Ανταπόκριση: Northwind, Downtown Association, Troubleman, Blackstone Puppets @Eightball, Θεσσαλονίκη (2/6/2018)

Περίπου 3 μήνες μετά την τελευταία τους εμφάνιση στο Eightball και μια βδομάδα μετά την συναυλία τους στην Αθήνα στα πλαίσια του Up The Hammers, οι θρυλικοί Θεσσαλονικείς heavy metallers Northwind, έδωσαν ακόμη μια συναυλία στην γενέτειρά τους, έχοντας μαζί τους τους Downtown Association, Troubleman και Blackstone Puppets.

 

Οι πόρτες θεωρητικά θα άνοιγαν στις 19.30, όμως εν τέλει άνοιξαν στις 21.00, με τους Blackstone Puppets να βγαίνουν λίγο μετά, μπροστά σε λίγο κόσμο. Οι Blackstone Puppets είναι μια πενταμελή μπάντα με γυναικεία φωνητικά, που παίζει hard rock/rock 'n' roll. Αν και στην αρχή ήταν λίγο μαγκωμένοι πάνω στην σκηνή, όσο περνούσαν τα λεπτά χαλάρωναν και κινούνταν στην σκηνή με μεγαλύτερη άνεση. Πολύ ωραία φωνή από την τραγουδίστρια, η οποία προσπάθησε να ξεσηκώσει το κοινό, ενώ πολύ καλή σκηνική παρουσία είχαν και οι δύο κιθαρίστες, οι οποίοι έκαναν το show τους κατεβαίνοντας από την σκηνή για κάποια δευτερόλεπτα, παίζοντας ανάμεσα στο κοινό. Η συμβουλή μου είναι να δουλέψουν λίγο παραπάνω την σκηνική τους παρουσία ώστε να δεθούν περισσότερο.

 

Σειρά είχαν οι Troubleman, ένα νέο cover band από μέλη των Redrum με τον Blake των Jailcat στη φωνή. Όπως μας πληροφόρησε ο Blake, η μπάντα έκανε μόνο δύο πρόβες. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φάνηκε. Η χημεία υπήρχε, η εμπειρία φυσικά και υπήρχε, αφού μιλάμε για άτομα που βρίσκονται χρόνια στον χώρο,το χιούμορ υπήρχε, οπότε όλα κύλησαν πολύ όμορφα. Ακούσαμε διάφορες διασκευές, από Aerosmith μέχρι AC/DC και απολαύσαμε τον "Lyssa" να δίνει show παίζοντας τα solo των ιστορικών αυτών κομματιών. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι άλλο, όλοι περάσαμε καλά, κοινό και μπάντα.

 

Σειρά είχαν οι Downtown Association, γνωστοί στους κύκλους της πόλης μας. Πολύ ωραίοι και διασκεδαστικοί, μας παρουσίασαν παλιό και νέο υλικό και μας ζέσταναν για τα καλά εν όψει των Northwind. Πολύ καλός ήταν για ακόμη μια φορά ο Dean Mess, όχι μόνο φωνητικά αλλά και σκηνικά. Δεν σταμάτησε να τρέχει και να χτυπιέται πάνω στη σκηνή, όπως και ο ντράμερ της μπάντας, ο Τάσος, ο οποίος προφανώς δεν έτρεχε, αλλά το διασκέδαζε με την ψυχή του και περνούσε και σε μας την ενέργειά του.

 

Η ώρα των θρύλων έφτασε. Το κοινό, αν και λιγότερο από την προηγούμενη φορά, ήταν εξίσου καυλωμένο και ανυπομονούσε. Ό, τι κι αν πω για την μπάντα αυτή είναι λίγο. Τους λατρεύω και δεν θα το κρύψω. Ήταν πραγματικά τρομεροί. Καλύτεροι από την προηγούμενη φορά σε σκηνική παρουσία, πολύ πιο άνετοι και χαλαροί. Ιδιαίτερα ο Κώστας, ο οποίος δεν ήταν τόσο μαγκωμένος και φαίνεται να το διασκέδασε περισσότερο. Μη ξεχνάμε ότι τότε ήταν το πρώτο τους live μετά από 9 χρόνια. Από την άλλη, ο κ. Δούλαμης ήταν τρομερός, τόσο παικτικά, όσο και σκηνικά. Μη ξεχνάμε ότι κάποτε ήταν ο τραγουδιστής της μπάντας, οπότε το να "παίξει" με το κοινό ήταν μέρος της ¨δουλειάς" του.

 

Φυσικά, πολλά συγχαρητήρια πρέπει να δοθούν και στον Τσιμούδη, ντράμερ της μπάντας, ο οποίος πέρα από πολύ καλός και εφευρετικός ντράμερ, είναι και ωραίος showman. Για τέλος κράτησα τον Δήμο, τον νέο τραγουδιστή του συγκροτήματος. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ. Όχι μόνο φωνητικά. Ο Δήμος καλύπτει ένα τεράστιο κενό, αυτό του τραγουδιστή, με τέτοιο τρόπο που φαίνετι ότι ήταν πάντοτε μέλος της μπάντας. Από το 1982 μέχρι τώρα. Εξαιρετικός φωνητικά, εξαιρετικότατος σκηνικά. Πρόκειται για μια πολύ δεμένη μπάντα που φαίνεται λες και παίζουν πολλά χρόνια όλοι μαζί.

 

Όπως και την προηγούμενη φορά, έτσι και τώρα, μας παρουσίασαν υλικό από τα δύο ιστορικά τους άλμπουμ αλλά και ένα καινούργιο κομμάτι, το οποίο οφείλω να πω ότι είναι τρομερό, κι αν ο επερχόμενος δίσκος κινείται σε αυτά τα δεδομένα, τότε ίσως να μιλάμε για το καλύτερο υλικό της μπάντας. Highlight της βραδιάς ήταν φυσικά τα "Stop, Sisyphus Stop" και "Prometheus the Man", όπου έβλεπες στα πρόσωπα των μεγαλύτερων ότι γέμιζαν με αναμνήσεις καθώς τα άκουγαν.

 

Κλείνοντας, ήταν μια πολύ ευχάριστη βραδιά για όσους παρευρέθηκαν στο Eightball και απολαύσαμε 4 μπάντες της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των θρυλικών Northwind. Ο ήχος ήταν πολύ καλός και όλα κύλησαν όμορφα και διασκεδαστικά, όπως πρέπει να κυλούν σε μια heavy metal συναυλία.

 

Για το Rock Overdose,

Κωνσταντίνος Σωτηρέλης

 

Comments