SEEK IRONY στο Rock Overdose: “Οι Seek Irony συνδυάζουν τo heavy rock & την ηλεκτρονική μουσική”

Με μεγάλη μας χαρά, σας παρουσιάζουμε την συνέντευξη που έδωσαν οι Seek Irony, μια Tech 'N' Roll μπάντα στο ενεργητικό της UDR Records, στο Rock Overdose και τον Σωτηρέλη Κωνσταντίνο. Η μπάντα μίλησε για το ντεπούτο της album "Tech 'N' Roll", για την συνεργασία με την UDR καθώς και για τον συνδιασμό του Hard Rock με την ηλεκτρονική μουσική. Απολαύστε τους!

 

 

Rock Overdose: Γεια σας! Καλώς ήρθατε στο Rock Overdose. Πως είναι τα πράγματα στη μπάντα αυτή την περίοδο;

 

Seek Irony: Γεια! Ευχαριστούμε που μας καλέσατε! Είναι υπέροχα. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την παγκόσμια κυκλοφορία του “Tech ‘N’ Roll”.

 

Rock Overdose: Το ντεπούτο σας album “Tech ‘N’ Roll”, αρχικά κυκλοφόρησε την περασμένη χρονιά αλλά υπογράψατε με την UDR Records τώρα και θα το κυκλοφορήσει εκείνη στις 30 Σεπτεμβρίου. Πως προέκυψε όλο αυτό;

 

Seek Irony: Αρχικά κυκλοφορήσαμε το “Tech ‘N’ Roll” μόνοι μας, στις αρχές του 2015, πριν υπογράψουμε. Έγινε ένα sold out release show εδώ στο Ώστιν, στο Τέξας, και είχαμε αρκετά κλεισμένα shows σε άλλες πόλεις στο Τέξας για να γιορτάσουμε την κυκλοφορία μας. Ύστερα, βγήκαμε σε tour σε αρκετές πολιτείες για να προωθήσουμε το άλμπουμ. Έτσι, η UDR ήρθε και μας είδε ζωνταντά το 2015 και λάτρεψαν το show μας. Τότε ήταν όταν η σχέση μας με την εταιρεία άρχισε. Λίγους μήνες αργότερα, μας έστειλαν την πρώτη τους προσφορά και διαπραγματευόμασταν τους όρους. Τότε, τον Ιανουάριο του 2016, κερδίσαμε το βραδείο για το καλύτερο άλμπουμ στην Βόρεια Αμερική στην κατηγορία των μπαντών χωρίς εταιρεία στα «The Nairma Awards» και η UDR τελικά μας προσέφερε  μια συμφωνία με όρους καλύτερους από αυτούς που ελπίζαμε.

 

Rock Overdose: Πώς αισθάνεστε που υπογράψατε στην UDR Records, και πώς για το άλμπουμ σας;

 

Seek Irony: Ο manager μας, Todd Singerman, βοήθησε πολύ για αυτήν την συμφωνία από την αρχή. Ήταν αυτός που είπε στην UDR να έρθει  να μας δει να παίζουμε ζωντανά. Επειδή ήταν manager των Motorhead, είχε μια χρόνια σχέση με την UDR και γι’ αυτό γνωρίζαμε ότι η UDR θα είναι ένα καλό σπίτι για μας. Ακόμη και κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσευων, γνωρίζαμε ότι θα βρούμε κάποιο τρόπο και οι δύο πλευρές γιατί και οι δύο θέλαμε πολύ να γίνει αυτή η συμφωνία. Όσον αφορά το άλμπουμ μας, θα αφήσω άλλους ανθρώπους να το κρίνουν. Αλλά μπορώ να σου πω ότι σημαίνει πολλά για εμάς, είναι η πρώτη μας μεγάλη δήλωση στον κόσμο, δουλεύαμε χρόνια πάνω σε αυτό, πήραμε μεγάλα ρίσκα με τις ζωές μας, διασχίσαμε τον Ατλαντικό για να το προωθήσουμε και είναι απίστευτο που το βλέπουμε επιτέλους να συμβαίνει.

 

14238341_10154103452774064_7478273671787174846_n

 

Rock Overdose: Ποια είναι η ανταπόκριση ως τώρα;

 

Seek Irony: Μέχρι στιγμής είναι εξαιρετική! Σαν καλλιτέχνηες, το κύριο πράγμα που ελπίζω είναι το να πετύχω στην δημιουργία του δικού μου, αυθεντικού ήχου και να εμπνεύσω άλλους καλλιτέχνες με την μουσική μου. Αυτό έκαναν σπουδαίοι καλλιτέχνες σε μένα και θα ήταν τιμή μου να το συνεχίσω αυτό και να εμπνεύσω νέους καλλιτέχνες στο μέλλον. Οι Seek Irony συνδυάζουν την heavy rock και την ηλεκτρονική μουσική και αυτό είναι μοναδικό. Ως τώρα, οι πολλές κριτικές που έχουν γίνει για το άλμπουμ μας, δείχνουν ότι το “Tech ‘N’ Roll” είναι αποδεκτό και ότι έχει δημιουργήσει κάτι μοναδικό.

 

Rock Overdose: Πώς προέκυψε αυτή η ιδέα με την ηλεκτρονικά σημεία;

 

Seek Irony: Έχοντας μεγαλώσει στην Ευρώπη (Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία), ο αδερφός μου και γω έχουμε επηρεαστεί  από την Αμερικανική Hard Rock και Metal μουσική. Ύστερα, μετακομίσαμε στο Ισραήλ και επηρεαστήκαμε πολύ από την Electronica Dance μουσική. Οπότε, ροκάραμε αλλά πηγαίναμε και σε rave parties και νιώθαμε ότι θέλουμε να συνδιάσουμε αυτά τα δύο. Ερωτευτήκαμε μπάντες όπως οι Prodigy, Daft Punk, Chemical bros., Pendulum, Rammstein, Nine Inch Nails, Rob Zombie, οι οποίοι κατά κάποιοο τρόπο συνδυάζουν την rock και την ηλεκτρονική μουσική με τον δικό τους τρόπο. Ήταν φυσικό για μας να ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο.

 

Rock Overdose: Ήταν δύσκολο να συνδυάσετε αυτά τα δύο είδη;

 

Seek Irony: Όταν το ξεκινήσαμε ήταν πολύ δύσκολο, ακόμη και τεχνικά ήταν δύσκολο γιατί οι υπολογιστές δεν ήταν όσο δυνατοί είανι τώρα και για έχεις καλούς ήχους έπρεπε να χρησιμοποιήσεις πολύ ακριβό αναλογικό εξοπλισμό και να δημιουργήσεις τα πάντα μόνος. Σήμερα, η τεχνολογία είναι προσβάσιμη στον καθένα και υπάρχουν τόσα πολλά samples. Για να συνδυάσεις αυτούς τους δύο κόσμους μαζί, πρέπει να μάθεις τον ήχο της κάθε μουσικής, την παραγωγή, τα όργανα, τα πάντα. Με όλα αυτά τα χρόνια εμπειρίας, σήμερα είναι πολύ πιο εύκολο και έρχεται πολύ φυσικά για μας.

 

Rock Overdose: Έχετε πολύ μοναδικό στυλ. Ποιες μπάντες σας έχουν επηρεάσει;

 

Seek Irony: Ευχαριστούμε! Αυτό είναι το καλύτερο κοπλιμέντο που θα μπορούσε κανείς να μας κάνει! Η λίστα είναι τεράστια! Αλλά εν συντομία, μεγαλώσαμε με τις τυπικές hard rock/metal μπάντες, όπως Metallica, Megadeth, Ozzy, Pantera κτλ. Ύστερα, αρχίσαμε να ακούμε πιο progressive πράγματα όπως Dream Theater, Faith No More, Tool, System Of A Down, Sevendust, Rob Zombie, Rammstein, Infected Mushroom, Muse, Prodigy, Pendulum, Skrillex, Deadmau5, The Qemist, Modestep και αρκετά άλλα πράγματα.

 

Rock Overdose: Έχετε πλάνα για νέο άλμπουμ;

 

Seek Irony: Γράφουμε ήδη και ηχογραφούμε το νέο άλμπουμ μας.

 

10308208_10152760702769064_6011398649142635905_n

 

Rock Overdose: Έχετε πλάνα για περιοδεία ώστε να προωθήσετε το άλμπουμ;

 

Seek Irony: Υπάρχουν πράγματα που συζητάμε αλλά δεν μπορώ να αποκαλύψω κάτι για την ώρα.

 

Rock Overdose: Ποια είναι τα όνειρα, οι στόχοι και οι προσδοκίες των Seek Irony;

 

Seek Irony: Στιχουργικά, ο στόχος μας είναι να ενώσουμε τους ανθρώπους, να τους προκαλέσουμε να αναρωτηθούν πράγματα, να βρουν την ειρωνεία. Μουσικά, στοχεύουμε στο να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να αγαπήσουν την μουσική, να σκεφτούν έξω από το σύνολο και να είναι αυθεντικοί καλλιτέχνες.

 

Rock Overdose: Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη. Ο τελευταίος λόγος δικός σου.

 

Seek Irony: Ευχαριστούμε πολύ! Θέλω να ευχαριστήσω τον Phil Anderson από τα Powersound Studios που μίξαρε το άλμπουμ μας και τον Maor Appelbaum για το master του άλμπουμ. Και οι 2 έκαναν εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας στην Ελλάδα! Ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε σύντομα στην χώρα σας για να παίξουμε. Μέχρι τότε, Tech ‘N’ Roll!

 

 

Για το Rock Overdose

Συνέντευξη-Μετάφραση  Κωνσταντίνος Σωτηρέλης

Comments

css.php