To CHANIA ROCK FESTIVAL 2020 προ των πυλών – Συνέντευξη με την διοργανωτική ομάδα!

 

 

To CHANIA ROCK FESTIVAL 2020, είναι προ των πυλών και το RockOverdose είχε την ευκαιρία να μιλήσει με την διοργανωτική ομάδα του φεστιβάλ, Νίκο Αθηναίο και Γιάννη Αναστασάκη, σχετικά με την φετινή διοργάνωση - η οποία όπως όλες οι εκδηλώσεις πλέον θα διεξαχθεί υπό διαφορετικές συνθήκες αλλά με το ίδιο πάθος και όρεξη για διασκέδαση με  τη μουσική που αγαπάμε!


 

 

RockOverdose: Chania Rock Festival 2020! Τα καταφέρατε και φέτος παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω covid να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ. Θα είχε ενδιαφέρον από πλευράς διοργάνωσης να μας πείτε πως ήταν για εσάς αυτή η εμπειρία με τις αναβολές των συναυλιών, τις ακυρώσεις.... Πως τα καταφέρατε;

 

Chania Rock Festival : Όπως όλοι περιμέναμε. Για μήνες. Να δούμε που θα καταλήξει αυτή η κατάσταση, ποια θα είναι η δυναμική της κοινωνίας, ποιοι θα είναι οι περιορισμοί, ποιες θα είναι οι δικές μας αντοχές και δυνατότητές, με τι συγκροτήματα θα πορευτούμε, σε τι χώρο, ποια ημερομηνία. Δεκάδες ερωτήσεις έψαχναν απαντήσεις και μια μέρα απλά τις βρήκαν όλες μαζί … γιατί απλά αποφασίσαμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει 2020 χωρίς Chania Rock Festival!

Έχουμε αντέξει Capital Controls, εκλογές πάνω στο festival, μεγάλα events την ίδια ημερομηνία με εμάς, πιστεύουμε θα αντέξουμε και έναν ιό! Θα τον βάλουμε στην συλλογή μας «We survived it all!», χαχαχαχα!

 

RockOverdose: Το φετινό line up αποτελείται από μπάντες που θα παίξουν πρώτη φορά στο Chania Rock Festival, αλλά και από δύο κρητικές μπάντες. Μίλησε μας λίγο για τις μπάντες αυτές...


Chania Rock Festival : Είναι οι καλύτερες!!! Χαχαχαχαχα – Ok δε θα πούμε τα κλασσικά για τις μπάντες μας αλλά η αλήθεια είναι ότι φτιάξαμε  ένα πακέτο φωτιά. Οι Nightstalker έχουν να παίξουν σε μας από το 2011 και είναι μπάντα τοτέμ του συγκεκριμένου ήχου. Τα λόγια είναι περιττά. Οι Naxatras για πρώτη φορά σε μας, σαφέστατα μιλάμε για το «next big thing coming» ενώ οι Θραξ Πανκc που μας έρχονται επίσης για πρώτη φορά στο CRF μας έχουν στην πρίζα να δούμε και να ακούσουμε αυτό το «Κουλτούρα και Σεπουλτούρα» πράγμα . Όσον αφορά τις κρητικές μπάντες Motiff & DriveBlind ήμασταν πολύ επιλεκτικοί και όσον αφορά την ποιότητα αλλά και όσον αφορά το μουσικό τους ύφος. Θεωρούμε ότι κουμπώνουν τέλεια και με χαρά τους δίνουμε χώρο και χρόνο να δείξουν τη δουλειά τους στηρίζοντας όπως πάντα την τοπική σκηνή.

 

 

RockOverdose: Φέτος οι συνθήκες στο φεστιβάλ θα είναι ιδιαίτερα πρωτόγνωρες με τα μέτρα αποστάσεων, αντισηπτικά κλπ Πιστεύετε θα καταφέρει ο κόσμος να τα τηρήσει; Πως θα μπορέσει να διασκεδάσει ο κόσμος υπό τέτοιες συνθήκες;

Chania Rock Festival : Ας μην κοροϊδευόμαστε, η rock μουσική δεν είναι όπερα. Δεν έχουμε συνηθίσει να καθόμαστε σε μία αναπαυτική πολυθρόνα κοιτάζοντας τους καλλιτέχνες. Συμμετέχουμε στην σκηνική τους παρουσία, τραγουδάμε τους στίχους τους, ιδρώνουμε μαζί τους, καλλιτέχνες και κοινό γίνονται ένα. Φέτος θα πρέπει να αλλάξουν λίγο τα πράγματα. Θα μπορούμε να τραγουδάμε και να νιώθουμε τις νότες, από την θέση του ο καθένας. Η μουσική είναι η αγάπη μας, αλλά αγάπη χωρίς υγεία είναι δώρο άδωρο. Θεωρούμε ότι τίποτα δεν είναι εύκολο την πρώτη φορά, αλλά ελπίζουμε ότι θα είναι και η τελευταία! Και ναι, πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα τηρήσει τα μέτρα γιατί είναι για το καλό όλων μας!

Έχοντας βιώσει ως διοργανωτική ομάδα την αγωνία του αν θα πραγματοποιηθούν τελικά οι συναυλίες και τα festival, καταλαβαίνουμε και τους άλλους διοργανωτές που βρίσκονται στην θέση μας, αλλά και τους καλλιτέχνες. Η καλή έξωθεν μαρτυρία του δικού μας Festival θα κάνει την δική τους ζωή ευκολότερη! Οι ζωντανές εμφανίσεις πρέπει να συνεχιστούν και είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι σε αυτό.

 

 

RockOverdose: Ο τουρισμός της χώρας πόσο μάλλον σε ένα τόσο τουριστικό μέρος όπως η Κρήτη κ τα Χανιά ειδικά, έχει πληγεί από την πανδημία. Το φεστιβάλ σίγουρα βοηθά τόσα χρόνια στην προσέλκυση επισκεπτών όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά κ από το εξωτερικό. Φέτος πως πάει η προπώληση;

Chania Rock Festival : Πολύ καλά αναλογικά της κατάστασης και με δεδομένο την απουσία -για πρώτη φορά από το 2011 – ξένων συγκροτημάτων. Βάσει των στοιχείων μας βλέπουμε ότι θα έχουμε κόσμο από όλη την Ελλάδα και από πολλές χώρες του εξωτερικού. Μην ξεχνάμε ότι  η  όλη κατάσταση βοήθησε στο να έχουμε ένα εξαιρετικά χαμηλού κόστους εισιτήριο για τον κόσμο που τόσο έχει πληγεί φέτος.

 

 

 

 

 

 

 

RockOverdose: Ένα μήνυμα προς τον κόσμο που θα επιλέξει το Chania Rock Festival φέτος κ μια ευχή για του χρόνου.

 

Chania Rock Festival : Η rock μουσική επιστρέφει στα Χανιά και την Κρήτη! Σας περιμένουμε σε ένα διαφορετικό Chania Rock Festival που θα μείνει αξέχαστο, για τους σωστούς λόγους!
Για του χρόνου ευχόμαστε σε όλους Υγεία, το ύψιστο αγαθό. Και βέβαια διακοπές στα Χανιά για να βιώσουν την μοναδική εμπειρία του Chania Rock Festival 2021!

 

 

RockOverdose: Οι Sisters Of Mercy που ήταν να παίξουν φέτος θα έρθουν στο μέλλον;

Chania Rock Festival : Οι Sisters of Mercy δεν ακυρώθηκαν, αναβλήθηκαν για το 2021! Η Αγγλία βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και δεν θα ήταν λογικό για εμάς και για το συγκρότημα να ρισκάρουμε την ομαλή διεξαγωγή του Festival.

Το 2021, που ελπίζουμε οι συνθήκες να είναι πια καλύτερες, οι Sisters of Mercy θα εμφανιστούν στο κοινό των Χανίων! Άλλωστε ήταν  εντυπωσιακή η αντίδραση του κοινού της Κρήτης στην ανακοίνωση του ονόματός τους και δεν θα μπορούσαμε να το στερήσουμε από κανέναν. Υπάρχουν βέβαια στα σκαριά συμφωνίες με εξίσου διάσημα συγκροτήματα, περιμένουμε όμως το πέρας του φετινού φεστιβάλ για να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις!

RockOverdose: Πως πιστεύετε θα εξελιχθεί το μέλλον των συναυλιών κ εκδηλώσεων;

Chania Rock Festival : Tα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όπως έχει περαστεί μέχρι τώρα ή όπως ελπίζουμε όλοι μας ίσως. Νομίζουμε ότι το 2021 θα έχει τις δυσκολίες του. Χρειάζεται υπομονή!

 

Ευχαριστούμε πολύ!

 

 

 

 

Πληροφορίες: Chania Rock Festival
Ο αριθμός των εισιτηρίων θα είναι περιορισμένος, όπως επιβάλλουν οι κανόνες ασφαλείας.
Εισιτήρια:
➤Χανιά: AVALON, BARFLY, EΛΛΗ, ΜΑΜΟUTH, RIDE, ROCK SUGAR
➤Ρέθυμνο: CHAPLIN’S
➤Ηράκλειο: ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ROUTE 66
➤Online: Εισιτήρια
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ
Φοιτητές / Άνεργοι / ΑΜΕΑ: 8 ευρώ
Παιδιά μέχρι 6 ετών: Δωρεάν

Εισιτήρια:
chania rock festival tickets

Comments