Tyla Campbell (PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS) στο Rock Overdose:”Μας αρέσει πάντα να παίζουμε στους τρελούς Έλληνες οπαδούς μας”.

 

Στα πλαίσια της πρόσφατης κυκλοφορίας του καινούργιου album των Ουαλών  Hard Rockers/Metallers PHIL CAMPBELL AND THE BASDARD SONS “We’re The Bastards”, το Rock Overdose και ο Χρήστος Δούκας είχαν μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον μπασίστα της μπάντας Tyla Campbell.

 

Ας δούμε τι μας είπε….

 

 

 

Rock Overdose: Καλώς όρισες στο Rock Overdose, Tyla. Πραγματικά ευχαρίστηση μου να μιλώ μαζί σου σήμερα.

 

Tyla Campbell: Σας ευχαριστώ πολύ και δική μου χαρά.

 

 

Rock Overdose: Λοιπόν, είστε ήδη κι εσείς σε lockdown. Περίεργες στιγμές ξανά, έτσι δεν είναι;

 

Tyla Campbell: Είναι πράγματι περίεργες στιγμές, αν και έχω ζήσει σαν να είναι μόνιμο το lockdown, από τον Μάρτιο, μερικώς το έχω συνηθίσει τώρα, αλλά δεν βλέπω την ώρα που θα μπορώ να επιστρέψω στις ζωντανές εμφανίσεις! Νομίζω ότι έχω “τερματίσει” το Netflix!

 

 

Rock Overdose: Οι Phil Campbell και οι Bastard Sons, γννωρίζουμε ότι περνούν τεράστιο χρόνο στο δρόμο, οπότε αυτό πρέπει να ήταν καταστροφικό για όλους σας, όσον αφορά όλα τα σχέδιά σας για φέτος.

 

Tyla Campbell: Ναι, δυστυχώς, όλες οι συναυλίες μας για αυτό το έτος έχουν αναβληθεί για τον επόμενο, έτσι οι ζωντανές εμφανίσεις μας πέρασαν για τον επόμενο χρόνο, καθώς αυτή η χρονιά θα μπορούσε να ήταν η πιο φουλ και γεμάτη χρονιά. Συνήθως είμαστε πολύ απασχολημένοι σαν μπάντα στο δρόμο, αλλά τουλάχιστον φέτος ήμασταν απασχολημένοι στο να γράφουμε και να ηχογραφούμε το νέο άλμπουμ, έτσι ήταν κάτι που είχαμε να μας απασχολεί.

 

 

 

Rock Overdose: Μιλώντας για το άλμπουμ, φαίνεται ότι συνεχίζει από το σημείο όπου σταμάτησε το προηγούμενο άλμπουμ και έτσι ναι, φαίνεται μια φυσική συνέχεια. Αλλά πες μου λίγο, για το πώς δημιουργήθηκε.

 

Tyla Campbell: Είχαμε μερικές ιδέες riff από τα soundcheck από περιοδείες πέρυσι, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του άλμπουμ, γράφτηκε σε πρόβες τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. Όμως καθώς πλησίαζε ο Μάρτιος φαινόταν πολύ πιθανό ότι θα πραγματοποιηθεί κάποιο lockdown. Ευτυχώς είχαμε πρόσβαση στο δικό μας στούντιο ηχογράφησης, οπότε καταφέραμε να ηχογραφήσουμε το άλμπουμ κατά τη διάρκεια του lockdown, αλλά μόνο 2 ή 3 άτομα μπορούσαν να είναι στο στούντιο ταυτόχρονα λόγω κοινωνικής απόστασης, οπότε η διαδικασία ήταν ελαφρώς διαφορετική.

 

 

Rock Overdose: Ο Todd έκανε εξαιρετική δουλειά στην παραγωγή και προφανώς δεν είχατε τον Romesh που δημιούργησε το πρώτο άλμπουμ. Ποιος ήταν ο λόγος πίσω από αυτό; Έχει να κάνει με το lockdown;

 

Tyla Campbell: Ξέρω ότι για το πρώτο άλμπουμ ο Τοντ ήθελε απλώς να απολαύσει τη διαδικασία ηχογράφησης ως καλλιτέχνης, αντί να έχει τόσο μεγάλη πίεση όπως είναι όταν είσαι και παραγωγός συνάμα. Όλοι έχουμε ηχογραφήσει με τον Romesh τα προηγούμενα χρόνια και έκανε φανταστική δουλειά, αλλά νομίζω ότι για τον νούμερο 2 άλμπουμ, ο Todd ήθελε να το κάνει, να είναι δηλαδή και παραγωγός,  ειδικά μετά την επιτυχία του σόλο άλμπουμ του Phil, όπου ο Todd έκανε την παραγωγή και ο Soren Anderson την μίξη και το μάστερινγκ, έτσι λοιπόν είχε νόημα το να επιστρέψουμε με την ίδια ομάδα και για αυτό το άλμπουμ.

 

 

Rock Overdose: Ο Φιλ έχει γενικώς περιοδεύσει για χρόνια, κάνοντας αυτές τις μεγάλες ευρωπαϊκές περιοδείες και ταξιδεύοντας παντού, κι εσείς αυτό κάνετε αδιάκοπα; Πώς είναι το να ταξιδεύεις με την οικογένεια όλη την ώρα;

 

Tyla Campbell: Πάντα λέω ότι το να είσαι σε μια μπάντα, είναι σαν να είσαι σε μια οικογένεια ούτως ή άλλως. Σίγουρα υπάρχουν μερικές διαφωνίες σε διάφορες στιγμές, αλλά πάντοτε επιλύονται. Υποθέτω ότι το αστείο είναι, ότι ο Φιλ έπρεπε να συνηθίσει να ταξιδεύει σε λιγότερο ακριβά τουριστικά λεωφορεία και ξενοδοχεία, ενώ οι υπόλοιποι έχουμε συνηθίσει να περιοδεύουμε σε φορτηγά με τις άλλες μπάντες μας και να κοιμόμαστε σε πατώματα φίλων αντί για ξενοδοχεία, οπότε το να περιοδεύεις έτσι πλέον, είναι τεράστια αναβάθμιση για όλους τους υπόλοιπους!

 

 

Rock Overdose: Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους φανς σας;

 

Tyla Campbell: Μας αρέσει πάντα να παίζουμε στους τρελούς Έλληνες οπαδούς μας και να τσακίζουμε τα δάχτυλά μας γι’ αυτούς. Μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό το επόμενο έτος αν όλα επανέλθουν στην κανονικότητα.

 

 

Rock Overdose: Σχεδιάζετε τίποτα διαδικτυακό για την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ;

 

Tyla Campbell: Ο Phil έχει ήδη αναλάβει, για την σελίδα Instagram των ενισχυτών Marshall, μια συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων. Επίσης ανεβάσαμε μια ειδική ζωντανή συναυλία lockdown που ηχογραφήσαμε, έτσι είναι σαν μια μίνι συναυλία που ετοιμάσαμε κι έτσι ελπίζουμε ότι οι θαυμαστές μας θα το απολαύσουν!

 

 

Rock Overdose: Ευχαριστώ, Tyla. Ήταν χαρά μου να συνομιλήσω μαζί σου.

 

Tyla Campbell: Εγώ ευχαριστώ.

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Συνέντευξη-Μετάφραση: Χρήστος Δούκας

 

 

Comments