SYNTHETIC στο Rock Overdose: “Στόχος μας είναι το 2ο άλμπουμ να είναι έτοιμο αρχές του νέου έτους”

Οι Synthetic είναι μια metal μπάντα με αρκετές επιρροές από Σκανδιναβικές και Αμερικανικές μπάντες, έχοντας μια δόση progressive στοιχείων. Το 2016 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο "Here Lies The Truth", στο οποίο συμμετέχουν δύο πολύ μεγάλα ονόματα του χώρου, ο Dirk Verbeuren των Megadeth (ex- Soilwork) και ο Ettore Rigotti των Disarmonia Mundi. Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε την συνέντευξη που έδωσε η μπάντα στο Rock Overdose και τον Κωνσταντίνο Σωτηρέλη.

 

Rock Overdose: Καλησπέρα παιδιά, καλώς ήρθατε στο Rock Overdose. Πώς είναι τα πράγματα στην μπάντα αυτήν την περίοδο;

  Synthetic:  Kαλησπέρα και ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία.  Αυτή την περίοδο συνεχίζουμε την προώθηση του άλμπουμ μας, κλείνουμε νέες  ζωντανές εμφανίσεις, μόλις ετοιμάσαμε το δικό μας website, www.syntheticband.com  και δουλεύουμε πάνω στον επόμενο δίσκο. Επίσης ετοιμάζουμε και μία κυκλοφορία έκπληξη για τον Αύγουστο.

 

Rock Overdose: Πλέον έχει περάσει λίγο παραπάνω από ένας χρόνος από την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ σας με τίτλο ‘Here Lies The Truth’. Ποιες είναι οι σκέψεις σας και η δική σας κριτική στο εν λόγω άλμπουμ τώρα, που έχει περάσει ένας χρόνος;

 

    Synthetic: Γενικά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Απόδειξη αυτού το ότι και σήμερα το ακούμε με την ίδια ευχαρίστηση. Προσωπικά, ελάχιστα πράγματα θα άλλαζα. Ευτυχώς, όποιες αλλαγές θέλαμε να κάνουμε, προλάβαμε και τις κάναμε πριν τις τελικές ηχογραφήσεις, χεχε!

 

Rock Overdose: Η ανταπόκριση του κόσμου ποια ήταν ως τώρα;

 

Synthetic: Γενικά πολύ θετική. Εκτός από Αγγλία και Ελλάδα, Αμερική, Φινλανδία, Σουηδία, Ρωσία, Ιαπωνία είναι οι χώρες που μας “αγκάλιασαν” απ’την πρώτη στιγμή. Φυσικά υπήρχαν και οι εξαιρέσεις, είναι σχεδόν αδύνατο να αρέσεις σε όλους, πιστεύω.

 

Rock Overdose: Παρόλο που ήταν το πρώτο σας άλμπουμ, είχατε δύο πολύ δυνατές συνεργασίες. Η μία με τον Ettore Rigotti των Disarmonia Mundi και η άλλη με τον εξαιρετικό ντράμερ Dirk Verbeuren των Megadeth (ex- Soilwork). Πώς προέκυψε η καθεμία από αυτές και πώς αισθάνεστε που συνεργαστήκατε με τόσο δυνατά ονόματα;

 

Synthetic: Η συνεργασία με τον Ettore προέκυψε, όταν ψαχνόμασταν σχετικά με το ποιος θα αναλάβει τη μίξη και το Mastering του δίσκου. Εν τέλει κάναμε μαζί και την παραγωγή των φωνητικών. Ήταν η πρώτη μας επιλογή όντας ένας επαγγελματίας που γνωρίζει πολύ καλά τον ήχο μας. Και αφού τα βρήκαμε στο χρονοδιάγραμμα και στο budget, όλα τα υπόλοιπα ήταν πολύ εύκολα.  Η συνεργασία μας εξελίχθηκε και σε μία πολύ δυνατή φιλία. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ξαναδουλέψουμε μαζί στο άμεσο μέλλον. Όσον αφορά τον Dirk, είδαμε ότι ήταν διαθέσιμος για session δουλειές εκείνη την περίοδο, του στείλαμε demos 2 τραγουδιών, ενθουσιάστηκε με το υλικό, και δέχθηκε να ηχογραφήσει το Hollow. Αναμφισβήτητα είναι ένας απ’τους κορυφαίους Drummer στο χώρο. Προσωπικά μιλώντας, όσον αφορά  τεχνική αλλά κυρίως μουσικότητα, θεωρώ ότι είναι απλά ο καλύτερος, χεχε! Επίσης, είναι πολύ cool τύπος, καθόλου “ψωνισμένος”, και εξαιρετικός άνθρωπος. Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω και μία, όχι τόσο “ηχηρή” συμμετοχή, αυτή του Θανάση Lightbridge (Dol Ammad, Dol Theeta, Dol Kruug), ο οποίος έπαιξε τα τύμπανα στα υπόλοιπα τραγούδια, και βοήθησε σημαντικά στα πλήκτρα, ηχογραφήσεις, φωτογραφήσεις κλπ. Πραγματικός αδερφός!

 

Rock Overdose: Οφείλω να ομολογήσω ότι το άλμπουμ σας το έχω λιώσει. Το θεωρώ από τα καλύτερα του 2016. Και αυτό που μου τράβηξε την προσοχή είναι ότι μου θύμισε αρκετά τον ήχο των Dark Tranquility, έχοντας Soilwork επιρροές αλλά και μια Αμερικανιά μέσα. Έγινε σκόπιμα όλο αυτό ή απλά προέκυψε λόγω επιρροών;

 

Synthetic: Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια! Είναι πολύ σημαντικό για μας να αναγνωρίζεται η προσπάθειά μας με τον καλύτερο τρόπο. Όσον αφορά τον ήχο, θεωρώ ότι απλά προέκυψε λόγω επιρροών και δεν έγινε σκόπιμα. Σίγουρα είμαστε οπαδοί και του σουηδικού αλλά και του αμερικάνικου ήχου. Μεγαλώσαμε με μπάντες όπως οι In Flames, Soilwork, Dark Tranquility, αλλά και Fear Factory, Machine Head, Nevermore και Dream Theater.  Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μας βγαίνει αυτό το στυλ φυσικά, χωρίς να το προσχεδιάσουμε.

 

Rock Overdose: Ποια είναι τα επόμενά σας δισκογραφικά πλάνα; Υπάρχει νέο υλικό;

 

Synthetic: Ναι, υπάρχει  νέο υλικό. Σκοπός είναι το 2ο άλμπουμ να είναι έτοιμο αρχές του νέου έτους. Προβλέπεται πολλή δουλειά από μέρους μας, οπότε το επόμενο 6μηνο θα είναι ιδιαίτερα παραγωγικό.

 

Rock Overdose: Έχοντας ξεκινήσει με δύο πολύ μεγάλες συνεργασίες στο ντεμπούτο σας, σκοπεύετε να συνεχίσετε και στο δεύτερο άλμπουμ με τέτοιες ευχάριστες εκπλήξεις;

 

Synthetic: Ναι, υπάρχει μία τέτοια σκέψη, αλλά τίποτα 100% σίγουρο. Ίσως έχουμε κάποιο special καλεσμένο στο κομμάτι των φωνητικών…

 

Rock Overdose: Αν και υπάρχουν δύο Έλληνες στην μπάντα, δεν έχετε εμφανιστεί ποτέ επί ελληνικού εδάφους, σωστά; Σκοπεύετε να κάνετε κάποιο show στην Ελλάδα;

 

Synthetic: Σαφώς και είναι στα σχέδια μας, προσπαθούμε να βρούμε τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τουλάχιστον μία εμφάνιση για φέτος. Και πίστεψέ με, ανυπομονούμε τρελά γι’αυτό! Εννοείται ότι είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις. Δυστυχώς για εμάς είναι το ίδιο δύσκολο να κλείσουμε ένα Live εδώ, όπως και για μία Ελληνική μπάντα, να κλείσει ένα Live έξω.

 

Rock Overdose: Θα ήθελα να μου πείτε πώς σχηματίστηκαν οι Synthetic και πήραν την σημερινή τους μορφή, μιας και τα μέλη προέρχονται από Αμερική και Ελλάδα και Αγγλία, με την τελευταία χώρα να είναι η έδρα της μπάντας.

 

Synthetic: Η ιστορία ξεκινάει πίσω στο 1997 όταν με τον Sterge παίζαμε μαζί στην πρώτη μας μπάντα. Το 1999 χωρίσανε οι δρόμοι μας καθώς έγινε μόνιμος κάτοικος Αγγλίας. Φυσικά και κρατούσαμε πάντα επαφή, απλά δεν κάναμε τίποτα σχετικό με τη μουσική. Ώσπου στα τέλη του 2013, και με τη βοήθεια της  τεχνολογίας, αρχίσαμε να ανταλλάσουμε ιδέες, με σκοπό απλά να ξεφεύγουμε λίγο απ’την καθημερινότητα μας. Πρώτη ιδέα ήταν η εισαγωγή του “Forgiveness”. Μετά περάσαμε στο επόμενο στάδιο, δηλαδή, ας ηχογραφήσουμε έναν δίσκο, έτσι, απλά για εμάς. Όταν καταλήξαμε στην τελική μορφή των τραγουδιών, σκεφτήκαμε πως, αφού φτάσαμε ως εδώ, ας το κάνουμε 100% σωστά και επαγγελματικά. Και έτσι προέκυψαν οι συνεργασίες που προαναφέραμε. Δεν είχαμε ποτέ σκοπό να φτιάξουμε κανονική μπάντα και να παίζουμε Live…μέχρι που ακούσαμε το τελικό αποτέλεσμα στο mix του Ettore, χεχε!! Πιστέψαμε ότι αυτό το πράγμα πρέπει να βγει προς τα έξω και έτσι, οι Synthetic, από Studio Project, μετατράπηκαν σε full band. Έτσι πλέον εκτός από τον Sterge και εμένα, έχουμε τους Άγγλους Hal Smith σε πλήκτρα, κιθάρα, και  Joe Ricciardi στα Drums, τον Αμερικάνο Chris Cassidy στο μπάσο και τον  Faried Verheul  από την Ολλανδία, στην κιθάρα.

 

Rock Overdose: Πριν λίγο καιρό, αν θυμάμαι καλά, κάνατε κάποια shows στην Αγγλία. Ποιες είναι οι διαφορές σε ένα show στην Αγγλία με ένα show στην Ελλάδα και κατά πόσο ανταποκρίνεται ο κόσμος σε τοπικά shows εκεί;

 

Synthetic: Ο κόσμος γενικά ανταποκρίνεται πολύ θετικά. Η προσέλευση ήταν πολύ καλή σε όλα τα shows που κάναμε, ακόμη και εκτός Cambridge, όπου είναι και τυπικά η έδρα μας. Κάτι που μου έκανε εντύπωση ήταν η οργάνωση των συναυλιών στην Αγγλία, χωρίς βέβαια να έχω αντίστοιχη εμπειρία από Ελλάδα. Δε βρεθήκαμε ποτέ προ δυσάρεστων εκπλήξεων, και  κανείς δεν ξέφευγε απ’το χρονοδιάγραμμα  πριν, π.χ. στα soundchecks, και κατά τη διάρκεια του show.

 

Rock Overdose: Ποιες οι διαφορές του metal κοινού στην Αγγλία με των Ελλήνων μεταλάδων;

 

   Synthetic: Δε θα έλεγα πως υπάρχουν τρελές διαφορές. Ο κόσμος και στις δύο χώρες υποστηρίζει θερμά τα συγκροτήματα  και ζει έντονα το show, τραγουδάει στα refrains κλπ. Εντάξει, οι Έλληνες είναι σίγουρα πιο δραστήριοι και φωνακλάδες, με την καλή έννοια πάντα.  Απ’την άλλη  πιστεύω ότι οι Άγγλοι πίνουν πιο πολλές μπύρες, χεχε!

 

 

Rock Overdose: Κλείνοντας σιγά σιγά, θα θέλατε να προσθέσετε κάτι που δεν ρωτήθηκε;

 

Synthetic: Θα θέλαμε να αναφέρουμε πως όποιος θέλει να έρθει σε επαφή με τη μουσική μας, μπορεί πολύ εύκολα να μας βρει σε όλες τις digital πλατφόρμες, Spotify, Apple music, Κλπ.  Όσον αφορά τη φυσική μορφή του Album, μπορεί φυσικά να επικοινωνήσει με την ίδια τη μπάντα, ή να απευθυνθεί στα καταστήματα Public, όπως επίσης και στα καταστήματα Musicland και Nephilim στη Θεσσσαλονίκη. Επίσης να αναφέρουμε και τη συνεργασία μας με τη Στέλλα Γουλινούδη και την Access In Music, η οποία είναι συνυπεύθυνη σε θέματα Management και Booking.

 

Rock Overdose: Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη, ο τελευταίος λόγος δικός σας.

 

Synthetic: Ευχαριστούμε πολύ το Rock Overdose για την ευκαιρία που μας δίνει να παρουσιάσουμε τους Synthetic μέσα απ’αυτό. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο για την στήριξή του και ανυπομονούμε να τα πούμε σύντομα από κοντά σε κάποιο show στην Ελλάδα. Μέχρι τότε, Stay Heavy!

 

Comments