Udo Dirkschneider (U.D.O.) στο Rock Overdose: “Φανταστικό το ελληνικό κοινό, σας περιμένουν σπουδαία κομμάτια των U.D.O.”

To Rock Overdose και ο Zήσης Πετκανάς φιλοξένησαν την αυθεντική φωνή των Accept και U.D.O., τον κύριο Udo Dirkschneider για μια κουβέντα για όλους και για όλα με φόντο τις συναυλίες του στη χώρα μας. Απολαύστε τον:

 

 

 

Rock Overdose: Γειά σου Udo, καλωσόρισες στο Rock Overdose, στην Ελλάδα! Πως είσαι;

 

U.D.O.: Λοιπόν, είμαι καλά! Ευχαριστώ πολύ! Όλα είναι μια χαρά.

 

 

Rock Overdose: Ωραία! Λοιπόν, θα επισκεφθείς την Ελλάδα για δύο αποκλειστικές ζωντανές παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη στις 30 Μαρτίου και στην Αθήνα στις 31 Μαρτίου. Τι θα πρέπει να περιμένουν οι Έλληνες οπαδοί;

 

U.D.O.: Λοιπόν, μπορούν να περιμένουν να παίξουμε μόνο τραγούδια των U.D.O. και αυτό που θα κάνουμε είναι μια καλή μίξη παλαιού και νέου υλικού. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα παντού και νομίζω ότι θα είναι καλό και στην Ελλάδα.

 

 

Rock Overdose: Οπότε, θα παρουσιάσεις και υλικό από το “Steelfactory” (2018), σωστά;

 

U.D.O.: Ασφαλώς! Θα παίξουμε 5 περίπου κομμάτια από τον νέο δίσκο.

 

 

Rock Overdose: Αλλά δεν θα παίξεις κάτι από Accept;

 

U.D.O.: Όχι, νομίζω ότι είναι πλέον καιρός να επιστρέψουμε στους U.D.O.. Θέλω να πω, μετά από 3 χρόνια που έκανα 300 εμφανίσεις - μόνο με Αccept τραγούδια - δεν θέλω να παίξω τραγούδια των Accept πια. Έχω επίσης μια ισχυρή ιστορία με τους U.D.O.. Εάν θέλετε να ακούσετε κάποια τραγούδια των Accept, παρακαλώ πηγαίνετε στους Accept, εξακολουθούν να υπάρχουν. Ίσως μια μέρα, αν δεν υπάρχουν πια Accept και εξακολουθώ να περιοδεύω και να φτιάχνω άλμπουμ, τότε θα υπάρχει η πιθανότητα - ίσως - να ξαναπαίξω κάποια τραγούδια των Accept.

 

 

Rock Overdose: Σωστά! 16 studio albums μέχρι τώρα, είναι όντως πολλά. Κάποια σκέψη για κάτι νέο?

 

U.D.O.: Νέο; Ω, έλα τώρα! Ας πούμε ότι πιστεύω ότι θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε για το νέο στην αρχή του επόμενου έτους. Εξαρτάται από το πόσες περιοδείες έρχονται. Πρέπει να κάνουμε πολλά ευρωπαϊκά show - πρέπει να κάνουμε πολλά φεστιβάλ το καλοκαίρι. Στη συνέχεια, υπάρχουν και άλλες συναυλίες στη Νότια Αμερική, την Ασία, την Αμερική, τον Καναδά ... Οπότε, δεν ξέρω. Αλλά ας πούμε ότι το επόμενο έτος σίγουρα θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε στο νέο άλμπουμ.

 

 

Rock Overdose: Αν έπρεπε να διαλέξεις τον αγαπημένο σου δίσκο, ποιος θα ήταν;

 

U.D.O.: Από τους U.D.O; Σίγουρα, το τελευταίο είναι πάντα το αγαπημένο. Λοιπόν, προσωπικά, ένα πολύ σημαντικό άλμπουμ είναι το "Faceless World" (1990). Ξέρεις, κάναμε μερικά πράγματα με διαφορετικό τρόπο και, για μένα, είναι το άλμπουμ με τα περισσότερα μαθήματα για τον εαυτό μας.

 

Rock Overdose: Τώρα, θα ήθελες να μας παρουσιάσεις τη μπάντα, τους άλλους μουσικούς που θα παίξουν δίπλα σου;

 

U.D.O.: Ναι! Ο Tilen Hudrap είναι στο μπάσο. Είναι από τη Σλοβενία και έχει κάνει πράγματα με Pestilence και Vicious Rumors και έπαιξε για λίγο στους Testament. Στη συνέχεια, έχουμε ένα νέο κιθαρίστα από τη Γερμανία που ονομάζεται Dee Dammers. Ο γιος μου [Sven Dirkschneider] είναι πλέον πάνω από τρία χρόνια στο συγκρότημα ως ντράμερ και ο Andrey Smirnov είναι - φέτος, κλείνει επτά χρόνια - ο παλαιότερος. Εννοώ, είμαι πραγματικά χαρούμενος με αυτή τη σύνθεση! Όλα λειτουργούν πολύ καλά. Ελπίζω ότι αυτή η σύνθεση θα παραμείνει αρκετό καιρό. Είχα πάντα ένα πρόβλημα με την επιλογή κιθαριστών, αλλά τώρα με αυτούς τους τύπους νομίζω ότι είμαι τυχερός.

 

 

Rock Overdose: Θα ήθελες να μας πεις τις αναμνήσεις σου από την Ελλάδα μέχρι τώρα;

 

U.D.O.: Ω, η Ελλάδα είναι πάντα φανταστική! Φανταστικό πλήθος, πάντα συναρπαστικό και τρελαμένο. Είναι μια πραγματικότητα αυτό! Είναι πάντα πολύ διασκεδαστικό να παίζεις στην Ελλάδα! Ελπίζω τα πράγματα να είναι τα ίδια και τώρα που θα έρθουμε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

 

 

Rock Overdose: Αυτό είναι υπέροχο! Ανυπομονούμε! Θα ήθελες να μας περιγράψεις με λίγα λόγια το τι σκέφτεσαι για το metal σήμερα;

 

U.D.O.: Το metal είναι σαν ... Λοιπόν, μπορώ να πω μόνο για αυτό το είδος του metal ... Θέλω να πω, έρχεται από την καρδιά ... Για μένα, είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι τα τραγούδια που μπορείς να τραγουδήσεις ... Για μένα, αυτό περιγράφει το heavy metal.

 

 

Rock Overdose: Θα ήθελες να αποκαλύψεις οποιεσδήποτε άλλες επικείμενες ειδήσεις μέσω αυτής της συνέντευξης;

 

U.D.O.: Λοιπόν, φέτος περιοδεύουμε πολύ, έτσι ... Θα τελειώσουμε στις αρχές Απριλίου. Στα μέσα Απριλίου, πηγαίνουμε στο Ισραήλ και στη συνέχεια κάνουμε πολλά καλοκαιρινά φεστιβάλ. Στη συνέχεια, θα συνεχίσουμε να περιοδεύουμε μέχρι το τέλος του έτους στη Νότια Αμερική, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία. Αυτό σημαίνει ότι όλος ο χρόνος θα είναι γεμάτος περιηγήσεις και, στη συνέχεια, θα δούμε τι θα συμβεί το επόμενο έτος. Σίγουρα, θα αρχίσουμε να δουλεύουμε στο νέο U.D.O. άλμπουμ. Έτσι, έχουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα.

 

 

Rock Overdose: Θες να αφήσεις ένα μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς;

 

U.D.O.: Πάντα διασκεδάζω στην Ελλάδα. Πολλοί ενθουσιώδεις οπαδοί και, ναι, ανυπομονώ να κάνω τις συναυλίες μου εκεί. Ελπίζω ότι πολλοί άνθρωποι θα έρθουν.

 

 

Rock Overdose: Σε ευχαριστώ πολύ για αυτή τη συνέντευξη! Ελπίζω να σε γνωρίσω στην συναυλία της Θεσσαλονίκης.

 

U.D.O.: OK! Θα τα πούμε εκεί! Bye-bye!

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Συνέντευξη: Zήσης Πετκανάς

 

Απομαγνητοφώνηση: Στέργιος Γκουτσίδης

Comments