25 χρόνια από την κυκλοφορία του “Smells Like Teen Spirit” των NIRVANA!

 Ο δίσκος "Nevermind" των Nirvana ήταν πρωτοποριακός και αποτελεί πλέον ορόσημο της μουσικής ιστορίας.

 Το "Smells Like Teen Spirit" αποτέλεσε το πρώτο single εκείνου του δίσκου και, πλέον, θεωρείται ένα κλασικό κομμάτι. Σήμερα, το τραγούδι που βοήθησε να καθιερωθεί το μεγάλο συγκρότημα κλείνει τα 25 χρόνια από την κυκλοφορία του. Αποτελεί ένα από εκείνα τα σπάνια τραγούδια που τραβούν την προσοχή και μένουν στη μνήμη όποιου τυχαίνει να τ' ακούσει.

 Ο Butch Vig, παραγωγός του "Nevermind", παρατήρησε στην Daily Beast πως ο δίσκος, εκτός του ότι ήταν σπουδαίος, κυκλοφόρησε και στην κατάλληλη συγκυρία. "Ήταν πραγματικά καλή η συγκυρία. Το να αντιλαμβάνεται κανείς τις συγκυρίες στην τέχνη είναι τόσο σημαντικό επειδή αποτελεί αντανάκλαση της κουλτούρας, και δεν προβλέπεται εύκολα", δήλωσε ο Vig.

 Οι Nirvana αποδείχθηκαν εν τέλει μεγαλύτεροι και σπουδαιότεροι από μία απλή απεικόνιση των αρχών της δεκαετίας του '90. 25 χρόνια μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού, και 22 χρόνια μετά την αυτοκτονία του frontman Kurt Cobain, οι Nirvana αποτελούν ακόμα σημαντικό κομμάτι της κουλτούρας και επηρεάζουν ακόμα μία πλειάδα καλλιτεχνών.

 

Comments

css.php