Ο Γιάννης Πετρίδης επιστρέφει στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΤ!

Μετά από 4 χρόνια ο Γιάννης Πετρίδης επιστρέφει στην ΕΡΤ την Δευτέρα 24 Ιουλίου "Από τις 4 στις 5" .... και πάλι στο Πρώτο Πρόγραμμα

Μετά από 4 χρόνια απουσίας, το θρυλικό «Από τις 4 στις 5» επανέρχεται στην ώρα του και στο φυσικό του χώρο, την Ελληνική Ραδιοφωνία.
Μπορεί το θέμα της επιστροφής του Γιάννη Πετρίδη στην ΕΡΤ να πέρασε από σαράντα κύματα, πέφτοντας «θύμα» της γνωστής γραφειοκρατίας, όμως εν τέλει ο πιο γνωστός Έλληνας ραδιοφωνικός παραγωγός γυρνάει «σπίτι του». Έπειτα από ένα ολιγόμηνο διάλειμμα από τα ερτζιανά, λόγω της αποχώρησής του τον Φεβρουάριο, από τον Βήμα 99.5 του (προβληματικού) ΔΟΛ.

Μία ιστορική στιγμή.
Το ΔΣ της ΕΡΤ επικύρωσε την απόφαση για την επαναφορά του Γιάννη Πετρίδη στο Πρώτο Πρόγραμμα, κι έτσι από την επόμενη Δευτέρα 24 Ιουλίου θα ξαναβγεί στον αέρα από τις συχνότητές του στην γνωστή ώρα, καθημερινά 4 με 5 το απόγευμα. Έλειψε από πολύ κόσμο, είναι η αλήθεια. Τόσο μετά τον Βήμα 99.5 όσο και κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών χρόνων (λόγω του «μαύρου» του 2013 στην ΕΡΤ) καθώς τον «έχασαν» πολλοί ακροατές από την περιφέρεια.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι...

Ο Γιάννης Πετρίδης είναι ένας από τους παλαιότερους μουσικούς παραγωγούς στην Ελλάδα. Το 1975 ξεκίνησε στην Ελληνική Ραδιοφωνία την εκπομπή ‘’Ποπ Club’’ όπου αργότερα μετονομάστηκε σε ‘’από τις 4 στις 5’’ και κατάφερε να μείνει στον αέρα για 39 χρόνια στην ίδια συχνότητα, από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 4 έως τις 5 το απόγευμα, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί ως η μακροβιότερη καθημερινή μουσική εκπομπή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Έχει πάρει συνεντεύξεις από πολλούς γνωστούς Έλληνες αλλά και ξένους καλλιτέχνες στην εκπομπή του από τις 4 στις 5, όπως ο David Byrne, οι Dire Straits, ο John Barry, ο Ennio Morricone, ο Joe Cocker, ο Nick Cave, οι Roxy Music, ο Rory Gallagher και πολλοί άλλοι.

Το 1978 δημιούργησε μαζί με τον Κώστα Ζουγρή το περιοδικό ΠΟΠ & ΡΟΚ που αφορούσε όλες τις μουσικές εξελίξεις της ξένης κυρίως μουσικής μέχρι το 1998 όπου και αποχώρησε.

Έχει συνεργασθεί κατά καιρούς με μεγάλες Ελληνικές εφημερίδες, όπως η Μεσημβρινή, η Ελευθεροτυπία και το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ στην πρώτη του μορφή.

Διετέλεσε διευθυντής της Virgin Ελλάδας για 22 περίπου χρόνια. Έτσι είχε την ευκαιρία να γνωρίσει ακόμα περισσότερους καλλιτέχνες όπως τον Έλτον Τζον, Ρομπέρτα Φλαγκ, Λεντ Ζέπελιν, Τζορτζ Μάικλ, Τζάνετ Τζάκσον, κ.α.

Είναι συγγραφέας μαζί με τον Κώστα Ζουγρή 6 βιβλίων, “Τα τραγούδια του αιώνα”, “Τα άλμπουμ του αιώνα”, “Γιάννης Πετρίδης 30 χρόνια απογεύματα στην ΕΡΤ”, “Soundtracks ο ήχος της οθόνης” και “Από την κλασική στην Ροκ” τα οποία περιλαμβάνουν την μουσική ιστορία των τελευταίων 100 ετών.

Το 2006 είχε ξεκινήσει νέα συνεργασία με το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, κάθε απόγευμα στις 5 όπου έπαιζε τις μουσικές του επιλογές συνδυασμένες με την κλασική μουσική. Στην συνέχεια στην τρέχουσα δεκαετία η δεύτερη αυτή εκπομπή μεταφέρθηκε στο πρόγραμμα του KOSMOS.

Το 2009 η σκηνοθέτης Νικόλ Αλεξανδροπούλου γύρισε το ντοκιμαντέρ Once In A Lifetime, που αναφέρεται στην καριέρα του.

Είναι κάτοχος μίας από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές μουσικές συλλογές στον κόσμο και οι γνώσεις του καλύπτουν πολλά μουσικά είδη καθώς έχει αφιερώσει την ζωή του στην μουσική καταφέρνοντας να αποκτήσει δικαίωμα ψήφου στο Rock and Roll Hall Of Fame.

Comments