STATIC-X: Αρχικά σκεφτόντουσαν ένα ολόγραμμα του Wayne Static για την επανένωσή τους

 

Οι Static-X είχαν μια αρκετά επιτυχημένη επανέναρξη, κάτι που φαινόταν αδύνατο όταν είχε αρχικά ανακοινωθεί, καθώς θα έλειπε ο εκλιπόντας frontman Wayne Static. Όπως αποδεικνύεται, προτού αναζητήσουν για ένα συμπληρωματικό frontman, με το όνομα Xer0 (ο οποίος μπορεί να είναι, μπορεί να μην είναι ο Edsel Dope των Dope), η μπάντα εξέταζαν το ενδεχόμενο ενός ολογράμματος του Wayne Static.

 

Ο μπασίστας των Static-X, Tony Campos, αποκάλυψε τα νέα κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης εμφάνισής του στο The SDR Show, όπου σημείωσε «Όταν προσπαθούσαμε να καταλάβουμε πώς θα το κάνουμε όλο αυτό ζωντανά, το πρώτο πράγμα που προέκυψε ήταν να χρησιμοποίησουμε ολόγραμμα, αλλά αυτή η ιδέα καταρρίφθηκε αρκετά γρήγορα.»

 

Ο Campos συνέχισε λέγοντας: «Το πράγμα σχετικά με το συγκρότημα για εμάς, ήταν η ενέργεια και η ατμόσφαιρα που είχαμε και οι τέσσερίς μάς από την αλληλεπίδρασή μας πάνω στη σκηνή και απλά με ένα ολόγραμμα δεν είναι το ίδιο. Οπότε, την απορρίψαμε αρκετά γρήγορα.»

 

«Έτσι, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι έπρεπε να είναι κάποιος. Μόλις βρήκαμε τον Xer0 και είδαμε και ακούσαμε ότι μπορούσε να κάνει τη δουλειά, ήμασταν σε φάση, «Ωραία. Πώς μπορούμε να το παρουσιάσουμε με έναν φρέσκο τρόπο που να μην το κάνει να έχει σχέση με…;» Επειδή δεν θέλαμε να βγούμε και να πούμε «Γειά σας, εδώ είναι οι Static-X με τον νέο τους τραγουδιστή.» Δεν ήταν αυτό που προσπαθούσαμε να κάνουμε. Ήταν για να θυμόμαστε τον Wayne και τις καλές στιγμές που είχαμε πίσω στις πρώτες μέρες και τη διασκέδαση που είχαμε όλοι μαζί πριν από 20 χρόνια περιοδεύοντας για το Wisconsin Death Trip. Και έτσι θέλαμε πραγματικά να εστιάσουμε σε αυτό και όχι στον νέο τραγουδιστή. Έτσι, ήρθε λοιπόν η ιδέα της μάσκας.»

 

Ο Campos συνέχισε εξηγώντας ότι πρώτα οραματίζονταν τον Xer0 να φοράει μια μάσκα ρομπότ όπως στο video clip του "Push It". «Αρχικά, φτιάξαμε ένα κράνος που έμοιαζε με αυτό του ρομπότ από το "Push It" και μάλιστα τραβήξαμε και μερικά video με τον Xer0 φορώντας το και πραγματικά φαινόταν υπέροχο. Λογικά όμως, δεν θα λειτουργούσε, γιατί είσαι πρακτικά τυφλός φορώντας αυτό το πράγμα. Οπότε τι θα κάνεις; Να έχεις κάποιον να τον περπατήσει ως το μπροστινό μέρος της σκηνής, ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν θα πέσει από τη σκηνή; Έτσι, ήμασταν σε φάση, «Εντάξει, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;» Και έτσι σκεφτήκαμε όλα αυτά τα διαφορετικά είδη merchandise που είχαμε, με κρανία, με τα μαλλιά και τα γένια του Wayne και σκεφτήκαμε, «Λοιπόν, ας δοκιμάσουμε κάτι τέτοιο. Έτσι, δώσαμε την ιδέα σε μια φίλη μας που σχεδιάζει μάσκες για τους Slipknot, για τον John 5, και διάφορα άλλα άτομα, και απάντησε με αυτή τη μάσκα του Xer0. Και μετά όταν σηκώσαμε τα μαλλιά, ήμασταν σε φάση, «Ω, ναι ρε φίλε, αυτό είναι.» Και έτσι καταλήξαμε σε αυτή.»

 

Ο Campos δεν παραδέχτηκε ότι ήταν ο Edsel Dope που έκανε το frontman στο συγκρότημα, αρνούμενος να επιβεβαιώσει τις ειδήσεις λέγοντας «Ακόμα θέλω να διατηρήσω αυτή τη διάκριση, γιατί, και πάλι, προσπαθώ να κρατήσω στο επίκεντρο [το να θυμόμαστε τον Wayne].» Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, επιβεβαίωσε, ουσιαστικά, τα νέα λέγοντας ότι ο Edsel δεν ήταν ο μόνος τραγουδιστής που είχε στο μυαλό του. «Είχα μερικές ιδέες στο μυαλό μου, αλλά ήταν ο πρώτος που μου ήρθε και έδειξε ότι πραγματικά μπορούσε να κάνει τη δουλειά. Ήμουν, λοιπόν, σε φάση, «Δεν νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξω παραπέρα.» [Γέλια]»

Ο Campos πρόσθεσε, επίσης, ότι το συγκρότημα ακόμα έχει «πολύ περισσότερη δουλειά» να κάνει για την κυκλοφορία του Project Regeneration Vol. 2 και δεν ήθελε να δεσμευτεί για μια ημερομηνία κυκλοφορίας.

 

 

 

 

 Για το Rock Overdose,
Γιάννης Παπαγιάννης

Comments