Par Sundstrom ( SABATON ) στο Rock Overdose: “ Στην Ελλάδα έχουμε φαντάστικο κοινό και σας ευχαριστούμε για την στήριξη”

Με μεγάλη μας χαρά, σας παρουσιάζουμε την συνέντευξη που έδωσε ο  Par Sundstrom, μπασίστας των Sabaton, στο Rock Overdose και τον Σωτηρέλη Κωνσταντίνο! Δείτε τι δήλωσε.

 

Rock Overdose: Καλησπέρα Par, πως πηγαίνουν τα πράγματα για τους Sabaton, αυτή τη περίοδο;

 

Par Sundstrom: Εξαιρετικά, περάσαμε φανταστικές στιγμές. Τελείωσαν τα ευρωπαικά show και σύντομα θα επισκεφτούμε την Αμερική για περιοδεία!

 

Rock Overdose: Κυκλοφορήσατε τη νέα σας δισκογραφική δουλειά πρόσφατα το “The Last Stand”, ποιά τα συναισθήματα σου;

 

Par Sundstrom: Ευχάριστα συναισθήματα, στην αρχή είμασταν νευρικοί καθώς δεν γνωρίζαμε αν το νέο μας album θα έχει θετική απήχηση και χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για εμάς έτσι ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα του album. Λαμβάνουμε όμως τις κριτικές από τον τύπο και τους οπαδούς!

 

Rock Overdose: Τι κριτικές έχετε λάβει μέχρι στιγμής;

 

Par Sundstrom: Είναι εξαιρετικές οι κριτικές παγκοσμίως, κάποιοι οπαδοί είχαν αντιδράσει με τα 2 πρώτα singles που κυκλοφορήσαμε καθώς θεώρησαν πως ήταν κάτι διαφορετικό από την ταυτότητα των Sabaton. Ακούγοντας όμως όλο το album διαπίστωσαν πως η ταυτότητα των Sabaton είναι εκει μαζί με κάποια νέες ιδέες.

 

Rock Overdose: To album περιέχει το τραγούδι “Sparta”, ως φόρο τιμής στην Ελλάδα. Πως αποφασίσατε να γράψετε ένα τέτοιο κομμάτι;

 

Par Sundstrom: Είναι πάρα πολύ απλό, “It’s Their Last Stand” ( όπως τόνισε ) και πιστεύουμε πως είναι μια ενθουσιώδης ιστοριά.

 

Rock Overdose: Είναι η δεύτερη φορά που γράφετε ένα τραγούδι για την Ελλάδα, σας αρέσει η ιστορία μας;

 

Par Sundstrom: Υπάρχουν πάρα πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες στην Ελλάδα, από τα αρχαία χρόνια εως τα νεότερα. Πάντα η Ελλάδα είναι πηγή για συγγραφή κομματιών.

 

fgavcvv

 

Rock Overdose: Πριν λίγες μέρες παίξατε στην Κύπρο, μπορείς να μας πεις λιγα λόγια για το show;

 

Par Sundstrom: Η Κύπρος είναι ένα ωραίο μέρος να παίζεις live. Διαθέτει μια μικρή metal κοινότητα η οποία όμως είναι αρκετά ενεργή και αφοσιωμένη. Εχουμε παίξει στην Κύπρο αρκετές φορές ενώ κάποιες άλλες μπάντες δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι θα εμφανιστούν εκεί. Οι Sabaton πάντα θέλουν να παίζουν σε ενδιαφέροντα μέρη, ήταν ένα εξαιρετικό show!

 

Rock Overdose: Σε λίγους μήνες θα κάνετε μια super περιοδεία με Accept και Twilight Force και θα επισκευτείτε και την χώρα μας! Πρόκειται να δούμε ένα special show;

 

Par Sundstrom: Κάθε show των Sabaton θέλουμε να είναι special για τους οπαδούς. Οταν κάνεις περίπου 150 shows τη χρονιά, δεν μπορούν να είναι όλα το ίδιο αλλά θα είναι ένα εξαιρετικό show με την προσθήκη και των άλλων μπαντών, κανείς δεν θα μείνει παραπονεμένος.

par

Rock Overdose: Πριν λίγες μέρες ο Thobbe Eglund ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την μπάντα.  Ηταν κάτι αναμενόμενο ή έγινε ξαφνικά;

 

Par Sundstrom: Το σκεφτόταν αρκετό καιρό, η απόφαση του είναι σεβαστή, έπρεπε να ακολουθήσει αυτό που πρόσταζε η καρδιά του, είναι ένα μεγάλο βήμα για εκείνον!

 

14051649_10154453399794868_5765984987933154464_n

 

Rock Overdose: Ποιοί είναι οι λόγοι που οι Sabaton γνωρίζουν τεράστια επιτυχία;

 

Par Sundstrom: Πάρα πολλοί λόγοι, η μουσική είναι η καρδιά της μπάντας, χωρίς καλά τραγούδια δεν μπορείς να είσαι επιτυχημένος. Ποτέ δεν είχαμε την στήριξη μιας μεγάλης δισκογραφικής εταιρίας, ποτέ δεν είχαμε management, τα περισσότερα τα καταφέραμε μόνοι μας και είμαστε περήφανοι γι’αυτό. Πάντα θέλαμε να παίζουμε αρκετά shows και είμαι περήφανος για όλα όσα καταφέραμε. Δεν γίναμε επιτυχημένοι σε ένα βράδυ, 17 χρόνια σκληρής δουλειάς και εκατοντάδες shows μας έφεραν έδω που είμαστε σήμερα.

sabaton 1

Rock Overdose: Ποιά τα μελοντικά σχέδια των Sabaton;

 

Par Sundstrom: Θα περιοδεύσουμε στην Αμερική για 8 εβδομάδες  και ύστερα στην Ρωσία, έπειτα θα επιστρέψουμε στην Ευρώπη και εννοείται στην Ελλάδα για τα shows με τους Accept και Twilight Force!

 

Rock Overdose: Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου, τα τελευταία λόγια δικά σου!

 

Par Sundstrom: Είμαι ευτυχισμένος από τις θετικές ανταποκρίσεις για το νέο μας album, ανυπομονώ να βγω στην σκηνή και να παίζουμε το καινούργιο μας υλικό, στην Ελλάδα έχουμε ένα φανταστικό κοινό και σας ευχαριστούμε για την στήριξη!

 

 

Για το Rock Overdose,

 

Συνέντευξη: Σωτηρέλης Κωνσταντίνος

Μετάφραση: Παναγιώτης Κωνσταντής

Comments

css.php