Ανταπόκριση: Villagers Of Ioannina City @ Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη (17/9/2021)

Γίνεται μια ακουστική εμφάνιση ενός συγκροτήματος να μεταδώσει ηλεκτρισμό στο κοινό; Av μιλάμε για τους Villagers Of Ioannina City όλα είναι δυνατά. Περίεργες οι μέρες που ζούμε. Γεμάτες αμφιβολία για το αύριο. Έχουμε γίνει καχύποπτοι, σκεπτικοί, περιμένοντας μια καλή συναυλία για να «πάρουμε πίσω» την προηγούμενη ζωή μας. Οι VIC δεν ήθελαν και δεν μπορούσαν να μείνουν άπραγοι, κοιτώντας το χρόνο να περνάει. Οργάνωσαν με μαεστρία μια σειρά εμφανίσεων ανά την Ελλάδα, ονομάζοντας την περιοδεία αυτή Revival Acoustic Tour 2021. Παρά την αναποδιά με το ατύχημα του ντράμερ τους και την αναβολή της συναυλίας στο Κατράκειο, εκείνη στο Θέατρο Πέτρας έγινε κανονικά.

Sold out σε ένα χώρο που προκαλεί δέος και ρομαντισμό, με τους βράχους να στέκουν επιβλητικοί και τον έναστρο ουρανό να αγκαλιάζει κοινό και μπάντα. Δέκα λεπτά μετά τις 9.30 και τα μέλη «πατάνε χώμα» μιας και δεν υπάρχει σκηνή. Παίρνουν θέσεις και το “Welcome” στρώνει χαλί για το “Age Of Aquarius”. Ο Αλέξης Καραμέτης, αλλαγμένος εμφανισιακά, είναι το ίδιο πειστικός στις ερμηνείες και το παίξιμό του, παρότι καθιστός. Ο φωτισμός έχει οργανωθεί για να δίνει άλλη μαγεία στα τραγούδια, τα οποία έχουν προβαριστεί για να μην χάνουν σε ένταση, παρόλο που είναι σχεδιασμένα και "σουλουπωμένα" για ακουστικές εκτελέσεις. Το παραδοσιακό στοιχείο παραμένει έντονο, το ίδιο και το ψυχεδελοstoner όταν οι VIC επιλέγουν συνθέσεις του “Riza”, ενώ στο “Age Of Aquarius” τονίζεται και το prog τους στοιχείο.

“Jiannim”, “Dance Of Night”, “Father Sun” είναι μεταξύ των πολλών επιτυχιών που επέλεξε το συγκρότημα να παρουσιάσει σε ένα, διψασμένο για συναυλίες, κοινό που είχε άψογη και κοσμιοτάτη συμπεριφορά καθόλη τη διάρκεια της συναυλίας, σεβόμενο τη χρήση μάσκας και το ότι ήταν υποχρεωτικό να είναι άπαντες καθήμενοι. Συμμετείχε βέβαια ενεργά, τραγουδώντας και χειροκροτώντας, κερδίζοντας τις συνεχόμενες ευχαριστίες του Καραμέτη για την υποστήριξη. Μέχρι τις 11.30 βρέθηκε η μπάντα συνεχόμενα στη χωμάτινη σκηνή, μέχρι να γίνει ένα μικρό διάλλειμα και να ακολουθήσει το encore.

Ξεκίνημα με “Ti Kako” και στο Θέατρο Πέτρας αρχίζει όντως να γίνεται ο κακός χαμός. Ένας χαμός που θα κορυφωθεί στο “Zvara”, το τελευταίο κομμάτι της βραδιάς που κυριολεκτικά θα σηκώσει το κοινό στο πόδι, μιας και όλοι είναι όρθιοι, τραγουδούν και προσπαθούν να χορέψουν. Έτσι έκλεισε μια εμφάνιση, όπου οι Villagers Of Ioannina City έγιναν ξανά έντονα πειραματικοί, χωρίς να απωλέσουν ούτε στιγμή εκείνο το παραδοσιακό στοιχείο που φέρνουν από την Ήπειρο. Απέδειξαν ότι δεν χρειάζεται να έχεις ηλεκτρικές κιθάρες για να είσαι rock, oύτε να είναι στο τέρμα οι ενισχυτές για να ηλεκτριστεί το κοινό. Αρκεί η ψυχή και από δαύτη έχουν μπόλικη αυτοί οι τύποι.

Setlist:

 1. Welcome
 2. Age of Aquarius
 3. Nova
 4. Echoes
 5. Jiannim
 6. Skaros
 7. Dance of Night
 8. Aris (Sikonomai Polla Proi)
 9. Millennium Blues
 10. Father Sun
 11. For the Innocent

Encore:

 1. Ti Kako
 2. Zvara

Για το RockOverdose,

Μιχάλης Τσολάκος, Χριστίνα Κατσαρού

 Φωτογραφίες: Θάνος Κατσιφέρης

 

Comments