SUPERSOUL στο Rock Overdose: “Rock ‘Ν’ Roll σημαίνει να είσαι αυθεντικός σε αυτό που κάνεις”

Με αφορμή την επερχόμενη εμφάνισή τους στο Under The Sun Festival το Σαββατοκυριακο 30 Ιουνίου - 1 Ιουλίου, στην παραλία του Σχίνου στο Cariocas Beach Bar, σας παρουσιάζουμε την συνέντευξη που έδωσαν οι Supersoul στο Rock Overdose και τον Κωνσταντίνο Σωτηρέλη.

 

Rock Overdose: Καλησπέρα παιδιά, καλώς ήρθατε στο Rock Overdose. Σε τι φάση πετυχαίνουμε την μπάντα;

Supersoul: Βρισκόμαστε σε ένα στάδιο που ετοιμάζουμε τα καλοκαιρινά φεστιβάλ σε μια σειρά, βουτάμε βαθιά στο inbox μας για να ετοιμάσουμε κάποιο ευρωπαικό τουρ απο φθινόπωρο και δοκιμάζουμε τα νερά για το δεύτερο μας δίσκο.

 

Rock Overdose: Τον Σεπτέμβριο του 2017 κυκλοφορήσατε το ντεμπούτο σας με τίτλο “Faith Bender”. Ποια η ανταπόκριση του κόσμου ως τώρα;

Supersoul: Η ανταπόκριση είναι πέρα απο αυτό που περιμέναμε. Πραγματικά έχουμε ακούσει εξαιρετικά λόγια, απο ανθρώπους που σίγουρα εκτιμούμε την άποψη τους, φίλους, μουσικούς, λόκαλς αλλά και ανθρώπους που γνωρίσαμε στο δρόμο.  Δεν είμασταν έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Απλά θέλαμε να μπούμε στο χάρτη σαν μια έξτρα πινελιά αλήθειας, και πλέον έχουμε κάνει κάποιοα μικρά ανοίγματα στην Ευρώπη. Είναι φοβερό το συναίσθημα.

 

Rock Overdose: Είστε ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα;

Supersoul: Σε γενικές γραμμές σίγουρα. Πάντα θα υπάρχει κάτι να σου ενοχλεί το μυαλό πίσω πίσω. Λίγα μπάσα εκεί, μια ιδέα που έσκασε αργότερα, ένα groove που μόλις αρχίζεις και το νιώθεις καλά, 1002 πράγματα. Αλλά λεπτομέρεις κυρίως. Σα σύνολο είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι.

 

 

Rock Overdose: Ποιες είναι οι μεγαλύτερές σας επιρροές και με τι θέματα ασχολείστε στιχουργικά;

Supesoul: Ασχολούμαστε αρκετά με κοινωνικά θέματα, με τη δύναμη σαν έννοια τόσο σε κοινωνικό όσο και ερωτικό βαθμό, προσωπικά βιώματα και κάποια πολιτικά.

 

Rock Overdose: Ας μιλήσουμε λίγο για το εξώφυλλο. Ποιοι απεικονίζονται και τι θέλετε να δηλώσετε με αυτό, σε συνδυασμό και με τον τίτλο του άλμπουμ;

Supersoul: Γενικά είμαστε μεγάλοι φανς των φωτογραφικών εξωφύλλων. Και τα γραφιστικά είναι σούπερ, αλλά πάντα το γραφιστικό χάνει λίγο την πραγματικότητα, χάνει λίγο την επαφή με το στοιχείο της αλήθειας και του ρεαλισμού. Δε θέλουμε να δηλώσουμε κάτι, ούτε υπάρχει κάτι κρυφό πίσω απο την φωτογραφία του ζευγαριού. Οι εκφράσεις τους, η στάση του σώματος τους και όλο το negative space γύρω τους φωνάζανε τετράγωνο φορμά και εξώφυλλο. Νομίζω είπαμε ναι χωρίς πολλά πολλά.

 

Rock Overdose: Υπάρχει έτοιμο νέο υλικό και πλάνα για νέα κυκλοφορία;

Supersoul: Δειλά δειλά ξεκινάμε να το δουλεύουμε. Νομίζουμε πως το Faith Bender δεν έχει κάνει ακόμη τον κύκλο του και πως έχουμε να αποδώσουμε πολύ καλά το υλικό, με την ίδια ειλικρίνια με την οποία το γράψαμε. Συνεπώς επικεντρωνόμαστε στο να συνεχίσουμε να το σπρώχνουμε εντός κι εκτός συνόρων.

 

Rock Overdose: Σε λίγες μέρες θα εμφανιστείτε στο Under the Sun Rock Festival. Πώς νιώθετε και τι να περιμένει το κοινό από τους Supersoul;

Supersoul: Δεν έχουμε να πούμε πολλά. Line up δυναμίτης, location σοβαρό, κρύα αλκοολούχα beverages, διοργάνωση γνήσια και όλοι μία αγκαλιά για το δροσεΡΟΚ.

 

 

Rock Overdose: Υπάρχουν άλλα συναυλιακά πλάνα;

Supersoul: Έχουμε ανακοινωθεί για τις 20.10 στο Keep it Low, στο Μόναχο της Γερμανίας. Γύρω από αυτή την ημερομηνία θα στηθεί το 2ο ευρωπαικό και εκτενέστερο tour μας εκτός συνόρων. Μέχρι τότε, όλο και κάτι θα ετοιμαστεί.

 

Rock Overdose: Τι σημαίνει το rock ‘n’ roll για εσάς και γιατί πιστεύετε ότι αυτός ο ήχος άρχισε σιγά σιγά να έρχεται και πάλι στο προσκήνιο;

Supersoul: Rock n roll σημαίνει να είσαι αυθεντικός σε αυτό που κάνεις. Νομίζουμε πως δεν είναι το ροκ εν ρολλ αυτό που έχει ο κόσμος στο κεφάλι του, το να κρέμεσαι απο το στέιτζ, να σπας τις κιθάρες σου και να πετάς τηλεοράσεις απο τα μπαλκόνια ξενοδοχείων. Σήμερα για να βγει μια μπάντα να κυνηγήσει λίγο αυτό το feeling, πρέπει να μετρήσει πολλές φάπες και τρικλοποδιές. Οπότε όταν φτάνεις τελικά στην πηγή του ΡΝΡ κοιτάς πίσω και βλέπεις θυσίες, μπάτζετ σκορπισμένα στον άνεμο, αμέτρητες ώρες να προβάρεις, να γράφεις emails και να ψάχνεις την επόμενη φάση σου, κι όλα αυτά με 3-4-5 άτομα που πρέπει να βρίσκονται στην ίδια σελίδα. Το RNR είναι να προσαρμόζεσαι στους καιρούς με σκοπό να παίζεις απροσάρμοστη μουσική.

 

Rock Overdose: Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη. Ο τελευταίος λόγος ανήκει σε σας.

Supersoul: Ride on, RIDE ON!

 

Για το Rock Overdose,

Κωνσταντίνος Σωτηρέλης

 

Comments