Ανταπόκριση: New Long Fest – Day 2 @ Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Ν.Μάκρης (16/07/2016)

Το Σαββατοκύριακο αυτό μας πέρασε ευχάριστα, καθώς διεξήχθη για μια ακόμη χρονιά, το New Long Fest. Το φετινό τριήμερο οργανώθηκε έτσι ώστε να μας ξεσηκώσει για Νέα Μάκρη και πολύ μουσική. Απολαύσαμε τα συγκροτήματα από κοντά, στα πλαίσια του φεστιβάλ, σε μεγάλη δόση μουσικών κυμάτων.

 

Η πρώτη μέρα #1 περιλάμβανε Yellow Devil Sauce, Mass Infection, Karma Violens, Womb of Maggots, Foray Between Ocean, Obzerv, Embrace the Paradox, In Search of Atlantis και Chronoboros. Οι εντυπώσεις ήταν θετικές - αναμενόμενο - και ο κόσμος μαζεμένος.

 

Η δεύτερη μέρα #2 πληρούσε με Poem, Universe217, Cyanna Mercury, we.own.the.sky, Still Falling, Free Fall, Omega Monolith, Madleaf και The Curf.
Η ώρα 17:30 και το line-up ξεκινάει. Στη σκηνή ανεβαίνουν οι The Curf, οι οποίοι αντικατέστησαν τους Hearth. Ανοίγουν το φεστιβάλ μεταδίδοντας το stoner κλίμα που χρειαζόταν. Έξι κομμάτια για να "ζεσταθούμε", εκ των οποίων τα δύο παίχτηκαν λίγο διαφορετικά από παλαιότερα. Αναμένουμε νέο υλικό.

Setlist:

Pages*

Intro

NineSix

Own The Throne*

Moto Curf

Rainy Day In Heaven και αφήνουν τη σκηνή για να πάρουν τη σκυτάλη οι Madleaf.
Συστηνόμαστε σχεδόν με τα μισά κομμάτια, του πρόσφατου σε κυκλοφορία, "House of Lust". Η ζέστη να χτυπάει κόκκινο και το "Burn" να παίζει, σε rock διάθεση. Μια ικανοποιητική εμφάνιση θα λέγαμε για αρχή.

Setlist:

Αngel Eyes

Hit 'n' Run

Under My Head Sinners

White Shark

Burn
House of Lust

 

Ήδη μας μυρίζουν τα σουβλάκια, αριστερά της σκηνής, που μας ετοιμάζουν τα παιδιά (μπράβο). Merch έχουν στηθεί λίγο παρά πέρα και σιγά σιγά, μαζευόμαστε. Η δυάδα Omega Monolith με τις instrumental δημιουργίες τους μας καθηλώνουν, απολαμβάνοντας και το τελευταίο λεπτό. Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Το πρώτο part αποτελούσε καινούριο υλικό, ενώ μετά παίρνουμε γεύση από "Fungus".

Setlist:

Pt.1 New*

Pt.2 The Time Has Come

 

Το ύφος αλλάζει σε death metal με Free Fall Band, ανεβαίνει η ένταση με κομμάτια από το "Cul-De-Sac" στα ηχεία και ερχόμαστε πιο κοντά της σκηνής. Επαρκής ο χρόνος της εμφάνισης τους, ενώ η σκηνική παρουσία, μέτρια, συνολικά.

Setlist:

The Worn Out Act Of Tolerance

All Hopes Collapsed

Mortals Sing To Gods

Foodchain
Infinite Violence Capacity

Life Deprived

Behold The Truth

 

Στη συνέχεια, σε σκληρά κύματα, η ατμόσφαιρα μεταβαίνει πιο τεχνική στους Still Falling. Η εμφάνιση τους μας κούνησε λίγο από τις θέσεις μας, καθώς το συναίσθημα μεταδόθηκε από τους ίδιους στο κοινό. Για μια στιγμή τα φωνητικά μένουν στην άκρη και λαμβάνουν θέση μπάσο και κιθάρα σε "The Trial".

Setlist:

Mercury

The Red Giant

Bosatsu

Illussion of Possession

The Trial

Flood
Free of Avidya

 

We.own.the.sky και έτσι καθόμαστε αναπαυτικά, πίνουμε τη μπύρα μας και χαλαρώνουμε συνεπαρμένοι από τις μελωδίες τους. Ξαφνικά έγινε αυτό το, ξέρετε, που σταματάει ο χρόνος και μένεις στη στιγμή. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Setlist:

Transmissions of Static

Parasitic

Raindrops And Oceans

Muzzle

Penny For Your Thought

 

Με κάποιες καθυστερήσεις μεταξύ των συγκροτημάτων, σειρά παίρνουν οι Cyanna Mercury. Με αυτή τους την εμφάνιση κατάφεραν να μας μεθύσουν (και δεν έφταιγε η μπύρα πριν) στο παγανιστικό. Ντέφι και κέφι, η μπάντα ήταν εντυπωσιακά ξεχωριστή για τη βραδιά. Πρέπει να γίναμε χίλια άτομα, ε;

Setlist:

Blues For Zilla

Horse Dark As Night

The Lunatic

The Four Horsemen

I Am Cannibal

San Quentin

Ode To The Absent Father

Dirty Things

 

Η ώρα φθάνει και για τους Universe217 στη σκηνή. Αργόσυρτο, έντονο, βαρύ, doom. Οι Universe έχουν τον δικό τους τρόπο, κινούνται στη δική τους διάσταση, είναι μοναδικοί. Η Τάνια αφήνει το μικρόφωνο να πέσει, χαμηλά στα χέρια της και τραγουδάει χωρίς αυτό, ανατριχίλα. Μας έδειξαν το ταλέντο τους για μια ακόμη φορά.

Setlist:
Mouth
Counting Hours
Rest Here
Undone
Ease
Here Comes
She
Change / Its not the same/Swallow

 

Τέλος, οι Poem ταίριαξαν, εύκολα, την ακουστική μορφή με το progressive. Φωνητικά, έγχορδα, πλήκτρα και κιτ ενώθηκαν μεταξύ τους και μεταξύ μας. Εξαιρετικός ήχος αλλά και ατμόσφαιρα για  τον κόσμο που έμεινε παρά το περασμένο της ώρας.

Setlist:

Passive Observer

Fragments

The End Justifies The Means

Bound Insanity

Weakness

Desire

 

Η τρίτη μέρα #3 και τελευταία μέρα επιφύλασσε Despite Everything, Wish Upon A Star, Maplerun, Sun, Rain In Life, The Locals, Insect Radio, 10Code και Breath After Coma. Εδώ είμαστε.

Ευχαριστούμε και φέτος, τη διοργάνωση και τις μπάντες, για τις στιγμές.

Τα λέμε ξανά του χρόνου, εκεί.

 

 

 
Για το RockOverdose,

Μαίρη Παπαδοπούλου

Comments

css.php