Ο πατέρας του Cliff Burton παίρνει το δικό του αντίτυπο του Metallica: Back To The Front! (Βίντεο)

 Το βιβλίο Metallica: Back To The Front, η ιστορία πίσω από τον κλασικό δίσκο των MetallicaMaster Of Puppets” (1986) και της επακόλουθης περιοδείας, θα είναι διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία και στο διαδίκτυο στις 13 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, στις 30 Αυγούστου, μια συλλεκτική έκδοση θα είναι διαθέσιμη στο Metallica.com και στο MoonriseMedia.net.

 

Στο βιβλίο αυτό εμπεριέχεται και μια συνέντευξη του Ray Burton, πατέρα του εκλιπόντος μπασίστα Cliff Burton που βρήκε τραγικό θάνατο σε αυτοκινητιστικό ατύχημα το Σεπτέμβριο 1986, κατά την Ευρωπαϊκή περιοδεία για το “Damage Inc.”.

metallicabackbooksample1

Οι Metallica δήλωσαν για το βιβλίο: «Πέρασαν πάνω από δύο χρόνια προετοιμασίας, [και] είμαστε κάτι παραπάνω από ευτυχισμένοι που θα το μοιραστούμε μαζί σας.

 

«Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη σας, συνεργαστήκαμε με τον καταξιωμένο και βραβευμένο συγγραφέα Matt Taylor και όλοι σας προσφερθήκατε να βοηθήσετε να ενώσουμε τα κομμάτια στέλνοντας μας φωτογραφίες, βίντεο, ιστορίες και αναμνηστικά. Βρεθήκαμε σε αποθήκες, σοφίτες και υπόγεια για να γεμίσουμε το βιβλίο με εκατοντάδες αδημοσίευτες φωτογραφίες από τα προσωπικά μας αρχεία και συμμετείχαμε ενεργά σε κάθε βήμα προκειμένου να σας προσφέρουμε ολόκληρη την ιστορία».

metallicabackbooksample2

Πρόσθεσαν: «Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους ήταν κομμάτι της ιστορίας μας εκείνη την περίοδο, που συνεργάστηκαν με τον Matt, συμπεριλαμβανομένων του παραγωγού Flemming Rasmussen και του υπεύθυνου για τη μίξη Michael Wagener. Επιπλέον, ο Matt εντόπισε όλο το προσωπικό της περιοδείας, καθώς και τον John Marshall και μέλη των συγκροτημάτων που περιόδευσαν μαζί μας τότε, τους Anthrax και τους Armored Saint. Ο ατζέντης μας, οι χορηγοί και οι υπεύθυνοι της περιοδείας, ο Cliff Burnstein και ο Peter Mensch, ήταν πολύ γενναιόδωροι όσον αφορά στο χρόνο και τις αναμνήσεις τους. Ο κιθαρίστας Jim Martin και ο drummer Mike Bordin των Faith No More, και ο Brian Tatler των Diamond Head μίλησαν με τον Matt για τις μνήμες τους από εκείνες τις τρελές εποχές. Φυσικά, εσείς, οι οπαδοί που παραβρεθήκατε σε εκείνες τις εμφανίσεις μας δώσατε μια εκπληκτική εικόνα των αναμνήσεων και των εμπειριών σας. Τέλος, είναι τιμή μας που ο Ray, πατέρας του Cliff Burton, βρέθηκε μαζί μας για μια εκτενή συνέντευξη.

 

«Ενόσω συνεχίζουμε να γιορτάζουμε τα 30 χρόνια του “Master Of Puppets”, χάριν της κυκλοφορίας του βιβλίου συνεργαστήκαμε με την ESP Guitars  δίνοντας στα Fifth Members [μέλη του φαν κλαμπ των Metallica] την ευκαιρία να κερδίσουν μια εξαιρετικά συλλεκτική κιθάρα “Master Of Puppets”.»

metallicabackbooksample3

Σχετικά τις remastered εκδοχές του “Master Of Puppets”, το συγκρότημα δήλωσε ότι τις δουλεύει ακόμα. «Καθώς ψάχνουμε στα αρχεία, βρίσκουμε ολοένα και περισσότερη μουσική, και βίντεο, ώστε να σας δώσουμε μια ακόμα μεγαλύτερη, πιο κατανοητή, ψαγμένη εκδοχή του δίσκου. Όπως πάντα, η ιστοσελίδα μας είναι το μέρος για περισσότερες πληροφορίες που τυχόν έχουμε».

metallicabackbooksample4 metallicabackbooksample5

Το “Master Of Puppets” κυκλοφόρησε στις 24 Φεβρουαρίου 1986 και ήταν ο πρώτος δίσκος που κυκλοφόρησαν οι Metallica, αφού υπέγραψαν συμβόλαιο με την Elektra Records. Πολλοί οπαδοί του συγκροτήματος τον θεωρούν τον τελειότερο δίσκο που έχουν συνθέσει έως τώρα οι Metallica, γεγονός με το οποίο μάλλον συμφωνούν κι οι ίδιοι καθώς συμπεριέλαβαν ολόκληρο τον δίσκο στις εμφανίσεις τους στην Ευρώπη το 2006.

 

 

 

 

 

Comments

css.php