STONED JESUS στο Rock Overdose:” Αγαπάμε οτιδήποτε έχει σχέση με την Ελλάδα”.

Στα πλαίσια του Street Mode Festival που θα λάβει χώρα στις 30 Αυγούστου 2018 – 2 Σεπτεμβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη, οι Ουκρανοί Stoned Jesus παραχώρησαν μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Rock Overdose και στον Τάσο Σαμαρά.

 

Ας δούμε τι μας είπαν…

 

 

 

Rock Overdose: Τρεις από τις επτά καλοκαιρινές ζωντανές εμφανίσεις σας λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα και έχετε κάνει και παλιότερα ζωντανές εμφανίσεις στη χώρα μας. Επίσης, ολοκληρώνεται η καλοκαιρινή σας περιοδεία. Ποια είναι η ιδιαίτερη σχέση που έχετε με την Ελλάδα;

 

Stoned Jesus: Αγαπάμε οτιδήποτε έχει σχέση με την Ελλάδα: τη φύση, την ιστορία, την φιλοξενία και φυσικά το πιο σημαντικό, τους ανθρώπους! Ένα από τα πιο τρελά κοινά που είχαμε ποτέ την ευκαιρία να συναντήσουμε.

 

 

Rock Overdose: Έχετε κάποιο highlight να μοιραστείτε από μια ζωντανή σας εμφάνιση στην χώρα μας;

 

Stoned Jesus: Τι θα λέγατε για τη στιγμή που παίζαμε το δεύτερο (ή ήταν το τρίτο;) encore όταν κάναμε crowd surfing και τα τρία μέλη της μπάντας ο ένας μετά τον άλλον, χωρίς να σταματήσουμε το τραγούδι! Ευτυχώς υπάρχει το YouTube και είναι όλα εκεί!

 

 

Rock Overdose: Γιώργος Μαζωνάκης. Πως έτυχε να τον ακούσετε και τι σας έκανε να αποφασίσετε να κάνετε cover τραγούδι του;

 

Stoned Jesus: Συγκεκριμένα, το «Σάββατο»  είχε μεγάλη επιτυχία στην ανατολική Ουκρανία πριν δεκαπέντε χρόνια περίπου… Μάλλον η ελληνική ψυχή δεν απέχει τόσο πολύ από την σλαβική σε δραματικά θέματα και μελωδίες, έτσι δεν είναι; Έτσι κι εγώ έμαθα με το αυτί να το παίζω, είναι αρκετά απλό, και τώρα είναι το επίσημο intro στο «The Mountain” στις ελληνικές συναυλίες μας! Ειλικρινά πάντως είναι μια πολύ ωραία μπαλάντα, άσχετα με το τι θα σας πουν οι μουσικοί ελιτιστές.

 

 

Rock Overdose: Ελληνικές stoner μπάντες: Έχετε αγαπημένες και θα θέλατε να συνεργαστείτε με κάποια;

 

Stoned Jesus: Βασικά κάθε μπάντα που μοιράστηκε τη σκηνή μαζί μας, και σαν μουσικοί αλλά και σαν απλοί άνθρωποι. Walking Stone Giants, Nightstalker, Planet of Zeus, 1000mods –ειδικά οι τελευταίοι μου έδωσαν την κιθάρα τους όταν έχασα δυο χορδές από την δική μου! Αυτό ήταν πριν τέσσερα χρόνια, όταν παίξαμε σαν co-headliners σε μια συναυλία στην Βαρσοβία, και τώρα πλέον και οι δυο μπάντες έχουμε διπλάσιο κόσμο στις solo συναυλίες μας! Δεν είναι τέλειο;

 

 

Rock Overdose: Thessalia”. Τι κρύβεται πίσω από το όνομα αυτού του τραγουδιού;

 

Stoned Jesus: Ω ναι, δεν υπάρχει αναφορά σε “Thessalia” στους στίχους! Οι στίχοι είναι πολύ σκοτεινοί και προσωπικοί, και ήθελα να το εξισορροπήσω λίγο με τον τίτλο που αναφέρεται σε κάτι όμορφο, σε κάτι υπέροχο. Αυτό έγινε μόλις είχαμε γυρίσει από ένα σύντομο tour στην Ελλάδα, οπότε είπα: γιατί όχι; Και κάπως έτσι έγινε!

 

 

Rock Overdose: Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μπάντα που σας επηρέασε περισσότερο;

 

Stoned Jesus: Μουσικά δεν νομίζω. Πνευματικά πάντως πρέπει να ήταν οι Marillion. Μόλις άκουσα το πρώτο τους album αποφάσισα στα αλήθεια να γίνω μουσικός.

 

 

Rock Overdose: “The Pilgrimage Tour” . Ποια είναι τα συναισθήματά σας για αυτό;

 

Stoned Jesus: Να σου πω την αλήθεια είμαι ανήσυχος αλλά και ενθουσιασμένος. Παίζουμε υλικό από το «The Harvest” δυο με τρία χρόνια πριν την επίσημη κυκλοφορία του, οπότε σύνολο πέντε με έξι χρόνια παίζουμε τα ίδια τραγούδια! Ήθελα να παίξω τα καινούρια πάρα πολύ! Τελικά θα παίζουμε ολόκληρο το album και στο ενδιάμεσο θα παίζουμε γύρω στα τέσσερα παλιότερα τραγούδια. Ανυπομονώ!

 

 

Rock Overdose: Έχετε γίνει δημοφιλείς σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Πως το διαχειρίζεστε; Είναι μεγάλη ευθύνη ή κάτι που απολαμβάνετε;

 

Stoned Jesus: Δυστυχώς αυτό δεν έχει σχέση με την οικονομική ευστάθεια στις μέρες μας, οπότε εμείς απλά δουλεύουμε πολύ. Γενικά ναι, αισθάνεσαι πιο υπεύθυνος αλλά επίσης θέλεις να εξερευνήσεις και κάτι καινούριο. Γι’αυτό το “Pilgrims” είναι εκλεκτικό, γιατί όλοι μας κάναμε ό,τι ακριβώς αισθανόμασταν.

 

 

Rock Overdose: Τι συναισθήματα θέλετε να περάσετε στο κοινό σας με τη μουσική σας;

 

 

Stoned Jesus: Καλή ερώτηση! Πιστεύω ότι δεν συζητείται αρκετά η έλλειψη διαφορετικών συναισθημάτων από τις stoner/psychedelic/doom μπάντες, δεν συμφωνείς; Όλοι σκέφτονται πώς θα «κάνουν κεφάλι». Μπορεί να είναι αυτός ο λόγος που το “The Mountain” είναι τόσο δημοφιλές: επειδή έχει να πει κάτι, σε βάζει να το ακούσεις. Το να μιλάω ανοιχτά πάντα ήταν σημαντικό για μένα όταν γράφω στίχους, και γι’αυτό το λόγο το “The Harvest” βγήκε τόσο θυμωμένο – ήμουν επηρεασμένος από τον πόλεμο στην χώρα μου-και γι’αυτό το λόγο το “Pilgrims” είναι τόσο σκοτεινό και προσωπικό, γιατί τραγουδάω για το να είσαι αποκομμένος από τους υπόλοιπους ανθρώπους, για την κούραση και άλλα.

 

 

Rock Overdose: Καινούριο album: Τι να περιμένουν οι fans από το “Pilgrims”;

 

Stoned Jesus: Θα είναι heavy, στιχουργικά και μουσικά, αλλά και πολυποίκιλο. Ποτέ δεν ακολουθήσαμε την πεπατημένη, και είναι η πιο τολμηρή μας ηχογράφηση μέχρι τώρα. Ελπίζουμε να το εκτιμήσετε και να το ευχαριστηθείτε!

 

Τους Stoned Jesus θα τους ακούσουμε τη Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στον χώρο του Fix

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Τάσος Σαμαράς

 

 

 

 

 

Comments