη Μπάκα από τους Shotgunz για όλα όσα θα θέλαμε να γνωρίζουμε τόσο για τη μπάντα όσο και για το live απόψε!


Rock Overdose: Πόσα χρόνια υπάρχει η μπάντα;

Shotgunz: Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2009 από τους Γιάννη Μπάκα, Γιώργο Δασκαλόπουλο και Άγγελο Μαυρόπουλο. Μετά από έναν χρόνο προστέθηκε ο Γιάννης Μουρτεζάς και το 2011 ο Αστέρης Τόλης ολοκλήρωσε το line up.

Rock Overdose: Πως πήρατε το όνομά σας;

 Shotgunz: Η αλήθεια είναι ότι εξαρχής λεγόμασταν Dusty Shotguns! Αργότερα, το Dusty έφυγε και λίγο μετά το s αντικατασάθηκε από το z! Επιλέξαμε αυτό το όνομα, όχι γιατί είμαστε πολεμοχαρείς ή μας αρέσουν τα όπλα, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι αυτό αντιπροσωπεύει τον εκρηκτικό ήχο της μουσικής μας!

Rock Overdose: Είναι η 1η σας φορά στην Αθήνα για live;

Shotgunz: Όχι, έχουμε κατέβει άλλες δύο φορές! Η πρώτη ήταν το 2012, όταν παίξαμε στο Bat city και την δεύτερη ανοίξαμε τους Πράσσειν Άλογα στο Lazy club το 2015.

Rock Overdose: Τι να περιμένουμε να δούμε στην παρουσίαση δίσκου σας;

Shotgunz: Στην παρουσίαση δίσκου μας θα μας δείτε να παρουσιάζουμε τον δίσκο μας! Πρόκειται για την πρώτη δισκογραφική μας δουλειά, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Roar records και ονομάζεται 'Based on a true story'. Εκτός αυτού, θα παίξουμε και κάποιες διασκευές από αγαπημένα μας κομμάτια.

Rock Overdose: Ποια είναι η θεματολογία του δίσκου σας? Με τι ασχολείται;

Shotgunz: Το 'Based on a true story', όπως δηλώνει και το όνομα του, αναφέρεται σε καθημερινές αληθινές ιστορίες, πρώτα από όλα τις δικές μας και μετά αυτές του περιγύρου μας. Οι στίχοι των τραγουδιών μας έχουν κυρίως ερωτικό και κοινωνικό περιέχομενο.

Rock Overdose: Έχετε κάποιο είδωλο? Κάποιο καλλιτέχνη η μπάντα που να είναι η βασική σας αναφορά;

Shotgunz: Αν και ο καθένας από εμάς έχει τις δικές του επιρροές και ακούει διαφορετικές μουσικές, είναι γεγονός πως όλοι έχουμε σαν κοινό σημείο αναφοράς όλες τις μεγάλες rock και metal μπάντες των 70s, 80s και 90s. Όποιος παίζει rock ή metal δε γίνεται να μην έχει επηρρεαστεί από συγκροτήματα, όπως οι Deep Purple, οι Led Zeppelin, οι AC/DC ή οι Black Sabbath.

Rock Overdose: Μαθαίνουμε ότι μαζί σας παίζουν και 2 σημαντικές μπάντες της τοπικής σκηνής, από τη μία οι woman fronted Upon Revival και από την άλλη οι πρόσφατοι πρωταθλητές του Global Battle Of The Bands Vice Versa. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία τι να περιμένουν οι φανς από το live;

Shotgunz: Πρώτα από όλα, θέλουμε και μέσω του Rock Overdose να ευχαριστήσουμε πολύ και τις δύο μπάντες που δέχτηκαν να 'ζεστάνουν' το stage για εμάς και να δηλώσουμε ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Η αλήθεια είναι πως και με τους δύο μας έφερε σε επαφή ο καλός μας φίλος Kay Darens από τους Schooldrivers. Αρχικά είχαμε ζητήσει από τα παιδιά να μας υποστηρίξουν, αλλά λόγω κάποιων θεμάτων, δεν μπορούσαν. Παρόλα αυτά, ο Kay μας πρότεινε τις δύο μπάντες αυτές λέγοντας μας πως και οι δύο 'σπέρνουν'! Οπότε αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε και τον Kay για τη βοήθεια!

https://www.facebook.com/GBOB.Greece/videos/1088121641208402/

https://www.facebook.com/localstagelive/videos/939300399457320/

 

Εμείς να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία για απόψε και είμαστε σίγουροι ότι θα είναι άλλη μια εκρηκτική νύχτα που αξίζει να ζήσετε.

Comments