WEEDPECKER στο Rock Overdose: ‘ Το να παίζουμε ζωντανά μπροστά σε κόσμο είναι εκπληκτικό, είναι σαν ναρκωτικό.’

Οι Weedpecker είναι μία νέα ψυχεδελική stoner μπάντα από την Βαρσοβία της Πολωνίας η οποία ξεκίνησε να παίζει το 2011 και από τότε έχουν κυκλοφορήσει δύο υπέροχα albums. Αν αγαπάτε αυτό το είδος της μουσικής θα πρέπει να τους τσεκάρετε αμέσως. Το Rock Overdose είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Wyro ( κιθάρα, φωνή), ο οποίος μας είπε αρκετά πράγματα για τη μπάντα του.

Rock Overdose: Γεια σου Wyro και καλως ήρθες στο Rock Overdose.

Wyro: Cool thanks!

WEEDPECKER 1

Rock overdose: Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για την μπάντα, πώς γνωριστήκατε και αρχίσατε να παίζετε μαζί;

Wyro: Άρχισα το συγκρότημα το 2011 με τον μικρότερο αδελφό μου Bartek. Ήταν απλά ένα παιδί τότε, αλλά οι δεξιότητες του στη κιθάρα ήταν πολύ πέρα από ό, τι τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας μου θα μπορούσαν να κάνουν. Προσπαθούσαμε να βρούμε έναν ντράμερ, περίπου για έξι μήνες - τελικά ο Falon, ο οποίος έπαιζε στους Belzebong εκείνο τον καιρό, επικοινώνησε μαζί μας. Εμείς του στείλαμε τα demo μας και κανονίσαμε πρόβα σε μηδενικό χρόνο, τα πράγματα ενεργοποιήθηκαν επί τόπου και ήμασταν σε μια μπάντα μαζί, έτσι απλά. Ο κουνιάδος μου , ο Αδάμ, ο οποίος έπαιζε επίσης σε μια σειρά από μπάντες της Βαρσοβίας, ήταν να ενταχθεί στη μπάντα ως μπασίστας, αλλά τα σχέδια δεν λειτούργησαν. Ηχογραφήσαμε ένα νέο demo με τον Falon και αρχίσαμε να ψάχνουμε για τον μπασίστα. Έτσι συναντήσαμε τον Jose, έναν ισπανό που ζούσε ήδη στη Βαρσοβία για αρκετά χρόνια. Είχε εμπειρία παίζοντας σε extreme metal μπάντες, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Μας άρεσε από την πρώτη μέρα, και νομίζω ότι το συναίσθημα ήταν αμοιβαίο. Αυτή είναι βασικά η ιστορία για το πώς στήθηκε το line-up για το πρώτο μας άλμπουμ. Ο Jose αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Mroku - κιθαρίστας των Dopelord και καλός μας φίλος.

WEEDPECKER 2

Rock Overdose: Ποιος σκέφτηκε την ιδέα για το όνομα της μπάντας;

Wyro: Το όνομα του συγκροτήματος υποτίθεται ότι θα ήταν κάτι ενδιάμεσο μεταξύ ενός δρυοκολάπτη (woodpecker) και (weed) “χόρτο” , όπως ένα πουλί που χτυπά δυνατά με το ράμφος του το χόρτο, καταλαβαίνεις; Αργότερα μάθαμε ότι στις ΗΠΑ η αργκό του “pecker” πάει για "πέος" . Αρκετές φορές θα συναντιόμασταν απέναντι σε σχόλια του τύπου "μάγκες τί στον π*ύτσο , αυτό είναι ένα άρρωστο όνομα! ". Τι να πω, υποθέτω ότι είναι ένα κλασσικό είδος παρεξήγησης ενός pothead στοουνερά !

Rock Overdose: Πως θα περιγράφατε τον ήχο σας;

Wyro: Fat, dirty, psycho dreamy

Rock Overdose: Ποιες είναι οι κύριες επιρροές σας;

Wyro: Rush, Black Sabbath, Colour Haze, Elder, Causa Sui, Goatsnake και πολλά του psychodelic είδους όπως Pond, Wand, Temples, Ty Segall, Tame Impala.

Rock Overdose: Έχετε κυκλοφορήσει δύο full length άλμπουμ, τα οποία ήταν τέλεια. Πως ήταν η εμπειρία της ηχογράφησης;

Wyro: Πολύ διαφορετικά θα έλεγα. Το πρώτο μας άλμπουμ το ηχογραφήσαμε σε ένα μικρό δωμάτιο πρόβας που είχαμε ενοικιάσει εκείνη την στιγμή, με βοήθεια από τον φίλο μας Adam Ziółkowski. Ήταν πραγματικά δύσκολο δεν είχαμε πολλά εργαλεία για να επιλέξουμε και ο ήχος επίσης δεν ήταν αρκετά καλός. Το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να προσπαθήσουμε να γράψουμε καλά τραγούδια ώστε να καλύψουμε την έλλειψη ποιότητας του ήχου. Για το δεύτερο άλμπουμ είχαμε ήδη κάποια χρήματα στην άκρη έτσι ώστε να έχουμε ένα πραγματικό στούντιο έτσι επιλέξαμε το Satanic Audio. Δεν χρειάζεται να πω ότι η η άνεση ήταν πολύ ανώτερη από ό, τι είχαμε ξαναζήσει. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι και οι δύο ηχογραφήσεις μας δίδαξαν πολλά και ελπίζουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την γνώση όσο θα συνθέτουμε και θα ηχογραφούμε το τρίτο μας άλμπουμ.

WEEDPECKER 3

Rock Overdose: Έχετε καθόλου σχέδια για να ηχογραφήσετε καινούριο άλμπουμ ή είναι ακόμα νωρίς από το τελευταίο;

Wyro: Ελπίζουμε να ηχογραφήσουμε το τρίτο μας άλμπουμ αυτό το φθινόπωρο.

Rock Overdose: Τι απολαμβάνετε περισσότερο να γράφετε μουσική ή να περιοδεύετε;

Wyro: Καλά, δεν είμαστε σε αυτό το σημείο που μπορούμε να ταξιδεύουμε και να παίζουμε σε όλο τον κόσμο, αλλά ακόμα και έτσι, το να παίζεις μπροστά σε κόσμο είναι εκπληκτικό, είναι σαν ναρκωτικό, σου φανερώνονται μέρη τα οποία δεν περίμενες να υπάρχουν εξαρχής. Στα studio sessions είναι πιο συχνά ένα είδος blood-and-tears αλλά μου αρέσει ακόμα. Θα το προτιμούσα από οποιαδήποτε άλλη δουλειά.

Rock Overdose: Ποια είναι τα σχέδια σας για το 2016;

Wyro: Σχεδιάζουμε ένα tour με τους φίλους μας από Dopelord, ελπίζουμε να ανακοινώσουμε σύντομα ημερομηνίες. Κάποια καλοκαιρινά φεστιβάλ είναι στην ατζέντα μας επίσης, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να πω περισσότερα αυτή την στιγμή. Και έπειτα υπάρχει το studio προφανώς που ανέφερα προηγουμένως που σχεδιάζουμε να κλείσουμε για αυτό το φθινόπωρο.

Rock Overdose: Οι Weedpecker δεν έχουν παίζει ποτέ live στην Ελλάδα. Υπάρχει περίπτωση να σας δούμε σύντομα εδώ;

Wyro: Ναι, αυτή τη στιγμή συζητάμε τις λεπτομέρειες για την πρώτη μας συναυλία στην Ελλάδα.

Rock Overdose: Σε ευχαριστώ για την συνέντευξη, εύχομαι ο,τι καλύτερο. Έχεις κάποιο μήνυμα για τους fans;

Wyro: Peace Brothers & Sisters.

 

Για το Rock Overdose
Μαρία Αριτζή

Comments