Ανταπόκριση: OZRIC TENTACLES, Naxatras, Silas & Saski @Fuzz Club, Αθήνα (19/04/2024)


 

Ούτε η έντονη βροχή, ούτε οι πολλές διαφορετικές συναυλίες της ημέρας απέτρεψαν τον κόσμο από το να μαζευτεί από νωρίς έξω από το Fuzz

Το να σέβεσαι τον κόσμο με ένα λογικού ύψους εισιτήριο και ένα συμπαγές line-up πρέπει πάντα να επιβραβεύεται.

 

Ξεκινάμε βάση timetable κι αυτό πάντα θετικό είναι.

 

Βγάλε τον κιθαρίστα και τον μπασίστα από τους Ozric Tentacles και έχεις τους Silas & Saski.

 

Ψυχεδελικό folk rock με μία αεικίνητη τραγουδίστρια, πότε να παίζει φλάουτο, πότε κιθάρα και πότε να χορεύει. Εντυπωσιακή και η μάσκα που φόρεσε σε συνδυασμό με τα οπτικά που έπαιζαν στον προτζέκτορα από την αρχή.

 

Ο πληκτράς των Ozric έπαιζε κιθάρα εδώ με μεγάλη άνεση. 

Χορταστικό για support 45´ πρόγραμμα με πολύ ενδιαφέρουσες psych ιδέες και διασκευή του One Love του Bob Marley στα Ιταλικά.

Ιδανικό άνοιγμα για τη βραδιά.

  

 

Σειρά με συνέπεια στο πρόγραμμα της βραδιάς έχουν οι δικοί μας instrumental psychedelic ήρωες από τη Θεσσαλονίκη, Naxatras.

 

Τους έχω δει 3 φορές, από τότε που ήταν 3 άτομα στην σκηνή. 

5 πλέον, με πλήκτρα και κρουστά και εντυπωσιακό video wall με ψυχεδελικές προβολές, είναι πιο φορμαρισμένοι από ποτέ. 

 

Στις 22:56 μας παρουσίασαν ένα νέο κομμάτι από τον επερχόμενο δίσκο που θα ηχογραφηθεί τον επόμενο μήνα. Άκουσα ήχους πνευστών για πρώτη φορά. 

 

Το βάρος της εμφάνισης έπεσε φυσικά στο νέο δίσκο, IV, με τα Omega Madness και Journey to Narahmon να έχουν ήδη αγαπηθεί από τον κόσμο. 

 

Τα πλήκτρα στην αρχή έδιναν πιο διακριτικά εφέ και όσο περνούσε η ώρα γέμιζαν τον ήχο ακόμη και στις παλαιότερες συνθέσεις.  Waves & I Am the Beyonder δε θα μπορούσαν να λείψουν σε μια εξαιρετική από την αρχή εμφάνιση με τον κόσμο να χειροκροτεί θερμά μετά από κάθε κομμάτι.

 

22:48 αποχώρησαν.

  

Εμφανίστηκε μια ειδοποίηση πως απαγορεύεται το κάπνισμα και επικράτησε ένα σιγανό γέλιο από τον κόσμο. 

 

 23:10 τα φώτα έσβησαν και το διάστημα φάνηκε στο video wall.

 

Η μπάντα πήρε θέσεις, έβαλε μπρος το διαστημόπλοιο και το ταξίδι υπό τους ορχηστρικούς ψυχεδελικούς ήχους ξεκίνησε. 

Θα θέλαμε την κιθάρα λίγο πιο δυνατά.

 

Ψυχεδελικό, progressive, space, με στοιχεία από ηλεκτρονική μουσική ροκ. Τρομερό δέσιμο από το σχήμα που παρά τις πολλές αλλαγές στο line up -μόλις ένα μέλος παραμένει από το αρχικό σχήμα-, υπηρετούσαν τον ήχο της μπάντας πιστά.

 

Ένα τέταρτο αργότερα μας συστήθηκαν και συνέχισαν σε ακόμη πιο up-tempo ρυθμούς. Η τραγουδίστρια των Silas & Saski έκανε την εμφάνιση της παίζοντας φλάουτο.

 

Στον προτζέκτορα φάνηκε ο λωτός, προμηνύοντας πως θα ακούσουμε συνθέσεις από το πρόσφατο Lotus Unfolding.

 

Ο κόσμος ανταποκρινόταν πιο θερμά στις πιο heavy συνθέσεις. Χαμόγελα από την μπάντα όταν το κοινό καταλάβαινε πιο κομμάτι θα μπει ακούγοντας μόνο την εισαγωγή.

 

Let’s bring the sunshine up” μας είπε ο Ed Wynne, κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος και μας έβαλε στο Sunscape.

 

Όλο το φάσμα της ψυχεδέλειας διδάχτηκε απλόχερα στο κατάμεστο Fuzz, από rock, σε techno, σε progressive, ακόμη και reggae.

 

00:36 αποχωρούν και επιστρέφουν στιγμιαία υπό τις φωνές του κόσμου. 

Sploosh! και Kick Muck μας άφησαν κυριολεκτικά με το στόμα ανοιχτό. 

 

Τα πλοκάμια κερδίζουν το στοίχημα των αλλαγών στο lineup. Τα νέα μέλη προσδίδουν τα δέοντα τόσο στις νέες συνθέσεις με τις δικές τους επιρροές, όσο και σε ενέργεια και τεχνική στην απόδοση των παλιών κομματιών στην σκηνή. 

Η μπάντα παίζει ορχηστρική ψυχεδελική μουσική με ένα τελείως δικό της τρόπο που συνεχώς εξελίσσεται και δύσκολα μπορεί να αναπαραχθεί. Λίγοι θα κατάφερναν να αποδώσουν κάτι τέτοιο ζωντανά αλλά οι Ozric Tentacles το έκαναν αψεγάδιαστα.

 

Για το RockOverdose,

Νίκος Χήναρης

Φωτογραφίες:Μιχάλης Παναγιώτου

 


Comments