Woodify Art: Φανταστικές Metal πυρογραφίες σε ξύλο από τον Ντίνο Σερασίδη!

 O Ντίνος Σερασίδης  παρουσιάζει την εκπληκτική τέχνη της πυρογραφιας σε ξύλο με metal θεματολογία στο Rock Overdose!

 

 

Το Woodify Art ασχολείται κυρίως με την δημιουργία πυρογραφίας αλλά και με άλλα πράγματα σχετικά με την ξυλεία.  Υπάρχει από τα τέλη Οκτωβρίου σε Facebook και Instagram.

links επικοινωνίας woodify art

Instragram : https://www.instagram.com/woodifyartgr/

facebok : https://www.facebook.com/WoodifyArt

e-mail: [email protected]

 

 

Διαβάστε παρακάτω τι είπε στο περιοδικό μας ο καλλιτέχνης:

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα Ντίνο. Αλήθεια ποιά είναι η απήχηση της πυρογραφίας στην Ελλάδα;

Καλησπέρα. Η πυρογραφία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα όμως είναι αρκετά ψηλά στο εξωτερικό.
Παρόλο το σύντομο χρονικό διάστημα όμως, υπάρχει αρκετή απήχησή για κάτι τόσο "άγνωστο". Επίσης μια πυρογραφία του Woodify Art πήρε την πρώτη θέση σε διαγωνισμό ανάμεσα σε περισσότερες από 100 συμμετοχές.

 

 

Rock Overdose: Πως μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος που ενδιαφέρεται για τη δουλειά σου και που μπορεί να δει κάποια δείγματα;

Στις σελίδες μου στο facebook και στο instagram, όπου  ανεβάζω σχεδόν ότι φτιάχνω σε φωτογραφίες μα και σε βίντεο πολλές φορές και εκεί δέχομαι και παραγγελίες και φυσικά συνεννοούμαι με τον πελάτη για τυχόν τροποποίησή της εικόνας και για το τελικό αποτέλεσμα. Μπορεί φυσικά να επικοινωνήσει μαζί μου και στο mail [email protected]

 

 

 

Rock Overdose: Ποιά είναι η κύρια θεματολογία με την οποία ασχολείσαι και από που εμπνέεσαι τα θέματα που επιλέγεις;

Κύρια θεματολόγια σε αυτά που κάνω είναι η μουσική to gaming και ο αθλητισμός χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν γίνονται άλλα σχέδια.
Λογότυπα, εξώφυλλα συγκροτημάτων μέχρι προσωπογραφίες.
Άλλες φορές οι εικόνες βρίσκονται έτοιμες στο ίντερνετ ως ασπρόμαυρες και σκετσαρισμένες πολλές φορές όμως είναι εικόνες-φωτογραφίες με χρώμα που επεξεργάζομαι εγώ στον υπολογιστή ώστε να γίνουν αρκετά πιο σκετσαρισμένες και μονόχρωμες πράγμα που συνήθως συμβαίνει περισσότερο με τις κανονικές φωτογραφίες.

 

 

 

Rock Overdose: Περιέγραψε μας την όλη διαδικασία της πυρογραφίας.

Είναι σαν να "ζωγραφίζεις" επάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια χρησιμοποιώντας πυρογράφο, δηλαδή ένα ηλεκτρικό εργαλείο του οποίου η ακίδα θερμαίνετε με το ρεύμα. Φυσικά όλο αυτό θέλει μια προετοιμασία όπως για παράδειγμα η επιλογή του ξύλου.
Υπάρχουν σκληρά και μαλακά ξύλα που καίγονται δυσκολότερα και ευκολότερα αντίστοιχα. Επίσης χρειάζεται και επεξεργασία στο ξύλο πριν καν αρχίσουμε να το σχεδιάζουμε. Σωστό τρίψιμο και καθαρισμός της επιφάνειας του ξύλου ώστε να γίνει αρκετά λεία και χωρίς γρατζουνιές.

 

 

Ένα στάδιο ακόμα είναι η αποτύπωση του σχεδίου πάνω στο ξύλο. Μπορεί να γίνει με αρκετούς τρόπους, εγώ συνήθως δουλεύω με τον πιο παραδοσιακό. Εκτύπωση του σχεδίου το όποιο πατάω πάνω στο ξύλο με καρμπόν σίγα σίγα. Κατά κύριο λόγο προτιμώ αυτή την τεχνική γιατί μπορώ να κάνω και κάποιες τροποποιήσεις στην τελική εικόνα παρόλα αυτά είναι πολύ χρονοβόρο.

Αφού τελειώσω με αυτό μετά αρχίζω να καίω το ξύλο. Υπάρχουν αρκετές τεχνικές όπως υπάρχουν και διαφορετικοί τύποι πυρογράφου οι όποιοι επηρεάζουν τον τρόπο δημιουργίας. Και φυσικά πάντα τα περνάω με βερνίκι όχι μόνο για την ομορφιά αλλά φυσικά και για την προστασία.

 

 

Rock Overdose: Να είσαι καλά Ντίνο, πραγματικά η τέχνη της πυρογραφίας είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον. Σε ευχαριστοούμε που μας την παρουσιάσες μέσω του Rock Overdose!

Ευχαριστώ Ζήση για τη φιλοξενεία και χαίρομαι που μου δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσω τη δουλειά μου μέσα από το περιοδικό σας!

 

 

 

 

 

Comments