Σαν σήμερα (23/7) γεννήθηκε ο αδικοχαμένος ντράμερ NICK MENZA (Megadeth)

Ο Αμερικανός ντράμερ, Nick Menza γεννήθηκε στη Γερμανία και ήταν γιος του Don Menza, ενός σημαντικού ενορχηστρωτή και συνθέτη της jazz καθώς και φημισμένου σαξοφωνίστα. Χάρη στον πατέρα του είχε την ευκαιρία να περάσει αρκετό χρόνο πλάι σε θρυλικούς μουσικούς, όπως οι Buddy Rich, Steve Gadd και Jack DeJohnette. Ο Menza, ξεκίνησε να παίζει τύμπανα από τα δύο του χρόνια, ηλικία κατά την οποία έδωσε την πρώτη του συναυλία κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος μιας συναυλίας. Συγκεκριμένα κάποιος τον έβαλε μπροστά στα κιτ του Αμερικανού ντράμερ της jazz, Jack DeJohnette και εκείνος ξεκίνησε να παίζει.

Την επαγγελματική του καριέρα την ξεκίνησε στα 18 του, στην μπάντα Rhoads με τους οποίους κυκλοφόρησε στην Ευρώπη ένα άλμπουμ. Συνέχισε παίζοντας περιστασιακά σε διάφορους καλλιτέχνες, ποικίλα είδη, από R&B, ως funk και heavy metal, μέχρι τη στιγμή που έπεσε στην αντίληψη του ντράμερ των Megadeth, Chuck Behler που  τον προσέλαβε ως τεχνικό του. Το 1989 που οι Megadeth χρειάστηκαν ντράμερ, ο Mustaine του ζήτησε να μπει στην μπάντα. Έχοντας αντικαταστήσει τον Behler όποτε χρειάστηκε και με την πρώτη του ζωντανή εμφάνιση με την μπάντα να έχει γίνει από το 1988, ο Menza ενσωματώθηκε επίσημα στους Megadeth το 1990, για τις ηχογραφήσεις του “Rust in Peace”. Για τα επόμενα χρόνια το όνομά του συνδέθηκε με τη χρυσή εποχή του συγκροτήματος. Δέκα χρόνια αργότερα, ενώ η μπάντα βρισκόταν σε περιοδεία για το “Cryptic Writings”, ο ντράμερ είχε πρόβλημα με το γόνατό του, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαγνώστηκε με καλοήθη όγκο που έπρεπε να αφαιρεθεί. Έτσι οι Megadeth, προκειμένου να μην ακυρώσουν εμφανίσεις, προσέλαβαν προσωρινά τον Jimmy DeGrasso. Όταν ήρθε ο καιρός για το επόμενο άλμπουμ, ο Menza δεν ειδοποιήθηκε για συνεργασία και ο DeGrasso έγινε ο επίσημος ντράμερ τους.

Μετά την αποχώρησή του, ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στο άλμπουμ “Menza: Life After Deth”, με τον κιθαρίστα Anthony Gallo, τον μπασίστα Jason Levin, και κιθαρίστα τον Ty Longley. Σχεδίαζαν να το κυκλοφορήσουν το 2002 και να συνεχίσουν με περιοδεία. Με τον Longley όμως, να χάνει τη ζωή του από πυρκαγιά σε club και το Levin επίσης από καρδιακή ανεπάρκεια, τα σχέδια έμειναν στην άκρη. Ο Menza αν και συμμετείχε στο reunion των Megadeth το 2004, στη συνέχεια απολύθηκε και πάλι γιατί σύμφωνα με τον ηγέτη τους ήταν ανέτοιμος. Για τέσσερα χρόνια έγινε μέλος μιας μπάντας του Los Angeles, των Orphaned to Hatred.

Το 2007 είχε ένα σοβαρό ατύχημα με πριόνι από το οποίο κόντεψε να χάσει το χέρι του, γεγονός που τον κράτησε αρκετό καιρό μακριά από τα τύμπανα, μιας και έπρεπε να αναρρώσει μετά από χειρουργική επέμβαση που του έγινε και του τοποθετήθηκαν μεταλλικές πλάκες.

Η μπάντα με την οποία έπαιζε τον τελευταίο καιρό ήταν οι OHM στην οποία συμμετείχε και ο (επίσης πρώην μέλος τωνMegadeth) Chris Poland. Ο Nick έμελε να πεθάνει πάνω στη σκηνή την ώρα της συναυλίας με τους OHM στο The Baked Potato, καθώς τον πρόδωσε η καρδία του κατά τη διάρκεια του τρίτου κομματιού...

 

Comments

css.php