TOM ARAYA (Slayer): Χάος προκάλεσε με ανάρτηση του στο Instagram!

Ένα φιάσκο αποδείχθηκε η τελευταία ανάρτηση του Tom Araya στον λογαριασμό των Slayer στο Instagram, καθώς αφορούσε μια από τις πιο δυσάρεστες – για πολλούς – σημερινές πραγματικότητες: τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump. Αρχικά, ο τραγουδιστής δημοσίευσε τη φωτογραφία, επειδή, όπως δήλωσε αργότερα, τη θεώρησε «αστεία».

 

Το χάος ξέσπασε την επόμενη ημέρα, όταν ο Araya διαπίστωσε πως η φωτογραφία δεν υπήρχε πλέον στον λογαριασμό. Είτε την αφαίρεσε κάποιο άλλο μέλος του συγκροτήματος είτε το ίδιο το Instagram λόγω αναφορών από χρήστες δεν έγινε γνωστό. Ο Araya, όμως, αποφάσισε να την ξανα-αναρτήσει, προσθέτοντας μάλιστα και την ακόλουθη λεζάντα.

 

«Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτή η φωτογραφία αναρτήθηκε από μένα, τον Tom Araya, στις 20/01 επειδή τη βρήκα αστεία… Έμεινα έκπληκτος από τα σχόλια στη φωτογραφία – κάποια θετικά, κάποια αρνητικά – και το πιο εκπληκτικό είναι πως σε 2 ώρες είχε μαζέψει 10000 like… Ωστόσο, ποτέ μου δε θα είχα φανταστεί πως υπήρχαν τόσες πολλές ‘χιονονιφάδες’ που θα σχολίαζαν για τη δυσαρέσκεια τους κατά του νέου προέδρου. Σας αρέσει, δε σας αρέσει, είναι ο νέος πρόεδρος… Ξύπνησα την επόμενη μέρα και ανακάλυψα ότι κάποιος είχε σβήσει την ανάρτηση… Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί;»

 

https://www.instagram.com/p/BPqUjICAi8d/

 

Τον περασμένο Νοέμβριο, η λέξη “snowflake” (στα ελληνικά χιονονιφάδα) είχε χρησιμοποιηθεί ειρωνικά από την σύμβουλο του Donald Trump, Kellyanne Conway, όταν εκείνη αναφέρθηκε στους διαδηλωτές κατά του Trump. «Απλά συμπεριφερόμαστε στους εφήβους και στη γενιά του 2000 λες και είναι πολύτιμες χιονονιφάδες», είχε δηλώσει εκείνη. Έκτοτε, η λέξη χρησιμοποιείται συνήθως κατά των φιλελεύθερων, με την έννοια κάποιου υπερβολικά ευαίσθητου που δεν μπορεί να διαχειριστεί τις γνώμες που διαφέρουν από την δική του.

 

Αγνοώντας ότι η κατάσταση ήταν ήδη τεταμένη, ο Araya μετέβη στα σχόλια, όπου και έγραψε πως «κάποιοι από εσάς το καταλαβαίνουν και προφανώς κάποιοι όχι. Όπως είπα στην ανάρτηση θεώρησα την εικόνα αστεία». Παράλληλα, όμως, έκανε και ένα πρόσθετο σχόλιο, αναφερόμενος στον νέο Αντιπρόεδρο Mike Pence, ο οποίος «θα μετατρέψει τα φρούτα σε λαχανικά».

 

 

Πολλοί εξέλαβαν το σχόλιο ως αναφορά στο conversion therapy, την απάνθρωπη  ‘θεραπεία’ στην οποία υποβάλλονται άνθρωποι διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού για να ‘ξαναγίνουν φυσιολογικοί’. Αρκετοί έσπευσαν, λοιπόν, να σχολιάσουν αρνητικά κατά του Araya, ο οποίος απάντησε λέγοντας «ευχαριστώ σε όλους όσους σχολίασαν, [και] ευχαριστώ για τη διαφώτιση… Έτσι ξεκινούν τα ψευδή νέα, ούτε μια φορά είπα πως υποστηρίζω τον Trump… Και λαμβάνοντας υπόψη πως μιλώ για το συγκρότημα που αδικείτε... Η εικόνα έκανε ακριβώς αυτό που περίμενα ότι θα έκανε… Τσάτισε αρκετούς από εσάς».

 

Απευθυνόμενοι στο Rolling Stone, το συγκρότημα δήλωσε πως, «όπως επιβεβαίωσε ο Tom, αυτή ήταν δική του ανάρτηση. Είναι κάτι που το συγκρότημα δε θα είχε αναρτήσει, εφόσον είχε ερωτηθεί, και [η συγκεκριμένη εικόνα] δεν έχει καμία θέση σε σελίδα των Slayer στα κοινωνικά δίκτυα. Όλοι έχουμε τις προσωπικές μας απόψεις, κάποιες από τις οποίες έχουμε δημοσιοποιήσει στο παρελθόν. Ωστόσο, οι Slayer ουδέποτε στήριξαν κάποιο πολιτικό κόμμα ή υποψήφιο, και προτίθενται να παραμένει η στάση τους ως έχει».

 

Παρόλο που κάποια από τα λεγόμενα του Araya είναι αμφιλεγόμενα, μάλλον τα σχόλια που ακολούθησαν δείχνουν πως όντως ίσως ζούμε στην εποχή της πολιτικής ορθότητας. Αναμφίβολα, αποδεικνύουν πως ο Trump είναι ένας από τους λιγότερο δημοφιλείς προέδρους των ΗΠΑ. Μακάρι το συγκρότημα να βγει αλώβητο από όλη αυτή την κατάσταση!

Comments